Năstase nu şi-a primit nici ieri sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier, în sala de judecată
Fostul premier, în sala de judecată

Completul de cinci judecători a ascultat ieri pledoariile finale ale avocaţilor, dar şi a procurorului, şi se gândeşte deja la o hotărâre.

Avocaţii lui Adrian Năstase au avut ieri ultima ocazie de a cere achitarea clientului lor. În acelaşi timp, DNA a avut ultimul cuvânt şi a cerut majorarea pedepsei, considerând că doi ani de închisoare cu executare este prea puţin pentru fostul prim-ministru al României. După trei ani şi patru luni de la ajungerea dosarului pe mesele judecătorilor, ultima instanţă a rămas în pronunţare. Până la finalul termenului de ieri însă, avocaţii au făcut tot posibilul să-şi apere clientul.

Avocatul Ion Cazacu a pus din nou în discuţie termenul de prescriere a faptelor din dosar. Avocatul a spus că instanţa de fond a stabilit două date distincte pentru comiterea faptelor de către Adrian Năstase şi consideră că termenul de prescriere ar fi fost atins ori în 2011, ori în mai 2012. „Noi susţinem o soluţie de achitare, dar dacă veţi găsi o altă soluţie, vă rugăm să ţineţi cont şi de această problemă a prescrierii faptelor", le-a cerut Ion Cazacu judecătorilor.

„Simpla lui prezenţă te obligă să fii mai deştept"

Avocatul Viorel Roş a încercat să impresioneze completul de cinci judecători vorbindu-le şi despre inteligenţa lui Adrian Năstase. „În prezenţa lui Adrian Năstase te simţi ca în prezenţa lui Antoine de Saint Exupery, despre care se spunea că simpla lui prezenţă te obliga să fii mai deştept". Ideea dosarului politic a fost expusă în mai multe rânduri şi de către avocatul Ion Cazacu. „Ne aflăm în faţa celui mai complex dosar de după '89, cel mai complex, dar şi cel mai contrafăcut dosar. Este clar un dosar politic deschis de DNA fostei opoziţii", a spus Cazacu. Procurorul de şedinţă a cerut în schimb majorarea pedepsei, deoarece prima condamnare „nu este îndestulătoare".

"Noi susţinem o soluţie de achitare, dar dacă veţi găsi o altă soluţie, vă rugăm să ţineţi cont şi de această problemă a prescrierii faptelor.''
Ion Cazacu avocatul lui Adrian Năstase

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite