Gogoaşa Crin Antonescu: 37 de grame

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Timişoara, pentru a participa la un miting electoral, preşedintele interimar Crin Antonescu a vituperat politic şi apoi l-a parafrazat pe Kennedy: „Ich bin ein Berliner!" "Berliner" este şi o gogoaşă umplută cu gem. Comparaţia cu o gogoaşă este foarte apetisantă.

Dincolo de faptul că domnul Crin Antonescu nu este Kennedy, Timişoara nu e Berlin şi răfuiala cu Băsescu nu este Războiul Rece, replica celebră copiată de preşedintele interimar şi prezenţa acestuia la un miting electoral ca actor al propagandei USL ne explică elocvent din ce aluat e făcut acest politician.

Printre motivele cu care a justificat USL suspendarea lui Traian Băsescu a fost şi acela că viitorul preşedinte suspendat nu a respectat caracterul de imparţialitate politică impus prin principiul constituţional formulat în articolul 84. Primul aspect de remarcat elegant este că preşedintele interimar Crin Antonescu a participat la un miting electoral, comiţând una dintre faptele pentru care s-a obţinut suspendarea lui Traian Băsescu.

O chichiţă constituţională cu care nu merită să ne plictisim acum prea mult.

În termeni simpli, neconstituţionali şi mai puţin eleganţi, suntem în faţa unui cetăţean care a răcnit din rărunchi acuzând preşedintele că s-a implicat politic şi că a propagat dezbinarea în locul consensului. Când s-a cocoţat pe funcţia de preşedinte interimar, acelaşi domn se implică politic agresiv printr-un discurs care nu are nimic în comun cu ideea de consens.



Am aflat astfel că acest domn nu dă doi bani pe principiile invocate în trecut şi că nu a făcut decât să vândă gogoşi publicului.

Mult mai spectaculos şi chiar mai simplu de înţeles este faptul că preşedintele interimar a făcut un „copy-paste" oratoric visându-se Kennedy la Berlin. Am mai aflat astfel că domnul Antonescu crede despre sine că este un lider politic de talia fostului preşedinte american şi vede bâlciul cu Traian Băsescu în proporţii apocaliptice. Această viziune despre propria persoană descrie într-un mod interesant personalitatea lui Crin Antonescu. Ne expune ce se află în spatele faţadei, în mintea acestui politician. De aici fiecare trage ce concluzie doreşte.

Gospodinele din Timişoara, care vorbesc germană, au zâmbit la auzul discursului preşedintelui interimar. Asta pentru că „Berliner" este şi o gogoaşă umplută cu gem. După cum ne explică un site cu reţete de bucătărie, gogoaşa Berliner are 37,5 grame. Cu certitudine, Crin Antonescu nu a intenţionat să spună despre el însuşi că este o gogoaşă. În aroganţa comparaţiei cu Kennedy, Antonescu a oferit o etichetă care îl descrie foarte sugestiv.



Persoana care acum s-a cocoţat pe cea mai importantă funcţie în stat este, în fapt, cea mai mare gogoaşă a politicii româneşti democratice. Privită în plan general, cariera politică a domnului Crin Antonescu are un traseu tipic românesc: cel mai chiulangiu parlamentar a promovat cel mai sus în sistemul politic. Un politician, umflat cu vorbe goale şi gargară electorală, care a trândăvit ani de zile în Parlament a reuşit această performanţă fără a propune vreun proiect revoluţionar, fără a transpira prea mult la locul de muncă, numai împins în sus de supărarea publicului pe regimul Băsescu.

Citeşte articolul: O zi de muncă din viaţa lui Crin Antonescu


Prezenţa preşedintelui interimar la un miting electoral este dovada palpabilă a faptului că nici acest politician nu este cu nimic diferit de predecesorii lui. Ajuns la cârma ţării, domnul Crin Antonescu înţelege să-şi exercite rolul constituţional de „mediator" participând activ la propaganda electorală a USL. Asta după ce a mimat retragerea din conducerea alianţei politice care militează pentru demiterea lui Traian Băsescu.

„Voi fi un preşedinte interimar discret" a spus Crin Antonescu înainte de suspendarea lui Traian Băsescu. Acum a făcut exact contrariul. Altă gogoaşă servită publicului fără să clipească.  În postura de preşedinte interimar, care vrea să convingă alegătorii că merită încredere la alegerile prezidenţiale, domnul Crin Antonescu pur şi simplu nu s-a putut controla. Nu a reuşit să-şi păstreze cumpătul pentru a sta în cadrul constituţional la care a făcut de atâtea ori referire pe ton sforăitor.

Dacă nu s-a putut controla, în postura de preşedinte interimar care vrea să convingă, ce va face după alegerile prezidenţiale?

Mai este ceva de spus despre gogoaşa Crin Antonescu. Tot la Timişoara a lansat din nou, cum a făcut-o în Parlament cu prilejul suspendării, într-un atac la baionetă împotriva lui Ion Iliescu. A invocat iar, surescitat, mineriadele, după ce a făcut referire la "sângele" eroilor Revoluţiei de la Timişoara. Cum se împacă asta cu susţinerea acordată partidului lui Ion Iliescu, numai domnul Crin Antonescu poate să înţeleagă.

Cum poate o persoană atât de duplicitară să facă apel la conştiinţă?



Cert e că Victor Ponta defilează la braţ cu Ion Iliescu. Atât de mult încât fostul preşedinte a şi adormit la o şedinţă de partid, lângă prim-ministru. Cum poate să decurgă o discuţie, în interiorul USL, între Crin Antonescu şi Ion Iliescu? Cum poate Crin Antonescu, care trage sfori politice cu Ion Iliescu, să se raporteze la mineriade şi Revoluţia de la Timişoara? 

În acelaşi miting electoral, preşedintele interimar Crin Antonescu a mai făcut referire la Monica Macovei ca "procuror al regimului Iliescu". Având colegă de partid pe Norica Nicolai, procuror în Călăraşi, din 1983.  Doamnei Nicolai i se adresează la partid, oare, cu apelativul "procuror comunist"? Cum de doarme noaptea liniştit ştiind că susţine şi promovează politic un "procuror ceauşist"? Oare discută cu doamna Nicolai despre activitatea ei profesională de procuror în perioada 1989-1991, în "regimul Iliescu"?

Până la urmă, când este sincer Crin Antonescu şi când minte? Când spune ceea ce crede şi când vinde gogoşi?

Mălin Bot este jurnalist şi redactor-şef adevarul.ro

Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:


Cui foloseşte?

Doctorul şi marinarul ne duc în ape tulburi

De ce stăm în genunchi?

Infractorii adunaţi în PDL şi incompetenţii toleraţi în DIICOT

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală




De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite