Revelion 2010 în România/ Speranță, voie bună și excese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focuri de artificii, jocuri de lumini și spectacole cu artiștii îndrăgiți pentru norocoși. Destule primării au renunțat la concerte în noaptea dintre ani pe motiv de criză. Cu sau fără show-uri, de Revelion românii s-au distrat pe săturate.

Pe de altă parte, unii s-au făcut că nu pricep că excesele dăunează grav sănătății, așa că au ajuns la Urgență. Drept urmare, și în acest an medicii au fost foarte ocupați la început de an. Serviciul SMURD a efectuat 279 de intervenţii de Revelion.

Una peste alta, petrecerea n-a lipsit, iar buna dipoziție a fost starea în care 2010 i-a găsit pe români.

În București, deși opt curse aeriene au fost anulate înainte de Revelion, trecerea dintre ani a fost marcată de discursul oficial al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu pe scena amplasată în faţa Palatului Parlamentului. Peste 20 de mii de oameni au urmărit în aer liber, deși a plouat mărunt, un incendiar joc de lumini, lasere şi artificii.

Reşiţenii au sărbătorit trecerea în Anul Nou cu whisky şi muzică sârbească. Programul destul de subţire de pe scena din Centrul Civic şi vremea urâtă de afară n-au mai adunat în jurul fântânii arteziene numărul mare de reşini care veneau cândva să petreacă seara dintre ani sub cerul liber. În schimb, discotecile şi restaurantele au fost pline până la refuz.

Eşec la Revelionul de la Iaşi, unul din cele mai scumpe din ţară (Galerie Foto). Proasta organizare şi vremea rea au făcut ca petrecerea cu un buget de 600.000 de lei să lase un gust amar miilor de ieşeni veniţi în faţa Palatului Culturii.

Mii de arădeni au ieşit la trecerea dintre ani pe străzi. Specatcolul oferit de municipalitate în faţa Palatului Administrativ a atras mii de arădeni în ciuda ploii mărunte care a reînceput să cadă cu câteva minute înainte de trecerea în 2010.

Galați: "Bombardament" ca-n Irak la cumpăna dintre ani. Chiar dacă Primăria nu a organizat focuri de artificii de Revelion, gălăţenii au pus mână de la mână şi au produs la miezul nopţii un "bombardament" ca în Irak.

Feerie pe cerul Clujului de revelion (Galerie foto). 4.000 de clujeni au sărbătorit trecerea în anul 2010 în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca. Premierul Emil Boc, prezent si el in piata, le-a urat românilor să aibă parte de sănătate în noul an şi să privească optimişti spre 2010.

Timişorenii din Piaţa Victoriei au intrat în noul an pe ritmuri de disco.  În ciuda vremii ploioase, mii de timişoreni au ales să petreacă cumpăna dintre ani în aer liber. Programul artistic pregătit de municipalitatea ar fi trebuit să înceapă la ora 21.30, însă a fost întârziat o jumătate de oră din cauza ploii.

Mii de orădeni au sărbătorit Revelionul în Piața Independenței, cu concerte și artificii. Orădenii care au ieșit în Piața Independenței să sărbătorească trecerea dintre ani au fost dezamăgiți de petrecerea organizată de Primăria Oradea. Nici concertele și nici artificiile nu au fost pe placul petrecăreților.

Constanţa: Sute de jandarmi au patrulat pe străzi azi-noapte. Un număr de 250 de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa au fost mobilizaţi pentru a asigura liniştea şi ordinea în oraş în noaptea de Revelion.

Târgu-Jiu: Sute de sticle sparte şi mii de pahare aruncate în centrul oraşului. Mii de gorjeni au sărbătorit în stradă intrarea în noul an. La Târgu-Jiu, în urma petrecăreţilor de Revelion, au rămas mormane de gunoaie, care i-au pus la muncă pe angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale.

Oferte last minute pentru după Revelion în Parcul Acvatic Mediteranean din Debrețin. Orădenii care vor o zi de relaxare după petrecerea de Revelion pot să opteze aceste zile pentru o călătorie până la Aquaticum Debrețin, la circa 70 de kilometri de Oradea. Față de Băile Felix, complexul din Ungaria pune la dispoziția clienților o serie de activități interesante dar și un aquapark (Parcul Acvatic Mediteranean).

Bacău: Petrecere cu muzică,dans şi voie bună în centrul oraşului. La trecerea dintre ani băcăuanii au petrecut cu muzică populară şi şampanie. La miezul nopţii tinerii şi-au făcut urări de "La mulţi ani!" şi s-au bucurat de spectacolul de artificii oferit de municipalitate.

Ploile şi inundaţiile i-au ţinut pe locuitorii din câteva comune bihorene în casă de Anul Nou.  În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au fost la datorie. Dacă nu s-au înregistrat incendii, pompierii au intervenit la degajarea unor drumuri inundate de ploile care s-au abătut asupra judeţului.

Târgu-Jiu: Accident mortal în seara de Revelion. Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs în localitatea Moi, după ce s/a urcat băut la volan.  Alte două persoane au ajuns la spital. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite