Explicaţia pentru leucoplastul lipit peste gura bebeluşului: "Este posibil ca infirmiera să-l fi intubat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnica aplicării leucoplastului este justificată în unele practici medicale în cazul unor manevre de intervenţie folosite în special în situaţiile micuţilor cu probleme de sănătate. Medicii de la Louis Ţurcanu spun că nu este exclus ca infirmiera să facă astfel de manevre.

O tânără mămică din Timiş face acuzaţii grave la adresa uneia dintre infirmierele de la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara. Femeia, din Satchinez, o acuză pe infirmieră că lipit peste suzeta din gura copilului său o bandă pentru că plângea prea tare.


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE!

image

Medicii de la Spitalul de Copii din Timişoara spun că există posibilitatea ca infirmiera să fi lipit un leucoplast pe faţa bebeluşului, în cazul în care a fost nevoie de o intervenţie de acest gen, spre exemplu dacă ar fi intervenit cu un tub pentru a-l curăţa pe cel mic. Starea de sănătate a micuţului şi simptomele lui nu exclud necesitatea unor astfel de intervenţii.

INCREDIBIL: O infirmieră a lipit gura unui bebeluş care plângea noaptea


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO CU MAMA ŞI BEBELUŞUL

image

EXCLUSIV: Mama unui copil cu sindromul Down din Bacău a intrat în greva tăcerii: și-a lipit gura cu leucoplast (VIDEO)

Totuşi, în cazul acestor manevre nu este nevoie de o bucată aşa de mare de leucoplast şi în niciun caz nu este nevoie ca aceasta să fie lipită peste suzetă. „Sunt multe proceduri medicale în care un leucoplast se aplică pe faţa copiilor şi există mai multe motive pentru manevre. Nu excludem posibilitatea ca infirmiera să fi făcut astfel de manevre. Momentan starea copilului este extrem de bună", a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului „Louis Ţurcanu" din Timişoara. Comisia de disciplină care face ancheta în acest caz va analiza situaţia pentru a stabili cu exactitate dacă infirmiera a făcut acest gest şi dacă el are o justificare medicală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite