Timişorenii din Piaţa Victoriei au intrat în noul an pe ritmuri de disco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii s-au distrat în centrul oraşului la Revelionul 2010
Timişorenii s-au distrat în centrul oraşului la Revelionul 2010

În ciuda vremii ploioase, mii de timişoreni au ales să petreacă cumpăna dintre ani în aer liber. Programul artistic pregătit de municipalitatea ar fi trebuit să înceapă la ora 21.30, însă a fost întârziat o jumătate de oră din cauza ploii.

Înt-un final, organizatorii au dat startul la spectacole cu trupele High 5, Crazy Winds şi Keo. Oamenii, înarmaţi cu umbrele sau pălări de Revelion, au ocupat zona din faţa scenei, pentru a se zbânţâi în voie. Momentul culminant a fost apariţi trupei Saragosa Band. Deşi mulţi au luat în derâdere numele invitatului special din acest an, muzicienii germani au creat o atmosferă de mare concert.

Celebrele hituri de discotecă ale anilor 80 au fost pe placul chefliilor udaţi până la piele. Când s-a apropiat ora 0, Piaţa Operei a fost aproape plină. Tineri sau bătrâni, cu toţii şi-au pregătit sticlele de şampanie pentru a celebra intrarea în noul an. Clienţii cluburilor şi restaurantelor din centru au ieşit cu toţii să ciocnească paharele în aer liber.



Un sfert de oră de focuri de artificii

La ora 0, cerul oraşului a fost brăzdat de artificiile lansate din perimetrul Catedralei Ortodoxe. Jocurile de artificii au ţinut 15 minute, timp în care piaţa era o mare de telefoanele mobile şi aparate foto, cu care petrecăreţii au dorit să imortalizeze focurile de artificii. Acestea s-au încheiat pe ritmurile piesei “The Final Countdown”, a celor de la Europe, iar apoi pe scenă a revenit Saragosa Band pentru a continua petrecerea.

Au cântat peste program

La ora 01.00 fix un gardian de la Poliţia Comunitară a vrut să oprească concertul pe motiv că a expirat autorizaţia dată de Primărie. Şeful formaţiei Saragosa Band s-a enervat, a coborât de pe scena şi a plecat la cort, spre nemulţumirea spectatorilor.

Probabil că acei gardieni au vrut să plece acasă, în fond au şi dreptatea, dar puteau să dea dovadă de mai multă flexibilitate. Pentru oamenii din piaţă care stau în ploaie ca să asculte muzică şi să se simtă bine”, a spus Harry, solitsul trupei Saragosa Band. Până la urmă, după intervenţia şefilor Secţiei 2 de la Poliţia Comunitară, concertul a fost reluat şi s-a mai cântat aproximativ 20 de minute.



Mai puţine gunoaie ca anul trecut

În jurul orei 02.30, peste 30 de muncitori de la RETIM au invadat centrul pentu a face curăţenie. Spre deosebire de alţi ani, timişorenii s-au dovedit mult mai civilizaţi, iar majoroitatea au renunţat chiar să mai spargă sticlele. Spre deosebire de alţi ani, au lipsit şi petardele şi rachetele, care sunt interzise de lege.





image
image
Timişorenii au sărbătorit Revelionul 2010 în centrul oraşului, pe o ploaie ca de vară
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite