Moarte misterioasă în Primăverii: cum a decurs, pas cu pas, ancheta celei mai odioase crime din Capitală, în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei din Bucureşti, mamă şi fiică, au fost găsite decedate, noaptea trecută, într-un apartament dintr-un imobil de pe Bulevardul Primăverii. Cristina Verona, fost redactor-şef de la Elle România şi Reader's Digest a fost găsită într-una din camere, spânzurată de calorifer, în vreme ce mama sa a fost găsită în altă încăpere, fără haine.

Cadavrele a două femei au fost descoperite într-un apartament din cartierul bucureştean Primăverii. Iată cum a evoluat ancheta, de la anunţul din noaptea trecută făcut de vecini la 112, până în acest moment.


1. Cadavrele a două femei au fost descoperite în stare avansată de putrefacţie, într-un apartament din cartierul Primăverii

Potrivit autorităţilor, cele două cadavre aparţin unei femei de 44 de ani şi mamei sale, de 77 ani. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a fost solicitat de către un bărbat în Bulevardul Primăverii, numărul 43, au declarat surse medicale. Bărbatul a susţinut că şi-a găsit soţia decedată.

2. Blocul în care au fost găsite cele două victime se află lângă sediul Casei Naţiunilor Unite

Clădirea în care au fost găsite moarte cele două victime se află vizavi de sediul Centrului de Informare al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru România şi lângă reşedinţa ambasadorului Siriei la Bucureşti, ambele imobile având asigurată pază non-stop de către cadre ale Jandarmeriei. Mai mult, zona este împânzită de camere de supraveghere.

3. Femeia găsită spânzurată de calorifer este fostul redactor-şef de la Elle România şi Reader's Digest

Cristina Verona a fost găsită într-una din camere, spânzurată de calorifer, în vreme ce mama sa a fost găsită în altă încăpere, fără haine. Anchetatorii sunt de părere că fiica s-a sinucis, dar nu au emis încă o teorie legată de decesul mamei sale.

Ea este fostul redactor -şef la revistele Elle România şi Reader's Digest. Potrivit CV-ului, Cristina Verona a fost redactor-şef şi la revista Sale&Pepe Romania, precum şi PR pentru Grafitti BBDO Advertising şi ofiţer de Relaţii Publice la The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR).

4. Alison Mutler: „Era un om cu o inteligenţă feroce"

„Era un om cu o inteligenţă feroce. Ştia şase limbi străine. A lucrat atât la ziare, reviste, cât şi în PR. S-a ocupat de partea de PR la Spitalul de Ochi. Cunoaşte foarte bine chiar limbi ca sârbă, slovenă, croată", povesteşte Alison Mutler.

Ea mai susţine că a vorbit de curând cu Cristina Verona şi nu i-a dat de înţeles că ar fi avut probleme. „Am vorbit cu ea la telefon de curând. Să fi fost 23 sau 24 iunie. A fost o discuţie despre petrecerea vacanţei. Era degajată. În ceea ce priveşte relaţiile personale, a fost căsătorită şi divorţase, însă a rămas în relaţii foarte bune cu fostul soţ", a mai spus jurnalista de la Associated Press.


5. Fostă colegă a femeii moarte în casa din Primăverii: Era foarte ciudată

O fostă colegă de-a victimei, de la revista Sale&Pepe, a descris o latură mai bizară a victimei: "Era o femeie foarte ciudată, după cum arăta, se îmbrăca şi se comporta. Cicatricea mare de pe faţă a căpătat-o în urma unui accident de maşină, dar nu o deranja, ea fiind şi o mare fană a pierceing-urilor. La spate, în zona lombară, şi-a băgat două verigi, în piele, între care atârnau mai multe lanţuri".


6. Legiştii au terminat autopsia mamei Cristinei Verona

Potrivit legiştilor, pe cadavrele celor două femei nu au fost identificate urme de violenţă. Autopsia mamei Cristinei Verona, Elena Pârvulescu (77 de ani), s-a încheiat în jurul prânzului, iar surse din rândul anchetatorilor au povestit pentru "Adevărul" că femeia e posibil să fi murit fie intoxicată, fie din cauze naturale. Deocamdată nu a fost identificată nicio substanţă suspectă în corpul femeii.


7. Concluziile legiştilor: Cristina Verona şi-a sufocat mama cu o pernă pe faţă şi apoi s-a spânzurat de calorifer

"Autopsiile efectuate în data de 06.07.2011 au reliefat faptul că moartea persoanei de 77 de ani a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale şi comprimare toracică, în timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare; decesul celor două persoane s-a produs în urmă cu 4-5 zile", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


8. Psihiatrul Florin Tudose: „Nu a omorât-o din răutate. Este vorba de o sinucidere premeditată"

„Femeia şi-a ucis mama pentru că nu dorea s-o lase să se chinuie, apoi şi-a pus capăt zilelor. Am putea vorbi, practic, de o dublă sinucidere. Este posibil să se fi pus de comun acord în privinţa morţii. Nu a omorât-o din răutate. Este vorba de o sinucidere premeditată de mult timp şi altruistă", a spus psihiatrul Tudose.

Crimele ciudate care au îngrozit Banatul. GALERII FOTO

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite