UPDATE/Culiţă Tărâţă spune că astăzi va scoate peste 100 tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei. Restul substanţelor, în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu există pericolul ca Insula Mare Brăilei să fie inundată, factorii responsabili au decis ca cele 100 de tone de pesticide să fie evacuate din incintă, pentru nu exista niciun pericol de poluare accidentală. Per total, în IMB, sunt 5.000 tone de substanţe folosite în agricultură, după cum spunea public ministrul Blaga.

"În jurul orelor 16-17.00 se va finaliza transportul acestor substanţe care sunt depuse provizoriul într-un depozit aflat la sediul IMB de pe şoseaua Vizirului" ne-a declarat mr. Ştefan Stoian ofiţerul pentru relaţii publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului.

FOTOGALERIE/Astăzi Dunărea sare de cota maximă istorică: 699 cm!

Laszlo Borbely, ministrul mediului, a declarat în timpul vizitei de lucru efectuată la Brăila vineri că "Acestea (pesticidele aflate în IMB) sunt o problemă şi în caz de ce este mai rău adică fie şi o inundare parţială a Insulei , pot genera un dezastru ecologic cu urmări incalculabile".

Şi ministrul Vasile Blaga s-a arăta îngrijorat de existenţa pesticidelor în zona amintită solicitând implicarea forţelor din ministerul pe care-l conduce în evacuarea acestorm produse chimice.

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

Trebuie amintit de asemena faptul că vineri primul ministru Emil Boc a cerut imperativ tuturor factorilor să nu lase ca apa să pătrundă în cel mai mare grânar al ţării, Insula Mare a Brăilei.

Potrivit mr. Ştefan Stoian "În Insula Mare, sunt convocaţi toţi salariaţii TCE Trei Brazi care împreună cu salariaţii de la ANIF şi 30 de lucrători de la ISU asigură monitorizarea digurilor şi se intervine cu maximă rapiditate acolo unde buza digului este tasată de mijloacele de transport care au acţionat în timp, pe anumite porţiuni ale lucrărilor".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite