Dezvăluiri incendiare/ Afacerile ilegale şi abuzurile miliardarului Chelu erau protejate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Privatizarea Plase Pescăreşti, realizată şi cu ajutorul organelor de ordine, Foto: Corina Tătaru
Privatizarea Plase Pescăreşti, realizată şi cu ajutorul organelor de ordine, Foto: Corina Tătaru

Scandalul privatizării firmei Plase Pescăreşti a scos la lumină şi oamenii din spatele lui Cătălin Chelu. Deşi clanul Chelu a intervenit armat în plină zi, cu mascaţi ai firmei de pază Crotal Security, instituţiile statului nu au intervenit.

Afacerile lui Cătălin Chelu au în spate o întreagă reţea care îi asigura libertatea de a acţiona în forţă chiar şi în plină zi.

O parte dintre piesele acestui puzzle se regăsesc printre cadrele din poliţie. În cazul scandalului de la SC Plase Pescăreşti SA, cinci agenţi şi trei comisari de poliţie au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu în urma unei verificări a Corpului de Control al Ministerului de Interne.

Polițiștii arestați, complici în furtul unor plăci de aluminiu ce urmau să ajungă la o centrală atomică

EXCLUSIV/Şeful Vămii Galaţi a fost bătut şi sechestrat de miliardarul interlop Cătălin Chelu

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Poliţia, scut pentru Chelu

Numele celor cinci poliţişti reprezintă un secret bine păstrat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

„Am primit solicitarea dumneavoastră şi o să vă răspund, dar asta când voi avea timp", ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Totuşi, în declaraţiile martorilor şi în plângerile înaintate către DIICOT, apar şi numele unor poliţişti care au acţionat suspect în favoarea clanului Chelu.

Unul dintre aceştia este Sarandea Sârbu, fost ofiţer la Poliţia Economică.

Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA

Cine sunt lacheii lui Chelu în afacerea „Mita”

„Sârbu venea la mine şi mă ameninţa. Îmi spunea să stau cuminte şi să ascult de Chelu", îşi aminteşte Petrică Munteanu, fost director la Plase Pescăreşti, actualmente şeful vămii.

„Am plecat din localitate, însă pot să vă spun că nu este nimic adevărat legat de aceste ameninţări. Îl cunosc pe Cătălin Chelu, însă nu suntem prieteni. Nu am ameninţat pe nimeni în favoarea lui. Este adevărat că soţia mea lucrează la Plase Pescăreşti. Este singura mea relaţie cu acest scandal", ne-a declarat Sarandea Sârbu.

Un alt ofiţer al Poliţiei Galaţi care a sprijinit afacerile lui Chelu este Marius Bita, responsabil cu firmele de securitate.

Conform unor date aflate pe masa procurorilor DIICOT, Marius Bita a sunat, în timpul incidentelor de la Plase Pescăreşti, la firma de pază Valtrum Security, care asigura paza societăţii, şi a cerut ca agenţii acesteia să nu intervină împotriva clanului Chelu altminteri urmând să rămă fără licenţă.
La rândul său, şeful Secţiei I de Poliţie, comisarul Mihai Dragomir şi adjunctul acestuia Gabriel Mitrea, au acţionat suspect la incidentele de la Plase Pescăreşti.

„Când au ajuns cei de la Poliţie nu s-a făcut act de constatare. Dosarul cazului nu avea hârtii în el, era gol şi, normal, cei la Parchet au dispus Neînceperea Urmării Penale", ne-a mai spus Petrică Munteanu.

Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope (FOTO)

Ameninţări mafiote

„Mi-au spus că vor avea grijă de mine şi de nevasta mea. Că ştiu la ce grădiniţă se duce copilul meu şi vor avea grijă şi de el. Că mă vor termina că o să ajung un nimeni.Înaintea fiecărei şedinţe de la firmă spărgeau geamurile de la maşină şi îmi tăiau cauciucurile, gaseam un şurub în cauciucuri", îşi reaminteşte Petrică Munteanu.

În plus, victimele lui Cătălin Chelu declară că acesta are un serviciu propriu de informaţii care face filări şi interceptări de telefoane.

„De obicei interceptările se făceau din dubiţe albe cu numere de Brăila. Tot ce făcea şi tot ce vorbeam la telefon ştia Chelu. Mă sună să-mi spună că ştie ce am vorbit la telefon şi să mă liniştesc", a mai explicat Petrică Munteanu.

Citeşte şi

  Administratorul "Blue Telecom", Antonel Bunu, paravan în afacerile gălăţeanului arestat în dosarul "Mita"

Castelul de Apă din Brăila, salvat cu greu din mâinile lui Cătălin Chelu

Exclusiv: Şeful Poliţiei brăilene despre "trădarea" lui Fătuloiu: "Chestorul nu s-a referit la şefii inspectoratelor!"

Fătuloiu a susţinut că afaceriştii Chelu şi Bunu ar fi contribuit la asasinarea unei contabile, la Brăila

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite