Ploile şi inundaţiile i-au ţinut pe locuitorii din câteva comune bihorene în casă de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundații în Bihor
Inundații în Bihor

În ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au fost la datorie. Dacă nu s-au înregistrat incendii, pompierii au intervenit la degajarea unor drumuri inundate de ploile care s-au abătut asupra judeţului.


Câteva zeci de familii din Bihor şi-au petrecut sărbătorilor izolate de puhoiul de ape care s-a abătut asupra judeţului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoartului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", în şapte localităţi s-au înregistrat inundaţii. Cele mai mari probleme s-au înregistrat însă în localităţile Roşia, Meziad, Sitani şi Topa de Sus. Aici, 26 de gospodării au fost afectate şi peste 3.000 hectare de teren agricol au fost inundate în urma ploilor căzute în noaptea de miercuri spre joi. "În acest moment, apele s-au retras. Nu mai avem gospodării inundate", a spus locotenentul Cristian Herţe.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii expiră la ora 14.00

Purtătorul de cuvânt al ISU "Crişana" a precizat că noaptea trecută a fost înregistrată o sesizare privind un drum din localitatea Holod care a fost acoperit de ape pe o porţiune de 50 metri. Hidrologii anunţă că avertizarea cod portocaliu de inundaţii va expira astăzi, la ora 14.00.  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite