Au prins ultimul tren spre adopţia internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă n-aveau speranţa că vor trăi într-o familie, atunci când aveau 13, respectiv 11 ani, Mihaela şi Florin şi-au găsit părinţi în Germania.

CITEŞTE ŞI:

Şi-a câştigat la CEDO dreptul de a fi adoptată

O fetiţă abandonată la naştere trăieşte minunea adopţiei internaţionale, în Italia

Un orfan cu nevoi speciale a ajuns maestru la karate, după adopţia internaţională

Alte două destine au fost schimbate în urma adopţiei internaţionale. Mihaela şi Florin au fost abandonaţi încă de la naştere, iar după 13, respectiv 11 ani petrecuţi în centrele de plasament şi când nimeni nu le mai dădea o şansă, cele două suflete triste şi lipsite de tandreţe au fost înfiate de o familie de italieni care locuieşte în Germania.

Povestea Mihaelei Gabor începe la fel ca a tuturor copiilor abandonaţi încă de la naştere şi lăsaţi să se lupte singuri în viaţă. Fata s-a născut în Braşov pe 25 aprilie 1988 şi a fost abandonată în Maternitate. Primii trei ani de viaţă i-a trăit în Leagănul de Copii din Braşov, iar următorii zece la Casa de Copii din Codlea.

Până atunci nimeni nu a cerut-o în adopţie naţională, nimeni nu dorea să-i ofere o masă caldă, haine noi şi curate, dar şi multă dragoste. În toţi aceşti ani, Mihaela plângea des, fiindcă îşi dorea foarte mult o familie, cu atât mai mult cu cât sora ei mai mare fusese adoptată din aceeaşi instituţie cu câţiva ani înainte de o familie italiană. Împlinise deja 13 ani, iar speranţa de a fi adoptată şi fericită disparuse.

De cealaltă parte, povestea lui Florin Feri începe în 10 iulie 1991, la Sânmartin, judeţul Harghita, unde a fost abandonat de la naştere. Şi băiatul şi-a petrecut copilăria în Leagănul de la Topliţa şi ulterior în cel de la Odorheiul Secuiesc. Ca şi în cazul Mihaelei, când a împlinit vârsta de 11 ani şi nimeni nu-l ceruse în adopţie naţională, şansa lui la o familie iubitoare pierise.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu Mihaela şi Florin!

„Ne rugam în fiecare zi pe care o petreceam în centru ca o mamă şi un tată să vină sa ne ia. Speram şi visam să fim îmbrăţişaţi, sărutaţi de două persoane cărora se le spunem «mama» şi «tata»", sunt cuvintele celor doi fraţi aşternute într-o scrisoare trimisă anul trecut Parlamentului României, cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra necesităţii reluării adopţiilor internaţionale.

O fetiţă, născută cu cocoaşă şi abandonată la Braşov, a devenit un copil normal datorită părinţilor adoptivi

A „înflorit" alături de familia adoptivă din Texas

Din copil cu retard mintal, a ajuns elev premiant

Şi-au găsit părinţi iubitori

Nici Asociaţia Catharsis Braşov, ONG acreditat pe plan local şi central pentru a identifica cea mai bună familie pentru adopţia acestor copii, nu mai credea că va reuşi să găsească familii care să-i adopte pe cei doi, tocmai din cauza vârstei. Practic, trecuseră trei luni de la primirea repartiţiei guvernamentale şi nicio speranţă pentru aceşti copii.

Totuşi, în urma unei vizite în Germania, preşedinta Asociaţiei Catharsis, Azota Popescu, i-a întâlnit pe Carmela şi Francesco, cetăţeni italieni cu domiciliul în Germania, care, fără să stea pe gânduri, a decis adopţia ambilor copii, indiferent de vârsta acestora.

Din 2002, anul adopţiei, aceşti doi copii au învăţat ce înseamnă „familie", să se iubească şi să se ocrotească între ei şi să zâmbească mereu. Familia adoptivă din Stuttgart, Carmela şi Francesco, le-a insuflat celor doi copii, atât de sensibili, sentimente de afecţiune, linişte şi siguranţă, astfel încât Mihaela şi Florin, care au astăzi 23, respectivi 20 de ani, duc o viaţă normală.

„Suntem fericiţi şi bucuroşi că am fost adoptaţi de ei, pentru că sunt nişte părinţi minunaţi. Ne-au adoptat cu toată inima şi ne-au crescut cu dragoste, învăţându-ne tot ceea ce e nevoie în viaţă, procupându-se pentru noi şi veghind asupra noastră. Tot ei ne-au învăţat ce înseamnă loialitatea şi încrederea în viitor", mai spun Mihaela şi Florin.

Amandoi au studiat şi au terminat şcoala cu brio. Mihaela s-a format ca şi cosmeticiană, iar Florin este agent de securitate şi încearcă să uite că timp de peste zece ani nu au avut părinţi.

Militează pentru redeschidderea adopţiilor

Anul trecut, când Mihaela şi Florin au aflat de pe internet despre campania desfăşurată de Asociaţia Catharsis pentru modifcarea Legii adopţiei, Mihaela şi Florin au trimis o scrisoare către Parlament. Gândul că mulţi dintre colegii lor din plasament nu au încă o familie, i-a mobilizat. „Noi vă cerem din toată inima să redeschideţi adopţiile internaţionale, să le deblocaţi pentru totdeauna. Sunt mulţi copii în lume care suferă de foame şi de boli. Trebuie să aibă şi ei posibilitatea de a trăi un viitor plin de dragostea şi afecţiunea unor părinţi care să aibă grijă de ei", îşi doresc cei doi.

DOI ORFANI AU AJUNS DE LA VIAŢA DE STRADĂ, LA CONDUCEREA UNEI FIRME

Un orfan cu nevoi speciale a ajuns maestru la karate, după adopţia internaţională

Şi-a sacrificat dragostea pentru a avea grijă de un copil al nimănui

POVESTEA TRAGICĂ A LUI VLĂDUŢ, CARE A SCĂPAT DE HANDICAP ÎN URMA ADOPŢIEI INTERNAŢIONALE

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite