Faţa ascunsă a justiţiei din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesori universitari cu mare greutate au sărit în apărarea lui Adrian Năstase, invocând tot felul de chichiţe. Nu cumva să fie domnul Năstase victimă a vreunei greşeli judiciare. Aşa funcţionează sistemul pentru un politician puternic. Vreţi să ştiţi cum funcţionează pentru un macaragiu pensionar?

În timp ce avocaţii lui Năstase caută judecătorii la decrete prezidenţiale, la Timişoara judecă bine-mersi o judecătoare implicată într-o malformaţie siderantă. Cazul este cunscut în magistratură, până la cel mai înalt nivel. A fost în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, a trecut pe la Ministerul Justiţiei şi pe la toate instituţiile statului care primesc memorii de la cetăţeni, fără ca cineva să tresară măcar de indignare.



Ne arată cât de diferit funcţionează Justiţia în România, când este vorba de simpli cetăţeni.

Octavian Dumitrescu este un macaragiu pensionar, victimă a unei situaţii pentru care niciun vinovat nu a plătit nimic.  Un escroc i-a falsificat actul de identitate şi i-a vândut apartamentul cu o cameră, în timp ce bătrânul era plecat la rude. A găsit altă uşă la apartament şi când a chemat Poliţia a aflat cu stupoare că nu mai este proprietar. S-a adresat Judecătoriei Timişoara, unde a fost făcută o expertiză tehnică pe documentele aflate în dosarul notarului care a încheiat actul de vânzare-cumpărare pentru escroc.



Concluziile expertului
: actul de identitate este un „fals grosolan", vizibil la prima vedere. Decizia Judecătoriei Timişoara: s-a comis o infracţiune, actul de vânzare este anulat. Notarul „neatent" nu păţeşte nimic. Escrocul nu e prins nici până în ziua de astăzi.

Ce s-a întâmplat însă de aici încolo este emblematic pentru Justiţia din România.

În recurs cazul ajunge la Tribunalul Timiş, unde este judecat de un complet condus de magistratul Emilia Cioabă. Trei judecători au făcut parte din completul de recurs. După procedurile fireşti într-o astfel de situaţie, bătrânul primeşte sentinţa: cumpărătorul e de bună credinţă, rămâne cu apartamentul.

Uluitor!? Ei bine, abia acum urmează partea interesantă.

Investigaţiile
realizate la vremea respectivă de Adevărul de Seară Timişoara au descoperit că sentinţa care legalizează vânzarea apartamentului furat nu este cunoscută de colegii magistraţi ai judecătoarei Emilia Cioabă. „Cineva" le-a falsificat semnăturile pe hotărârea redactată de Cioabă.
Din momentul în care bătrânul a ajuns în stradă, până când s-a aflat că au fost falsificate semnăturile a doi judecători, au trecut ani buni în care bătrânul a locuit pe stradă, în gară, chiar şi în pădure într-un foişor de vănătoare. S-a îmbolnăvit şi a ajuns în ultimul hal.



Să privim pe scurt tabolul complet. Un escroc vinde cu acte false locuinţa unui amărât şi îl transformă în boschetar. Experţii stabilesc fără dubii că s-a comis un fals ordinar la notar. Prima instanţă face dreptate. În recurs, o judecătoare redactează şi semnează o sentinţă care legalizează escrocheria. „Cineva" falsifică semnăturile altor doi judecători pe sentinţa strigătoare la cer. Un amărât stă în pădure cinci ani şi ajunge o epavă umană. Poliţia nu a aflat nici până acum cine e escrocul. Notarul care „nu a văzut" actul fals, Carmen Rădulescu, nu păţeşte absolut nimic. Parchetul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a putut afla cine a falsificat semnăturile judecătorilor pe sentinţa redactată şi semnată de magistratul Emilia Cioabă.

Culmea tupeului, judecătoarea Emilia Cioabă intră în sală în fiecare dimineaţă şi „face dreptate", fără ca asta să deranjeze Consiliul Superior al Magistraturii, Avocatul Poporului sau pe vreunul dintre profesorii universitari care veghează ca nu cumva să fie nedreptăţit Adrian Năstase.

Aceasta este faţa ascunsă a Justiţiei din România. O faţă pe care o văd des oamenii simpli, dar care nu se arată niciodată „cetăţenilor complicaţi".
Singura veste bună legată de acest caz este că, după investigaţiile Adevărul, bătrânul a devenit iar proprietar al locuinţei furate.

PS: Priviţi în inregistrările de mai sus cele două "victime" ale sistemului judiciar pentru a înţelege mai bine cât de mare este diferenţa între cetăţeanul complicat Adrian Năstase şi cetăţeanul simplu Octavian Dumitrescu.

Citeşte aici detalii despre acest caz!


EXCLUSIV Bătrânul transformat de justiţie în boschetar: bătut în gară în timp ce judecătorii întârzie sentinţa prin care se poate întoarce acasă

UPDATE Ajutor neaşteptat pentru Năstase VIDEO


Mălin Bot este jurnalist şi redactor-şef adevarul.ro

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Mitul persecutării politice a lui Adrian Năstase

Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT

Bestiile din slujba partidelor


România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală




De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite