Amendă record de 472 de milioane de euro în Ungaria pentru "apocalipsa roşie" care a omorât zece oameni GALERIE FOTO+VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţia a şocat o lume întreagă
Inundaţia a şocat o lume întreagă

Autorităţile din Ungaria au terminat ancheta privind accidentul care a dus la moartea a zece oameni, inundarea a două comune şi otrăvirea a sute de hectare de teren. "Apocalipsa roşie" a făcut încojurul lumii, iar compania vinovată trebuie să plătească o amendă record de 135 de miliarde de forinţi.

Lumea întreagă rămânea şocată în urmă cu un an de zile să vadă cum două comune din Ungaria erau rase de pe faţa pământului de o inundaţie roşie după ce un dig se rupea, iar 700.000 de metri cubi de apă toxică omorau zece oameni, acopereau două comune şi provocau pagube imense.

VIDEO - AICI puteţi vedea imagini filmate

FOTO Reporterii "Adevărul", la kilometrul zero al catastrofei roşii UPDATE

Cine profită de pe urma catastrofei din Ungaria? Sinistraţii se plâng de foame



IMAGINI ALE AGENŢIILOR DE PRESĂ (galerie foto)

Dezastru ecologic în trei comitate din Ungaria / sursa foto: AP

Guvernul maghiar a stabilit că responsabilitatea pentru "inundaţia roşie" aparţine producătorul de aluminiu Mal Zrt, iar acum compania are de plătit despăgubiri în valoare de 472 de milioane de euro.

FOTOREPORTAJ Mâlul roşu ucide satele inundate cu sodă caustică în Ungaria VIDEO

EXCLUSIV ONLINE VIDEO Dezastrul din Ungaria a fost provocat de persoane necunoscute, a spus prim-ministrul Viktor Orban

image

Accidentul a fost catalogat drept cel mai devastator eveniment care a lovit vreodată Ungaria, peste 150 de persoane fiind rănite, iar aproximativ 40 de kilometri pătraţi de teren devenind inutilizabili. Conform autorităţilor maghiare, producătorul de aluminiu are la dispoziţie două săptămâni pentru plata sancţiunii.

Moartea roşie din Ungaria intră în Banat. În zona calamitată, problemele sinistraţilor continuă. Tot mai mulţi răniţi FOTO+VIDEO

Bănăţenii care beau apă din Dunăre sunt în pericol. Inspectorii de mediu spun că şi peştii pot muri

image

Ziarul Adevărul a prezentat în exclusivitate pentru România dezastrul de anul trecut, când a fost singura publicaţie din ţara noastră care a avut corespondenţi speciali la faţa locului.

Catastrofă ecologică în Ungaria

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite