Femeia acuzată că a lipit gura unui bebeluş: „Fac infarct nevinovată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile de disciplină şi etică din cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu" din Timişoara au stabilit că infirmiera nu a greşit cu nimic. Femeia a evitat să dea declaraţii în public despre acuzaţiile care i s-au adus.

Infirmiera s-a prezentat în faţa comisiilor şi a dat explicaţii. După mai multe insistenţe, Mariana Oprea, infirmiera acuzată că a lipit gura bebeluşului de două luni cu un leucoplast, a spus pentru Adevărul de Seară: „Nu am greşit cu nimic, nu a suferit nimeni. Comisia de anchetă a costatat că nu am greşit cu nimic. Nu ştiţi prin ce am trecut eu în ultimele zile fără să greşesc. Fac infarct nevinovată. Nu mai spun nimic", a spus infirmiera.

INCREDIBIL: O infirmieră a lipit gura unui bebeluş care plângea noaptea

O tânără de 20 de ani din localitatea timişeană Satchinez a lansat, la începutul săptămânii, acuzaţii grave la adresa infirmierei de la Spitalul de Copii din Timişoara. Femeia susţine că Mariana Oprea de la Secţia de Neonatologie a lipit o bandă de leucoplast peste gura fiului său, de două luni, pentru că acesta plângea.

Explicaţia pentru leucoplastul lipit peste gura bebeluşului: "Este posibil ca infirmiera să-l fi intubat"

Emanuela Crişan şi fiul său au fost internaţi de patru ori la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara în ultimele două luni din cauza unor probleme de sănătate ale bebeluşului. Ieri, femeia a fost externată, la cererea ei, nu înainte de a provoca un întreg scandal în instituţie. „Când l-am văzut aşa, m-am speriat şi prima oară mi-a dat în gând că a căzut şi s-a lovit la cap. Când am întrebat-o pe asistentă ce s-a întâmplat mi-a spus că urlă ca un nebun Copilul plângea când am ajuns eu la el şi avea gura plină cu salivă", a spus mama.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO!

image

Tânăra a făcut publice câteva fotografii cu fiul său care avea lipit peste suzetă un bandaj dintr-o parte în alta a feţei, fotografii pe care Emanuela Crişan spunea că le-a făcut în noaptea de luni spre marţi, atunci când şi-a văzut copilul. Timişeanca a acuzată pe una dintre infirmierele ce lucrau în noaptea respectivă de abuz.

image

Reprezentanţii Spitalului "Louis Ţurcanu" au confirmat că mama a lansat acuzaţii la adresa unui cadru medical. „Spitalul a fost sesizat printr-o plângere a unei femei legată de aplicarea unui leucoplast, justificată medical, peste gura bebeluşului. Mamele din salon au dat declaraţii scrise şi semnate şi acestea spun că mama ar fi lipit leucoplastul pe faţa copilului, dimineaţa", a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt în cadrul spitalului.

Cazul infirmierei acuzate că a lipit gura unui bebeluş va fi analizat de comisia de etică

Emanuela Crişan a făcut o sesizare la Protecţia Copilului care a cerut reprezentanţilor spitalului o anchetă în acest caz. „O să fac una şi la Colegiul Medicilor", a mai spus femeia. Conducerea instituţiei a început o anchetă astfel că infirmiera acuzată a fost chemată să dea explicaţii în faţa unei comisii de disciplină şi în faţa unui comitet de etică.

VOCEA VESTULUI: Îngerii ucişi în spitale şi ipocriţii de la televizor

În cadrul discuţiilor au fost analizate şi declaraţiile unor mame care susţineau că Emanuela Crişan ar fi lipit singură bandajul peste faţa copilului. Vineri, consiliul etic al Spitalului "Louis Ţurcanu" a stabilit: „nu s-au încălcat normele de comportament, nu se poate reproşa o abatere de la normele de conduită profesională, nu au fost încălcate drepturile pacienţilor şi a fost respectat codul de deontologie sanitară", este precizat în comunicatul final al comisiei.

Mamă scoasă vinovată în cazul copilului cu gura lipită cu leucoplast

Concluziile vin după ce comisia de disciplină a decis, joi, în urma unei întruniri, că „interpretarea mamei este proprie şi intenţionat exagerată şi porneşte de la plasarea unui plasture, identică cu alte fixări de tubulaturi medicale care nu a cauzat prejudicii stării copilului, în general şi nici în acest caz", este specificat în comunicatul de presă al comisiei de disciplină.

image

Medicii din comisie care au analizat cazul au stabilit că infirmiera şi-a respectat atribuţiile şi că nu poate fi sancţionată din punct de vedere disciplinar. Mai mult, aceştia spun că mama ar fi fost invitată să dea şi ea o declaraţie în faţa comisiei de etică. "Am ştiut că trbuie să aibă loc o şedinţă, dar nu ştiam când. Nu m-a anunţat nimeni că trebuie să mă prezint", a spus femeia.

Emanuela Crişan spune că fotografiile făcute de ea sunt făcute în toiul nopţii şi neagă acuzaţiile pe care conducerea spitalului i le pune în spate. „Eu ştiu sigur că nu am pus eu acel bandaj", a spus femeia.

REPORTAJ EXCLUSIV Coşmarul din maternitate al unei mame cu tripleţi

DRAMĂ Cimitirul îngerilor morţi în spitale

Directorul Spitalului de Copii din Timişoara s-a dat singur în judecată pentru 5.000 de lei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite