EXCLUSIV: Mama unui copil cu sindromul Down din Bacău a intrat în greva tăcerii: și-a lipit gura cu leucoplast UPDATE (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorina Gaftoniuc (40 de ani), mama unei fetițe cu sindromul Down, a intrat de ieri, ora 16.00  în greva tăcerii. Ea și-a lipit gura cu leucoplast și afirmă că nu va mai scoate niciun cuvânt  până când, copiii care suferă de această maladie, vor avea aceleași drepturi cu restul micuților sănătoși.

UPDATE ORA 10.00 Gabriela Oteliță, membrul fondator al Asociației Sindron Down Bacău, afirmă că a cunoscut multe astfel de situații în care mama și copilul sunt de nedespărțit. "Mai ales când copilul se naște cu acest sindrom atașamentul dintre cei doi este imens. Pur și simplu nu pot sta unul fără altul",  a explicat fondatorul asociației. Ea a mai afirmat că un copil care se naște cu Down are întotdeauna nevoie de un profesor de sprijin. "Dacă nu o lasă pe mamă să mai stea în bancă cu fetița, trebuie atunci să îi aducă un profesor de sprijin. Dacă o îndepărtează pe mamă, atunci cine va sta cu copila la ore?", se întreabă Gabriela Oteliță.  

UPDATE ORA 9.00 Constantin Juncu, director al Școlii nr.27, afirmă că decizia schimbării fetiței într-o altă clasă aparține Consiliului de Administrație și are la bază o solicitare făcută de mai mulți părinți. Oamenii reclamă că micuța cu sindromul Down este agresivă și nu se mai înțelege cu colegii săi. "Dacă s-a creat acest conflict cu părinții și elevii, ar fi indicat ca fiica sa să se mute într-o altă clasă paralelă. Ba mai mult, mama copilei stă oră de oră în bancă cu fiica sa la orele de curs. Nici acest lucru nu mai este acceptat de copii și de părinți", a declarat directorul școlii. El a mai adăugat că va solicita o expertiză din partea medicilor specialiști care să demonstreze că micuța are nevoie de un însoțitor în timpul lecțiilor.

 În plus, femeia merge pe străzile orașului cu copila după ea și cu două cartoane prinse de gât pe care și-a scris păsul.

Principalul motiv al protestului este că fiica sa, elevă în clasa a V-a la Școala generală nr. 27 din Bacău, este obligată de conducerea instituției de învățământ să părăsească colectivul de copii de care s-a atașat și să se multe într-o altă clasă.



"M-am săturat să vorbesc unui sistem social surd și orb. Șefii din țara asta iau decizii și dau verdicte înainte să asculte pe cei care au probleme reale. Nu suntem auziți! Nu suntem ascultați Am vorbit până acum la pereți. Acum tac!", și-a vărsat Gaftoniuc năduful în scris, pe coli de hârtie.

Mai multe amănunte citiți azi în

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite