Un copil orfan cu nevoi speciale a ajuns maestru la karate, după adopţia internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Bloj a fost adoptat când avea cinci ani de o familie de poliţişti din Palermo, în pofida problemelor sale de sănătate. Acum, băiatul are 16 ani şi a scăpat de întârzierile în dezvoltarea psihomotorie, formându-se ca un adolescent normal.

CITEŞTE ŞI:

DOI ORFANI AU AJUNS DE LA VIAŢA DE STRADĂ, LA CONDUCEREA UNEI FIRME

POVESTEA TRAGICĂ A LUI VLĂDUŢ, CARE A SCĂPAT DE HANDICAP ÎN URMA ADOPŢIEI INTERNAŢIONALE

Ionuţ Bloj s-a născut la Zărneşti în 2 mai 1995. Familia lui era numeroasă, motiv pentru care atât el cât şi alţi trei fraţi ai lui au fost abandonaţi încă de la naştere.

De parcă nu ar fi fost de ajuns abandonul, Ionuţ a fost depistat şi cu întârzieri în dezvoltarea psihomotorie, fiind internat la Grădiniţa Specială din Braşov, alături de alţi zeci de copii condamnaţi la o viaţă umbrită de suferinţe.

A trăit cinci ani în umbră

Cinci ani a petrecut Ionuţ în Grădiniţa Specială din Braşov. Aici, băiatul nu s-a putut dezvolta normal şi avea grave probleme de comunicare. Se închisese în sine, nu dorea să vorbească, iar dacă nu ar fi fost adoptaţi, ar fi fost condamnat la o viaţă în anonimat.

Problemele sale aveau să dispară în anul 2000, când a fost adoptat de o familie de poliţişti din Palermo. Ionuţ, devenit ulterior Giovanni, s-a integrat foarte bine în familia adoptivă, iar afecţiunea şi grija părinţilor l-au ajutat să se dezvolte normal. Acum locuieşte în Palermo şi duce o viaţă activă. Acum, la vârsta de 16 ani, îi mulţumeşte lui Dumnezeu că, deşi a fost abandonat, a avut o stea norocoasă.

La început nu înţelegeam ce mi se întâmplă, pentru că nu cunoşteam semnificaţia cuvântului «familie»", a mărturisit copilul rămas în primii ani de viaţă fără părinţi.

Diagnosticat cu cefalee

În copilărie acuza mereu dureri de cap, ajungând până la Bologna, Roma, Firenze sau Milano pentru investigaţii medicale. Aşa a fost depistat cu cefalee, iar în prezent urmează un tratament special. În timp, starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, fapt pentru care acum se bucură din plin de adolescenţă.

Cel care în România nu ar fi avut şansa să fie recuperat este astăzi elev la Liceul de Biologie-chimie din Palermo şi o mulţime de prieteni. În plus, tânărul adoră să facă mişcare, iar recent a abţinut centura maro la karate.

image

CLICK PE POZE PENTRU MAI MULTE IMAGINI CU IONUŢ

A avut o stea norocoasă

Tânărul a fost vizitat în luna iunie de reprezentanţii Asociaţiei Catharsis din Braşov. El nu înţelege de ce statul român a interzis adopţiile internaţionale. Tot el spune că este mare păcat ca, micuţii ca el să fie scoşi din centrele de plasament şi crescuţi într-o familie iubitoare.

Eu sunt bine şi nimeni niciodată nu mi-a scos vreun organ, aşa cum cineva încearcă  să  spună. Din cauză că au fost blocate adopţiile, mii de copii nu mai au dreptul la o familie. Sper din toată inima că se vor relua adopţiile. Doar aşa viitorul copiilor care trăiesc în orfelinat se poate schimba", a mărturisit Ionuţ.

Nu a uitat că este român

Giovanni nu şi-a uitat originea şi speră să poată vizita în curând ţara în care s-a născut. Tocmai de aceea se duce des în Parcul Central din Palermo, pentru a vizita statuia măreţului patriot român, Nicolae Bălcesu. Mereu se interesează despre ţara lui şi despre tradiţiile din România.

Tânărul are rezultate bune la învăţătură şi spune că doreşte să urmeze studiile unei facultăţi de drept sau una de medicină.

Şi-a regăsit fraţii biologici

Ionuţ este tare încântat de faptul că a reuşit să ia legătura cu fraţii lui biologici, Alin şi Daniela, care au fost adoptaţi în Canada, de o familie înstărită. Vârsta la care au ajuns şi maturitatea i-a împins pe cei trei să se caute şi să se bucure de sprijinul fiecăruia măcar în anii care vor urma. Cei trei vorbesc pe internet aproape zilnic şi intenţionează să se întâlnească cât mai curând. Astfel că vacanţele şi le va petrece pe malul Mării Mediterane, vara, iar iarna în Canada, la fraţii lui.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite