Cazul infirmierei acuzate că a lipit gura unui bebeluş va fi analizat de comisia de etică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul iscat la Spitalul „Louis Ţurcanu" din Timişoara continuă. Declaraţiile infirmierei acuzată de o mamă că a lipit un leucoplast peste gura fiului ei sunt discutate de mebrii unei comisii de etică din cadrul spitalului.

UPDATE, ORA 15.30:

Consiliul etic al Spitalului „Louis Ţurcanu" din Timişoara a luat o decizie, după ce a a analizat, din nou, cazul bebeluşului căuia i-a fost astupată gura. Concluzia finală: infirmiera nu a greşit cu nimic.

Mama, a fost şi ea convocată să dea declaraţii în faţa comitetului de etică dar aceasta nu s-a prezentat. Femeia a fost externată ieri, la cerere. „A fost respectat codul deontologic sanitar", a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului pentru Copii. Astfel, infirmierei nu i se poate reproşa nicio abatere de la normele profesionale.

Emanuela Crişan, de 20 de ani, susţine că una dintre infirmierele de la Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului „Louis Ţurcanu" din Timişoara, a lipit peste gura fiului său, de doar două luni, un bandaj, ca să nu mai plângă.

INCREDIBIL: O infirmieră a lipit gura unui bebeluş care plângea noaptea

Explicaţia pentru leucoplastul lipit peste gura bebeluşului: "Este posibil ca infirmiera să-l fi intubat"

Mamă scoasă vinovată în cazul copilului cu gura lipită cu leucoplast

image

Ieri, comitetul de disciplină al spitalului a analizat declaraţiile mamelor din salon, dar şi declaraţia infirmierei acuzate şi a ajuns la concluzia că aceasta a procedat conform fişei postului şi nu a greşit cu nimic. „Infirmiera ar fi lipit un leucoplast de un centimetru care să susţină tetina la obraz. Nu a adus niciun prejudiciu copilului. Există metode diverse de a lipi diferite tubulaturi, care fac parte din îngrijire", a spus Eugen Boia, directorul spitalului. Astăzi, explicaţiile femeii vor fi analizate din nou, pentru a se stabili dacă fapta sa a fost greşită din punct de vedere etic.

Emanuela Crişan, mama care aduce acuzaţiile, a fost externată ieri împreună cu fiul ei. „Ne-au privit cu nişte ochi, de parcă am fi monştrii", a spus mama.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite