VIDEO/FOTOGALERIE Accident tragic provocat de „cârcotaşul“ Şerban Huidu. A înviat din morţi şi a ucis trei oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta a produs, ieri, un groaznic accident la mai puţin de doi kilometri de locul în care rămăsese fără permis în 2009.

UPDATE 08.30 A murit Ioan Garbis, singura victimă care iniţial supravieţuise în urma accidentului produs de Şerban Huidu. Inima sa nu a mai rezistat

Şerban Huidu (35 de ani) a produs ieri un accident, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus. Vedeta de televiziune se afla la volanul unui SUV marca Mercedes şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Vedeta venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Braşov. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un autoturism Dacia Logan, care mergea spre Bucureşti.

EDITORIAL: Viaţa e un mare cârcotaş, de Grigore Cartianu

Alături de Şerban Huidu în maşină se mai aflau soţia sa, cei doi fii şi bona copiilor. În Logan erau trei braşoveni. Doi dintre ei, Lungu Ştefan Balogh, şoferul de 55 de ani, şi Magda Drăghici, ocupanta locului din dreapta, de 54 de ani, au murit. Cel de-al treilea pasager, Ion Garbiş, de 54 de ani, care se afla pe bancheta din spate a ajuns în stare gravă la spital.

Toţi trei sunt ingineri şi lucrează la aceeaşi firmă din Braşov. „Rănitul avea sânge în cavitatea toracică. Este în comă indusă şi a fost supus unor intervenţii chirurgicale de urgenţă", a declarat dr. Cristina Vecerdi, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe Braşov.  Deşi nu a fost grav rănit, Huidu a fost dus rapid la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov. Analizele de sânge au arătat că nu băuse alcool. În plus, surse din spital ne-au spus că vedeta le-a declarat medicilor că nu este sub influenţa

Aproape toată ziua Şerban Huidu a stat în Unitatea de Primiri Urgenţe Braşov, ascuns de presă. „A fost supus unui examen tomograf, o investigaţie care se face în astfel de cazuri. A fost tot timpul coerent", a mai spus dr. Cristina Vecerdi.  Medicii au anunţat  ieri, la ora 17.00, că Şerban Huidu îşi va petrece noaptea în spitalul din Braşov.

La un pas să- şi ucidă familia

Soţia, băieţii şi bona copiilor au avut mare noroc că au scăpat cu răni uşoare. Cei doi băieţi au fost duşi iniţial la Spitalul de Copii, iar ulterior transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov pentru investigaţii suplimentare. „Cei doi copii sunt în stare stabilă. Soţia lui Şerban Huidu a suferit o contuzie a hemitoracelui stâng şi un traumatism la glezna stângă", a mai spus dr. Cristina Vecerdi, imediat după ce răniţii au ajuns la spital.

image

Testele ulterioare au mai  arătat că soţia lui Huidu are o fractură la piciorul stâng şi la un deget de la mână. Bona familiei a suferit şi ea o fractură la picior. Medicii au dat asigurări că rănile nu sunt grave şi că familia lui Huidu este în afara oricărui pericol.  Primele cercetări ale poliţiei arată că Şerban Huidu este vinovat de accident. „Cauza accidentului nu a fost viteza excesivă, ci faptul că şoferul nu a adaptat-o la condiţiile de drum. Şoseaua era umedă. Probabil că dacă era uscat şi loc drept nu se întâmpla nimic.

Procurorii au anunţat noutăţi în cazul Huidu: „Este cercetat pentru ucidere din culpă“

Limita de viteză în zonă, în localitatea Timişul de Sus este de 50 km/oră. Există însă o prevedere a Codului Rutier care stipulează că atunci când şoseaua este umedă viteza se reduce la 30 km/oră. Viteza cu care circula maşina va fi stabilită în urma unei expertize", ne-a declarat comisar Cătălin Giosanu, şeful Poliţiei Rutiere Braşov. Deocamdată, pe numele lui Şerban Huidu nu s-a deschis dosar penal, deoarece se mai fac cercetări. Vedeta a fost dusă aseară la audieri la sediul Poliţiei Braşov.

Fără carnet în aceeaşi zonă, la aceeaşi oră

Şerban Huidu nu este la prima depăşire neregulamentară pe DN 1, în judeţul Braşov. La 24 ianuarie 2009 a fost filmat de aparatul radar în timp ce depăşea pe linie continuă o coloană de maşini. Incidentul se petrecea atunci la doar un kilometru distanţă de locul tragediei de ieri. Ciudat este că şi atunci era tot în jurul orei 12.00, doar că era sâmbătă.

„În data de 24.01.2009, ora 12.15, poliţiştii Serviciului de Poliţie Rutieră Braşov l-au depistat în traficul rutier, pe D.N.1, la km. 147+800 m, pe Şerban Huidu, 32 de ani, din Bucureşti, care, aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, circulând dinspre Predeal spre Braşov, a efectuat o depăşire neregulamentară a unei coloane de autovehicule", se menţiona la vremea respectivă într-un comunicat oficial al Poliţiei Braşov. Huidu a fost amendat cu 180 de lei şi i s-a reţinut permisul pentru 30 de zile. 

"Şerban Huidu a fost supus unui examen tomograf, o investigaţie care se face în astfel de cazuri. A fost tot timpul coerent.''
Dr. Cristina Vecerdi
Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov

Accidentul de schi

La 29 decembrie 2010,  Şerban Huidu a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce s-a izbit cu capul de un copac pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii austriece. El a stat în spital în Austria până la 4 februarie 2011, când a revenit. A urmat o perioadă de recuperare de câteva luni, Şerban Huidu revedind la „Cronica Cârcotaşilor" din această toamnă.

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

Click pe imagini pentru fotogalerie

image
image
image

Pedeapsă cu suspendare pentru şmecheri

Şoferii vinovaţi de producerea accidentelor rutiere soldate cu morţi sunt încadraţi la infracţiunea ucidere din culpă care este pedepsită, conform Codului Penal, cu închisoare de la 1 la 5 ani. Cu toate acestea, pentru astfel de fapte, judecătorii români dau, în general, sentinţe cu suspendarea pedepsei cu închisoarea mai ales când este vorba despre vedete sau oameni cu bani.

Printre cei care au scăpat fără o zi de puşcărie după ce au produs adevărate tragedii se numără Carmen Păunescu, soţia poetului Adrian Păunescu, şi femeia de afaceri Anamaria Straus.
- La 31 iulie 2004, Carmen Păunescu a omorât trei persoane după ce a încercat să depăşească o coloană de maşini.
- La 27 martie 2008, Tatiana Duplei, o studentă în vârstă de 20 de ani din Chişinău, a fost ucisă de Anamaria Straus pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti. În schimb, şoferul basculantei care a acroşat pasarela de la Tâncăbeşti, în iunie 2008, accident în urma căruia au murit două persoane, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Poliţia Română despre accidentul cu trei morţi provocat de Huidu: Prima variantă este că maşina ar fi derapat din cauza vitezei

Huidu în 2009: „Sectorul de drum nu era periculos"

Iată ce scria Huidu pe blogul personal, la 26 ianuarie 2009, la două zile după ce rămăsese fără permis pentru o depăşire neregulamentară într-o curbă din Timişul de Sus, la 1,7 kilometri de locul accidentului de ieri: „Nu contest că am greşit şi că trebuie să plătesc (oricum, dacă eşti persoană cunoscută eşti vinovat prin definiţie), dar să stai cu radarul ascuns şi la pânda «poate mai pică ceva» în 2009 e de neconceput.

Sectorul de drum nu era periculos, e virajat, nu sunt viteze mari, dar metehnele poliţistului-miliţian nu au dispărut din păcate! Infatuarea, grobianismul, tratarea şmecherească a şoferilor este aceeaşi ca acum 20 de ani, pentru că, din păcate, mai trebuie să treacă o generaţie până să ne ajungă frumos amenda acasă şi dacă ai greşit să poţi plăti făra a suporta rânjetul de satisfacţie al «plotonierului» Martinescu pe care-l propun la avansare. Pe mâzga aia de afară mi-a dat inclusiv amendă că aveam numerele murdare".

Medicul de familie trebuie să-şi pârască pacienţii la poliţie

Potrivit Codului Rutier, medicul de familie al lui Şerban Huidu ar fi trebuit să sesizeze Poliţia dacă acesta ar fi suferit de una dintre bolile pentru care se impune interdicţia de a conduce autovehicule. Situaţia este luată în discuţie din cauza traumatismului cranio-cerebral suferit de vedeta tv în decembrie 2010, în accidentul de schi din Austria. Din informaţiile date atunci de medicii austrieci reiese că Huidu ar fi suferit o fractură craniană cu o hemoragie cerebrală minimă. Aceasta apare în lista de boli care ar putea condiţiona aptitudinile de a conduce autovehicule.

Poliţia, sesizată degeaba

Codul Rutier prevede că, atunci când un şofer se îmbolnăveşte de ceva ce i-ar putea afecta capacitatea de a conduce autovehicule, medicul său de familie trebuie mai întâi să-l trimită la un consult de specialitate. Pe urmă, „în cazul în care s-a stabilit că persoana este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, va comunica aceasta imediat Poliţiei Rutiere pe raza căreia medicul îşi desfăşoară activitatea", precizează legea. Numai că simpla sesizare a Poliţiei nu rezolvă întotdeauna problema.

Dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, ne-a declarat că are un pacient bolnav psihic care încă are permis auto, deşi n-ar trebui. „Imediat cum s-a înscris la mine, cineva din familia sa mi-a spus că pacientul se află sub tratament psihiatric, ceea ce îi afecta capacitatea de a conduce autovehicule. Am sesizat Poliţia şi am cerut să i se ridice permisul în urmă cu doi ani. Însă recent am fost înşiinţată tot de familie că nu s-a luat nicio măsură şi că respectiva persoană continuă să aibă permis".

"Am sesizat Poliţia că un pacient este inapt să conducă şi nu s-a luat nicio măsură.''
Doina Mihăilă medic de familie

image

Click pe infografie pentru a vedea Accidentul lui Şerban Huidu

image
image
image
image
image
image

CITEȘTE ȘI:

Huidu este la pământ. Medicii declară că starea sa psihică nu este deloc una bună

Şerban Huidu a declarat la poliţie că maşina sa a derapat. SUV-ul nu avea cauciucuri de iarnă

Cazierul rutier al lui Şerban Huidu conţine 11 sancţiuni. Ultima pentru depăşirea vitezei legale, în august

Comisia medicală a aprobat transferul lui Şerban Huidu în Bucureşti! Spitalul Universitar din Capitală şi-a dat acordul pentru primirea familiei Huidu

Avocata Paula Iacob: cum poate scăpa Huidu de puşcărie. Vezi cum şi-a spălat păcatele Carmen Păunescu, cea care a ucis în trafic trei oameni

Socrul lui Huidu: “Şerban este distrus de cele întâmplate”

Cronicuța, sub semnul tragediei! Paul Tecuceanu: „Ghinioanele se țin lanț, moartea fratelui meu, accidentul fratelui lui Huidu, cel de la schi și acum accidentul rutier“

A murit Ioan Garbis, singura victimă care iniţial supravieţuise în urma accidentului produs de Şerban Huidu. Inima sa nu a mai rezistat

VIDEO-SIMULARE Ce viteză avea Șerban Huidu în momentul impactului fatal?

Imagini înfiorătoare cu Loganul făcut praf după accidentul în care a fost implicat Şerban Huidu

Poliţia Română despre accidentul cu trei morţi provocat de Huidu: "Chiar în luna august, Şerban Huidu a pierdut şase puncte pentru că nu a respectat viteza legală"

VIDEO Şerban Huidu, victima vitezei sau o persoană înnebunită după adrenalină?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite