Cazul Băhăian: medicul legist explică greşeala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr. Ştefan Botez, cel care a efectuat autopsia victimei Emilian Leonte, arată de ce nu a sesizat că se află în faţa unei crime. Autorităţile încep să identifice erorile care au dus la descoperirea târzie a crimelor comise de reţeaua de tip mafiot a lui Sergiu Băhăian.

A doua victimă a reţelei lui Sergiu Băhăian, Emilian Leonte din Castelu, a fost găsită fără viaţă pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, la 6 aprilie 2008. Mortul zăcea în apropiere de Basarabi, îmbrăcat în costum complet, cu vestă, cravată, pantofi. Deşi omul avea lovituri de ciocan în cap, anchetatorii au considerat că el s-a sinucis. Află AICI unde se ascunde geamănul Piciog, unul dintre frații dispăruți, în curtea cărora au fost îngropate victimele lui Băhăian
Constanţa: EXCLUSIV / Dispariţii de tip Băhăian la Tulcea

Mai citeşte şi:
CLICK AICI pentru a vedea povestea patronului fantomă din Timişoara, care a fost îngropat de viu, la comandă, după ce a dat ţepe de 700.000 de euro

Cazul Băhăian: prima victimă, un an la morgă

Braşov: EXCLUSIV / „Ţeapa“ de 1 milion de euro prin metoda Băhăian, coordonată dintr-un grajd

„Nici anchetatorii nu au avut suspiciuni"

„Cadavrul a dispărut în canal în luna februarie 2008, iar autopsia am realizat-o atunci, în aprilie. Actul medical a fost dat în decembrie 2008", explică dr. Ştefan Botez, de la Serviciul de Medicină Legală din Constanţa. Actul medico-legal a fost predat cu întârziere anchetatorilor întrucât legiştii au aşteptat elemente noi în anchetă, care ar fi dus la o nouă interpretare a leziunilor de pe victimă.

„Este foarte greu ca la un cadavru care stă în apă mult timp să stabileşti leziunile pre şi post mortem. Apa spală leziunile incipiente şi urmele de sânge ce pot fi observate macroscopic la necropsie - acele semne care ne pot arăta nouă dacă leziunea a fost produsă în timpul morţii sau după moarte", confirmă dr. Marius Popa, superiorul medicului Botez. El subliniază că un examen histopatologic ar fi fost recomandat pentru a determina dacă leziunile au fost produse înainte sau după deces. „Dar poliţiştii nu au cerut acest examen, astfel că moartea lui Leonte a fost clasată drept înec", explică Botez.

Citește dezvăluirile din Banat din cazul Băhăian:

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

La a doua autopsie a lui Emilian Leonte, legiştii spun că datele deţinute deja de anchetatori i-au ajutat să reinterpreteze leziunile de pe cadavru. „Nu putem fi acuzaţi că s-a muşamalizat totul pentru că există material foto, atât la Poliţie, cât şi la noi, cu acele leziuni, de la prima autopsie. Dar nu se poate determina când au fost făcute, înainte sau după deces", a mai spus dr. Ştefan Botez.

Tot medicul Ştefan Botez a realizat şi autopsia primei victime a reţelei Băhăian, Lucian Cernat, pescuit din canal la 13 septembrie 2006. Acesta nu a fost încă deshumat, fiind îngropat sub identitate necunoscută în Cimitirul din Cernavodă. La acea dată, medicul legist nu a putut stabili cauza medicală a morţii, deoarece cadavrul era în stare avansată de descompunere.

„Afaceristul" Piciog, analfabet şi retardat

image

Petre Piciog e fericit printre oi  Foto: Florin Gheorghe

Cercetat în dosarul Băhăian ca fiind asociat şi administrator la firmele din reţeaua infracţională, constănţeanul Petre Piciog nu ştie să facă diferenţa dintre zile, ore şi luni. Ştie doar că fratele său Marin, acum dispărut, i-a furat buletinul „ca să facă nişte foi".

Petre Piciog este singurul membru al grupului Băhăian care nu este nici arestat, nici mort, nici dispărut. Şansa sa a fost că în urmă cu patru luni a fost luat din „casa morţii" de la Cerchezu, aparţinând fratelui său Marin Piciog, de către un proprietar de oi ca să păzească o stână. Criminalii nu au putut ajunge la el: stâna este bine ascunsă într-un munte de pământ excavat din Cananul Dunăre - Marea Neagră, la 5 km de comuna Cumpăna, situată lângă Constanţa.

Nu există niciun drum, doar o cărare acum cu zăpadă de un metru. Petre Piciog nu a fost audiat de poliţişti până acum şi nu este în stare să ofere nici o declaraţie coerentă. Nu şi-a mai văzut fratele, pe Marin, de acum trei luni. „I-am dat lui Marin bani de ţigări. Al dracu' cred că i-a dat pe băutură", râde tâmp ciobanul.

Cum a intrat în afaceri? Petre presupune că necazul i se trage tot de la frate-su Marin, care i-a luat buletinul în urmă cu trei ani. „Mi-a zis că îi trebuie să scrie nişte foi şi să scoată nişte bani". Cum au intrat în posesia casei din Cerchez, unde au fost îngropate victimele lui Băhăian? „Marin umbla cu unu' gras din Dumbrăveni. Ăla i-a dat 4000 de euro. Io nu-i cunosc". Petre şi Marin Piciog sunt administratori în patru societăţi comerciale Ady Ely, Rocco Bello International, Budim Trans şi Protect Mode, folosite ca „fantome" . (Antonia Maer)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite