DRAMĂ Cimitirul îngerilor morţi în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupurile micuţilor care nu au apucat să vadă lumina zilei şi al celor care au dispărut dintre noi înainte de a fi creştinaţi au un loc numai al lor în cimitirul din Calea Buziaşului. Pe o alee nămolită, la marginea cimitirului, străjuite de bălării, se află mormintele micuţilor.

Zeci de cruci micuţe din tablă stau aşezate în rând. Ca să ajungi în acest loc, trebuie, mai ales pe o vreme ploioasă, să fii bine echipat, deoarece aleea pavată cu dale se termină aici. Majoritatea mormintelor a fost lăsată în paragină, nici o lumânare nu stă de strajă acestor suflete, nici o coroană de flori nu aduce aminte de cei care odihnesc aici. Copiii care au murit în pântecele mamelor sau în spital, la scurt timp după ce li s-a dat viaţă, ajung în acest loc, de foarte multe ori fără ştirea părinţilor. Totul se întâmplă în grabă, conform unui ritual care ţine mai mult de rutina zilnică a angajaţilor de la firma de înhumări, decât de orânduiala creştină.  

Vezi fotogalerie cu părinţii care îşi plâng copilul



Un nume pe o cruce

image

Aplecaţi peste o cruce mică, Claudia şi Augustin îşi plâng copilul care nu a apucat să guste nici măcar o secundă din aerul acestei lumi. Încearcă de doi ani să-l deshumeze pentru a-l îngropa alături de tatăl Claudiei, în cimitirul din Calea Şagului, corpul neînsufleţit al lui Darius Nicolae fiind acum în cimitirul din Calea Buziaşului.Nici măcar nu au apucat să-şi vadă copilul. Nu li s-a spus ziua în care a fost îngropat, au aflat ulterior, când era deja prea târziu. "Cei de la spital m-au anunţat că îl vor îngropa pe Darius şi că nu ne costă nimic. Apoi au spus că trebuie să plătim 500 de lei. Am făcut încă un efort financiar şi am plătit. Nu mi-au spus când l-au îngropat, voiam să-l văd şi eu. Voiam să-mi văd copilul. Să văd... seamănă cu mine sau cu soţul meu", a povestit Claudia cu lacrimi în ochi. După doi ani de la tragedie,  familia Leahu încearcă încă să găsească resursele financiare pentru a muta trupul neînsufleţit al micuţului acolo unde este îngropat şi tatăl Claudiei, în cimitirul din Calea Şagului.

Citeşte povestea cutremurătoare a familiei Leahu, mâine, în

craiova
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite