EXCLUSIV/Şeful Vămii Galaţi a fost bătut şi sechestrat de miliardarul interlop Cătălin Chelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrică Munteanu, şeful Vămii Galaţi
Petrică Munteanu, şeful Vămii Galaţi

Imperiul financiar al afaceristului se sprijină pe folosirea forţei şi pe protecţia statului. Cătălin Chelu controlează după bunul plac autorităţile, de la Poliţie şi până la Justiţie.

În anul 2008, Cătălin Chelu şi acoliţii săi au încercat să preia controlul SC Plase Pescăreşti SA. Metodele sale de „afaceri" : fals în declaraţii, intervenţii cu mascaţii unei firme private de pază şi ameninţări cu moartea la adresa celor care se opuneau intenţiilor sale. Toate aceste date se regăsesc şi în dosarul DIICOT instrumentat în cazul Plase Pescăreşti.

CITIŢI ŞI:

Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope (FOTO)

Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA

Afaceri a la Chelu

Cătălin Chelu nu a avut niciodată nevoie de bani sau bunuri ca aport la capital pentru a pune mână pe diverse societăţi. Majorarea de capital în fals a fost arma folosită de afacerist.

Directorul firmei, Petrică Munteanu, actualul şef al Vămii Galaţi, este unul dintre cei care au trăit pe propria piele metodele de afaceri ale lui Chelu. Trebuie precizat că la momentul incidentului Petrică Munteanu nu era şeful Direcţiei Vamale de la Galaţi.

Pe 1 august 2008, acesta a adus patru contracte de muncă pentru angajarea lui Bunu Antonel, Gabriel Consantinescu, Ionel Mitu şi Petru Mihalcea (acoliţii lui Chelu) astfel încât să poată cumpăra acţiuni în numele acestora.

„Pe mine m-au sechestrat în birou. Am dat şapte apeluri la 112 nu a venit nimeni decât după patru ore. În acest timp s-a încercat modificarea datelor din contabilitate", ne declară Petrică Munteanu

În urma unei anchete de la Corpul de Control al Ministerului de Interne cinci agenţi şi trei comisari au primit sancţiuni pentru refuzul de a se deplasa la apelurile de urgenţă sus menţionate .

Marian Filimon, şeful IMM-urilor gălăţene: "Chelu este un produs al politicului, nu poate fi considerat un om de afaceri"

Chestorul Fătuloiu îi acuză de trădare pe şefii IPJ Vrancea în cazul Chelu

Pe 11 august, Cătălin Chelu s-a prezentat la Adunarea Generală a Acţionarilor înconjurat de 30 de agenţi de pază înarmaţi cu misiunea de a-i intimida pe opozanţii ideilor sale.

„Deşi aveam 54% din acţiuni, nu am fost lăsat să votez. Veneau mascaţii şi îmi dădeau peste mână ", a declarat Munteanu.

În cele din urmă, Cătălin Chelu a pus mână pe societate.


Statul lui Chelu

Afacerile lui Chelu aveau în spate un întreg sistem care îi asigura libertatea de a acţiona în forţă, la vedere, în plină zi.

Printre principalii oameni de acţiune ai lui Chelu s-a numărat Sarandea Sârbu, fostul şef al Poliţiei Economice Galaţi, actualmente şef al Postului de Poliţie din Campusul Studenţesc.

Toate falsurile de la Adunările Generale ale Acţionarilor trebuiau avizate de un judecător.

Întâmplător sau nu, la Plase Pescăreşti toate aprobările au fost obţinute de la judecătoarea Doina Mihăilă, care la două luni după această afacere a ieşit la pensie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite