EXCLUSIV Directorul Spitalului de Copii din Timişoara s-a dat singur în judecată pentru 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului de Copii, Eugen Boia, s-a dat singur în judecată pentru 5.000 de lei. Curtea de Conturi a stabilit că banii, încasaţi sub formă unui spor salarial, i-au fost acordaţi ilegal. Astfel Boia „managerul", prin Spitalul de Copii, l-a dat în judecată pe Boia „medicul", care refuză să returneze bani.

Eugen Boia, directorul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu" din Timişoara, a ajuns în situaţia ca să se dea singur în judecată, pentru că refuză să returneze peste 1.000 de euro instituţiei pe care o conduce.

Medicii nu vor să piardă banii

Boia şi alţi 13 medici chirurgi au primit un spor lunar  de 50% din salariu pentru că muncesc în condiţii deosebit de periculoase. Sporul acordat în perioada martie 2009 - decembrie 2009 nu avea susţinere legală, potrivit unui raport al Curţii de Conturi.

Spitalul de Copii încearcă să îşi recupereze cei 70.000 de lei acordaţi sub forma de sporuri şi i-a dat în judecată pe cei 14 medici chrirugi, în capul listei fiind directorul Eugen Boia. „Nu sunt de acord să plătesc banii", a declarat managerul care s-a dat singur în judecată.
 

Împăcare eşuată de 1 aprilie

Înainte de proces, Spitalul de Copii a încercat să îşi recupereze banii pe cale amiabilă de la medici chiar în data de 1 aprilie. Atunci Eugen Boia „managerul" s-a anunţat singur şi apoi i-a notificat pe ceilaţi 13 colegi ai săi că trebuie să restituie banii, care ar fi urmat să fie traşi din salarii. Eugen Boia „medicul" a scris pe notificare că refuză să restituie banii, iar acelaşi lucru l-au făcut şi ceilaţi 13 medici chirurgi, care nu vor să dea banii.

Sporul a fost acordat celor 14 medici fostul director al spitalului, Adrian Crăciun, iar beneficiarii au semnat acte adiţionale la contractul de muncă pentru acest spor. Eugen Boia, care are reputaţia unui medic chirurg de excepţie, este director al Spitalului  de Copii „Louis Ţurcanu" din Timişoara din decembrie 2009.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite