Ultima oră: Dunărea întoarce râul Călmăţui din drum/ Echipele ISU, cu ochii pe Insula Mare, pregătite să evacueze 4.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probleme sunt la Berteştii de Jos şi Stăncuţa, unde a fost inundat drumul comunal DC 15 şi peste 180 hectare păşune. Se lucrează la consolidarea digurilor din IMB şi de la Chiscani.

CITIŢI ŞI:

VIDEO: Premierul Boc s-a asigurat că răul cel mare, ruperea digului în Insula Mare a Brăilei nu se va produce

Alertă: Dunărea a cucerit o parte din strada Împăratul Traian/Află de aici ce cotă a atins fluviul

Digul Brăila-Galaţi, sufocat de maşini, din cauza inundaţiilor de la Şendreni

Astăzi, Dunărea a continuat să crească, apropiindu-se vertiginos de cota istorică de 699 centimetri, atinsă în 2006. Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, ne-a precizat că digurile din IMB sunt proiectate să reziste până la cote de 720 centimetri, or tocmai aceasta e cota pe care, spun specialiştii, o va atinge fluviul în jurul datei de 6 iulie.

CITIŢI ŞI:

Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"

Alertă: Dunărea înghite Faleza şi Insula Mare a Brăilei/FOTOGALERIE

Alertă: Oamenii fug din calea Dunării/Astăzi, fluviul a depăşit cota de pericol! (GALERIE FOTO)

„La Berteştii de Jos şi Stăncuţa a apărut fenomenul de «remuu»; nivelul Dunării este mai mare decât al afluentului său, râul Călmăţui, iar apa a inundat 300 de metri din DC 15, Berteştii de Jos - Stăncuţa. Totodată, au fost inundate 170 de hectare de păşune şi 14 hectare cultivate cu lucernă", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila (ISU), maiorul Ştefan Stoian.

Încă de ieri, prefectul Brăilei, Dumitru Popa, le-a prezentat celor din Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă (CSU) planul conceput pentru evacuarea Insulei, în cazul în care digurile vor ceda.

GALERIE FOTO AICI:

Dunărea ocupă tot mai mult uscat

În zonă sunt sute de oameni din cadrul TCE 3 Brazi, ANIF şi ISU, care consolidează digurile, în punctele nevralgice. O altă echipă a ISU se află la Chiscani, în zona Chesonului, unde fac o incintă, pentru ca apa să nu inunde terenurile adiacente. Alţi specialişti ISU patrulează la Corbu Vechi.

Concomitent, două echipe ISU monitorizează comunele Măraşu şi Frecăţei, împreună cu satele adiacente, pentru a-i pregăti pe oameni pentru ce e mai rău: o eventuală evacuare în masă, peste Dunăre, pe la Trecerea bac Gropeni.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite