Alertă: Dunărea a cucerit o parte din strada Împăratul Traian/Află de aici ce cotă a atins fluviul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că în perioada următoarea cota va ajunge la 720 centimetri. Faleza, restaurantul „Marinarul", Zona Liberă și o parte din strada Împăratul Traian sunt sub stăpânirea apelor. Brăilenii vin zilnic pe Faleză pentru a vedea până unde au ajuns apele.

GALERIE FOTO AICI:

În ultimele 24 de ore Dunărea a mai crescut cu șase centimetri ajung la cota de 694. Faleza inferioară este deja înghițită de Dunăre, iar accesul la vasele andocate se face anevoios.

CITIŢI ŞI:

Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"

Digul Brăila-Galaţi, sufocat de maşini, din cauza inundaţiilor de la Şendreni

Arendașul Culiță Tărâţă este nemulţumit de digul IMB/Află de aici care este starea digului din Insulă

La Centrul de dializă din zona Căpităniei sacii au fost mutați pe treptele superioare, iar bolnavii pot intra la tratament fără a se uda. Nu aceeași este situația la restaurantul „Marinaru", unde angajații trebuie să treacă prin apă pentru a ajunge la muncă. Cu toate acestea nici acum în fața localului nu au fost puși saci cu nisip.

Polițiștii de Frontieră au adus cu șalupa doi bolnavi de la Mărașu

Încă de la primele ore ale dimineții brăilenii au venit pe Faleză și pe strada Împăratul Traian pentru a vedea cât a mai crescut Dunărea.

VIDEO: Premierul Boc s-a asigurat că răul cel mare, ruperea digului în Insula Mare a Brăilei nu se va produce

„Sunt în Brăila de 34 de ani. Nici în 2006 nu am văzut atâta apă. Am auzit că va mai crește. Vin zilnic să văd până unde a ajuns și vă spun că ieri pe la Căpitănie am putut trece, acum apele au acoperit toată strada și trebuie să ocolesc", spune Bogdan Zamfir, 68 ani.

Baraj la Centrul de Dializă/Află de aici ce planuri au autoritățile brăilene în lupta cu apele Dunării

Se mențin în faza a II-a de apărare sectoarele de dig: Călmățui-Gropeni-Chiscani (Comp. I, II); Vărsătură și Brăila Dunăre Siret. Se mențin în faza a III-a de apărare: Filipoiu, Lungulețu, Gemenele, Bălaia, Măicanu, Titcov, Mărașu și Băndoiu din IMB, Noianu-Chiscani, Călmățui-Gropeni-Chiscani - comp. III și Municipiu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite