UPDATE Ajutor neaşteptat pentru Năstase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului ameninţă cu sesizarea Curţii Constituţionale în cazul judecătoarei Ioana Bogdan, despre care avocaţii fostului premier spun că nu are decret de numire semnat de preşedintele României. CSM susţine că va analiza cererea Avocatului Poporului

UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii a înregistrat sesizarea făcută de Avocatul Poporului şi urmează să analizeze conţinutul sesizării în şedinţa Plenului CSM.

"Astăzi, 14 iunie 2012, orele15,35 la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată, sub nr. 17072/1154/14.06.2012,  adresa nr. 6510/14.06.2012, prin care Avocatul Poporului sesizează Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la constituţionalitatea unor măsuri şi prevederi legale în legătură cu numirea, transferarea şi promovarea judecătorilor. Precizăm că sesizarea a fost repartizată, de către Secretarul General al CSM, direcţiilor de specialitate din cadrul aparatului propriu al Consiliului, în vederea analizării şi formulării unui punct de vedere. Concluziile analizei vor fi dezbătute de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii", se arată în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului, a sesizat ieri Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu modul în care au fost numiţi judecătorii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Iancu susţine că aceste numiri pot avea loc numai prin decret al preşedintelui României, care le conferă judecătorilor inamovibilitate, conform noii Constituţii.

Citiţi aici ce spun Administraţia Prezidenţială şi CSM: Diversiunea lui Năstase, demontată

Ţinta este Ioana Bogdan, cea care a făcut parte din primul complet de judecată în dosarul “Trofeul Calităţii”.
Avocatul Poporului a cerut CSM "să reanalizeze modul în care au fost făcute numirile la ICCJ" şi invocă drept motiv "dreptul cetăţenilor la un proces echitabil".

EDITORIAL Mitul persecutării politice a lui Adrian Năstase

Instituţa condusă de Iancu susţine că judecătorii de la ICCJ nu pot fi numiţi de către CSM nici direct, nici prin transfer sau promovare. Gheorghe Iancu a avertizat Consiliul Superior al Magistraturii că va sesiza Curtea Constituţională dacă nu dă curs solicitării sale.

Citiţi şi:

UPDATE Dosarul "Trofeul Calităţii se apropie de final. Procurorii cer majorarea pedepsei pentru Năstase

Năstase nu şi-a primit nici ieri sentinţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite