EXCLUSIV Bătrânul transformat de justiţie în boschetar: bătut în gară în timp ce judecătorii întârzie sentinţa prin care se poate întoarce acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lui Octavian Dumitrescu, bătrânul trimis de justiţie să doarmă în pădure, atinge noi culmi. După demersuri îndelungate, judecătorii au făcut într-un final dreptate, dar întârzierea redactării sentinţei l-a împiedicat pe bătrân să îşi recupereze casa. În tot acest timp, bătrânul a căzut victima unui tâlhar în Gara de Nord din Timişoara.

Octavian Dumitrescu a fost un pensionar ca oricare altul, până în momentul în care l-a primit pe un consătean în chirie. Acesta a adus în casă alte două persoane, iar când bătrânul a fost plecat din localitate, escrocii i-au vândut apartamentul pe baza unui buletin fals în care apăreau datele lui Dumitrescu, dar poza escrocului.

Judecătorii l-au trimis în stradă

Dumitrescu a făcut plângere în instanţă, iar Judecătoria Timişoara i-a dat câştig de cauză. În recursul de la Tribunalul Timiş, bătrânul a pierdut printr-o sentinţă halucinantă, în care a fost falsificată semnătura a doi judecători. Practic, prin această sentinţă, bătrânul a fost transformat în boschetar, ajungând să doarmă prin pădure sau în gară.

A primit dreptate, dar e ţinut încă pe drumuri

Sprijinit de avocatul Florin Kovacs, Octavian Dumitrescu a continuat lupta pentru recuperarea apartamentului furat de escroci, iar în 25 noiembrie 2011, judecătorii Tribunalului Timiş i-au făcut dreptate şi au emis o sentinţă prin care bătrânul îşi primeşte casa înapoi. Dumitrescu poate intra însă în locuinţă numai după ce judecătorii redactează motivarea sentinţei. Chiar dacă legea prevede că motivarea unei sentinţe trebuie redactată în 30 de zile de la pronunţare, motivarea din cazul lui Octavian Dumitrescu nu este redactată nici acum, după ce au trecut aproape 60 de zile. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Ramona Ioţcovici a declarat că judecătorul de caz a motivat întârzierea din cauza volumului mare de activitate. „Este o cauză complexă, dar am primit asigurarea că redactarea acestei hotărâri este o prioritate”, a spus Ramona Ioţcovici.

Bătut până la sânge. Agresorul nu este considerat pericol public

În timp ce judecătorii întârzie excesiv de mult redactarea sentinţei prin care bătrânul poate să îşi recupereze casa, Octavian Dumitrescu este încă boschetar. În urmă cu câteva zile, bătrânul a fost atacat şi tâlhărit în Gara de Nord din Timişoara. „A fost tâlhărit de un tânăr în vârstă de 21 de ani, care i-a luat 200 de lei, un telefon mobil, un ceas şi câteva haine. Tâlharul a motivat că a fost beat şi avea nevoie de bani pentru păcănele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Andreea Cinteză. Potrivit aceleiaşi surse, tâlharul a fost propus pentru arestare, dar judecătorii au decis să îl cerceteze în stare de libertate.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite