Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din vilele lui Cătălin Chelu este situată pe strada Narciselor , Foto: Corina Tătaru
Una din vilele lui Cătălin Chelu este situată pe strada Narciselor , Foto: Corina Tătaru

Conform spuselor celor care locuiesc în imediata vecinătate a lui Cătălin Chelu, acesta ar fi mai degrabă cap mafiot decât afacerist cinstit. În acest moment, Cătălin Chelu, omul de afaceri gălăţean arestat în cazul „Mită la Interne” deţine cel puţin de patru locuinţe în Galaţi. Una dintre acestea se află pe strada Alexandru Cernat.

CITIŢI ŞI :  Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA

Singura persoană din familia controversatului afacerist care a putut fi contactată de reporterii cotidianului „Adevărul de Seară” a fost tatăl vitreg al acestuia, Cezar Rimer, care a negat inclusiv faptul că şi-ar cunoaşte fiul vitreg.

Tatăl lui Chelu

„Nu am auzit de Chelu, nu ştiu cine este, nu pot să comentez motivele arestării sale”, a declarat acesta, în timp ce ieşea din casa deţinută de Chelu pe strada Alexandru Cernat, într-o zonă bună a Galaţiului.

Pe de altă parte, vecinii ne-au confirmat faptul că cel cu care tocmai stătusem de vorbă era tatăl vitreg al lui Cătălin Chelu, Cezar Rinder.

Vila lui Catălin Chelu

„Familia Chelu stă aici de vreo şase-şapte ani. Nu am avut prea multe de a face cu ei. Nici măcar bună-ziua nu dau. Ştiu doar că la un moment dat parcau aici, pe stradă cinci maşini, de nu avea nimeni cum să mai intre în curte”, a spus Tofan Comănescu, proprietarul casei sitate vis a vis de vila lui Chelu.

Un alt vecin, care a dorit să rămână anonim, de frica unor eventuale represalii din partea familiei lui Chelu a relatat o poveste desprinsă parcă din filmele cu mafioţi.

„Într-o noapte, chiar după ce se mutase Chelu aici, mai multe maşini au parcat în faţa casei şi au aruncat cu sticle cu benzină în curte. Cred că a fost o reglare de conturi”, a explicat omul.

Casa cu antene

Vila lui Cătălin Chelu

O altă proprietate a unuia dintre cei mai importanţi jucători la Bursă din România se adlă pe strada Prunari, situată în apropierea Stadionului Oţelul. O cocioabă dărăpănată, care are însă acoperiuşul tapetat de antene satelit, reprezintă locul de unde şi-a început afacerile Chelu, ca patron de firmă care oferea gălăţenilor televiziune prin cablu.

„Chelu nu cred că a trecut de mai mult de două ori pe aici în ultimii ani. Prin 1993, când a dat drumul la afacere mi-a cerut curent ca să-şi sudeze antenele. Nici până în ziua de azi nu a plătit ce a consumat”, a povestit George Vizitiu, un geamgiu ce-şi are afacerea situată în imediata apropiere a proprietăţii lui Chelu.

Deşi era clar că în casa respectivă se află cel puţin o persoană, nimeni nu a avut curajul de a ieşi să stea de vorbă cu reprezentanţii presei. 
Cea de-a treia proprietate a lui Cătălin Chelu este casa situată în cartierul Micro 17, pe strada Narciselor, printre magherniţe şi blocuri muncitoreşti, iar acolo locuieşte împreună cu întreaga familie.

Vila lui Cătălin Chelu

În momentul în care am ajuns în faţa porţii, din casă a ieşit acelaşi Cezar Rinder, care cu numai câteva ore mai devreme ne declarase că nu-l cunoaşte pe Cătălin Chelu. De această dată, tatăl vitreg al omului de afaceri nu a dorit să mai declare nimic.

Vecinii familiei Chelu, care locuiesc în această zonă spun că deşi nu intră prea mult în contact cu vecinii, familia omului de afaceri ar fi una liniştită, care nu a creat vreodată probleme în zonă.

Casa din buricul târgului

Una dintre cele mai controversate proprietăţi aflate în posesia lui Chelu este casa din Aleea Trandafirilor, adică la 20 de metri de intersecţia străzilor Gării şi  Domnească.

Vila, construită în deceniul doi al secolului trecut a avut o poveste incredibilă după Revoluţie. După ce a intrat în posesia lui Marcel Păcuraru, unul dintre rivalii din afaceri lui Chelu, casa  a ajuns în cele din urmă la Chelu, după ce acesta a câştigat-o la masa de poker.

Mircea Teodorescu, un om care locuieşte de mai bine de 50 de ani pe Aleea Trandafirilor cunoaşte întreaga poveste a casei.

Vecinul lui Cătălin Chelu

„ Casa o are de câţiva ani, doi-trei ani cred. A luat-o de la Marcel Păcuraru. Nu trece pe aici, de fapt în casa asta  dorm uneori şi boschetarii. Nu l-am văzut niciodată pe Cătălin Chelu pe aici. Are şi piscină alături. În urma unei datorii la masa rotundă către Cătălin Chelu, Păduraru i-a dat această casă”, a povestit bătrânul.

„Mai vine aici din când în când doamna Laura, prima soţie a lui Marcel Păcuraru. Nu ştiu ce treabă mai are, dar mai trece din când în când pe aici”, ne-a declarat Vasile Stratulat, un alt vecin al lui Chelu.

Ca o picanterie, actuala soţie a lui Marcel Păcuraru este chiar fosta doamnă Chelu, Corina.

Conform experţilor imobiliari, valoarea celor  patru proprietăţi şi terenul aferent se ridică la peste un milion de euro.

Om de afaceri controversat

Chelu este contestat chiar de comunitatea în care teoretic ar trebui să ocupe un loc de fruinte, cea a oamenilor de afaceri din Galaţi.

Marian Filimon, şeful IMM-urilor gălăţene: "Chelu este un produs al politicului, nu poate fi considerat un om de afaceri"

Marian Filimon, cel care reprezintă interesele intreprinderilor mici şi mijlocii din Galaţi spune că nu este exclus ca gălăţeanul Cătălin Chelu să fi încercat să-l mituiască pe chestorul Fătuloiu.

Marian Filimon a comentat, pentru "Adevărul de Seară Galaţi" că afacerile pe care le-a derulat Chelu nu ar fi tocmai legale.

"Chelu este un produs al politicului, al fiscului şi al tuturor organizaţiilor de acest gen din ţara asta. El nu este şi nu poate fi considerat un om de afaceri. Mai mult, el a stricat imaginea oamenilor de afaceri din Galaţi", a spus acesta.

Conform lui Filimon, Cătălin Chelu este cercetat în mai multe dosare de către organele legii. "Fără complicitatea organelor statului Chelu nu ar fi ajuns acolo unde este acum"

Cine este Chelu

Potrivit „Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România). Miliardarul este acţionar la zeci de societăţi, printre acestea numărându-se Celule Electrice, Favil Rm.Vâlcea, Vulturul Comarnic, CIT Tecuci, Mecanica ârgovişte, Vitimas Tecuci, Porţelanul Dorohoi şi Galgros Galaţi.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite