Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 56 de mii de hectare de teren arabil din IMB şi recolta omului de afaceri Culiţă Tărâţă sunt pe punctul de a fi înghiţite de ape. Arendaşul Insulei a mobilizat, deja, 500 de oameni care patrulează zi şi noapte pe digurile ameninţate.

Update: 500 de oameni de-ai lui Culiță Tărâță patrulează pe digurile din IMB

Tărâţă este nemulţumit, însă, că a fost uitat de către guvernanţi, când a fost vorba de consolidarea digurilor.

„Problema cea mai mare acum este că, în Monitorul Oficial, a fost publicat ceva legat de consolidarea digurilor. Sunt trecute mai multe diguri din Brăila, dar nu şi digul din IMB. Este o măsură luată împotriva noastră şi este păcat. Insula este a statului român şi ar trebui consolidat digul, pentru protecţie", ne-a declarat omul de afaceri.

Dunărea ameninţă

Oamenii şi bunurile din IMB sunt în primul rând ameninţate de inundaţii. Ieri, prefectul Dumitru Popa, preciza că, până pe 4 iulie, Dunărea va atinge cota record de 695 centimetri şi că mai sunt 70 de centimetri până când apele se vor revărsa peste digul din IMB.

„Monitorizăm încontinuu digurile, însă nu putem şti ce se va întâmpla. Apele cresc cu repeziciune", a spus prefectul. Reprezentantul guvernului a mai spus că, în caz de urgenţă, oamenii şi substanţele periculoase din IMB vor fi evacuate în 36 de ore.

Primarul comunei Tichileşti, Gicu Davidescu, ne-a declarat că, deşi localitatea este riverană Dunării, apele mai au un metru până să depăşească digul de protecţie.

„Chiar dacă Dunărea s-ar revărsa, localitatea e ferită de pericol, pentru că e aşezată pe terasă", a spus primarul.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Chiscani, Gropeni şi alte comune pentru care este deja emis Cod Portocaliu de inundaţii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite