FOTOGALERIE/Astăzi Dunărea sare de cota maximă istorică: 699 cm!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2006, când s-a atins această cotă, fluviul a făcut prăpăd atât în Brăila, cât şi la Chiscani şi Vărsătura.Se aşteaptă ca fluviul să sară de nivelul de 700 de centimetri şi să sară digurile pe care le întâlneşte în cale: cel din Insula Mare a Brăilei şi de la Chiscani.

Galerie foto aici

Cota atinsă azi de Dunăre, 699 cm este cea mai mare - înregistrată în 2006 la noi - măsurată din anul 1856, de când se face măsurarea zilnică a cotelor fluviului.

UPDATE/Culiţă Tărâţă termină astăzi de scos cele peste 100 tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei

Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"

Ultima oră: Dunărea întoarce râul Călmăţui din drum/ Echipele ISU, cu ochii pe Insula Mare, pregătite să evacueze 4.000 de oameni

Polițiștii de Frontieră au adus cu șalupa doi bolnavi de la Mărașu

Alertă: Dunărea a cucerit o parte din strada Împăratul Traian/Află de aici ce cotă a atins fluviul

Apa a urcat şi mai mult pe strada Împăratul Traian, fapt ce stârneşte îngrijorarea autorităţilor, dar atrage vizitatori, care vor să imortalizeze gravitatea momentului.

„Suntem de la Focşani, în trecere către Constanţa. Am vrut să mergem pe la Măcin dar pentru că sunt restricţii vom merge pe la Giurgeni-Vadul Oii mai departe. Dar dacă tot suntem aici am făcut câteva fotografii pentru a arăta acasă cât de mare este Dunărea la Brăila", ne-a povestit Cătălin Ailenii, 23 de ani, din Focşani, care era cu un grup de prieteni la fosta clădire a Navromar.

VIDEO: Premierul Boc şi ministrul Blaga s-au asigurat că răul cel mare, ruperea digului în Insula Mare a Brăilei, nu se va produce! Vezi aici declaraţiile acestora

Pe strada Ancorei, la sediul Zonei Libere şi al Agenţiei de Dezvoltare Regională nu se poate ajunge decât cu barca sau cu tractorul.

Până vineri este prevăzut ca nivelul apelor Dunării să depăşească 730 de centimetri.

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite