Cele mai oribile crime şi cei mai sadici criminali care au îngrozit vestul României GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Florea şi Carmen Bejan l-au ucis şi tranşat pe Trifu Schroth în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. Aurel Enea, „măcelarul" din Petroşani, şi Beniamin Jian, cel mai prolific asasin hunedorean din ultimii 20 de ani, au oripilat o întregă comunitate prin sadismul cu care au comis asasinatele pentru care au fost trimişi după gratii. În top se mai află şi un bărbat care şi-a ucis tatăl după ce

TIMIŞOARA: Studenţii măcelari care au îngrozit oraşul de pe Bega

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii de 20 de ani, l-a ucis şi tranşat pe Trifu Schroth în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, în 31 iulie 2009. Cei doi tineri l-au ademenit pe romul de 65 de ani la cămin, cu promisiunea că studenta o să facă sex cu el în schimbul a 500 de euro. În urma neînţelegerilor, studenţii l-au ucis pe rom, apoi l-au tranşat cu un cuţit cu leduri şi l-au pus în portbagajul Mercedesului romului, parcat în faţa căminului.

Văduva romului tranşat la Medicină l-a ameninţat cu moartea pe avocatul studentului ucigaş în Palatul de Justiţie

image

Cadavru ascuns în portbagaj
Cadavrul lui Schroth a fost găsit în 1 august, chiar de ziua lui, de anchetatori. Sergiu a fost prins în 1 august 2009, în timp ce încerca să îşi ia viaţa, în baia unui apartament din Calea Şagului, închiriat de iubita sa. După numai o zi, în 2 august, iubita sa, Carmen Bejan, s-a predat de foame poliţiştilor din Complexul Studenţesc din Timişoara, după ce a bântuit străzile şi parcurile oraşului în timp ce poliţiştii din toată ţara o dăduseră în urmărire generală.

Studenta ucigaşă de la Medicină a fost dezmierdată de gardieni şi jandarmi în timpul procesului sub ochii judecătorilor

TIMIŞOARA: Ucigaşul care şi-a omorât tatăl pentru un câine: „Am fost foarte ataşat de animalul ăla"

ristian Nişca, de 25 de ani, a fost trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte, fiind judecat de Tribunalul Timiş . El le-a declarat procurorilor că şi-a ucis tatăl în bătaie, pentru că tatăl său, Constantin, în vârstă de 65 de ani, a ucis în bătaie un câine de care atât ucigaşul, cât şi fratele lui, au fost foarte ataşaţi. „Am fost foarte ataşat de animalul ăla. M-am întâlnit cu fratele meu, care mi-a spus cu lacrimi în ochi că tata a ucis câine şi că nu avea nicio remuşcare. Atunci m-am dus ca să vorbeasc cu el şi l-am luat la bătaie. Nu am vrut să-l omor, dar s-a întâmplat", a declarat ucigaşul, care acum se află acum încarcerat în Penitenciarul Timişoara. Detalii aici!

image

ARAD: Şi-a ucis soţia apoi s-a spânzurat

În luna februarie 2010, un bărbat de 67 de ani şi-a bătut cu bestialitate soţia după care s-a spânzurat. Procurorii nu au înţeles nici în ziua de astăzi de ce soţul a vrut să-şi omoare femeia alături de care a trăit aproape 20 de ani. Ancuţa Ştefanca, de 64 de ani, a mers până la alimentara din sat pentru a face câteva cumpărături. După nici trei ore, fiul celor doi soți și-a găsit mama într-o baltă de sânge, zăcând la pământ, iar pe tatăl său, Ioan Ştefanca, în vârstă de 67 de ani, cu o funie în jurul gâtului, mort. Dosarul anchetei este încă pe masa procurorilor arădeni, care spun că cel mai probabil tragedia a s-a declanşat de la o ceartă între cei doi soţi. Mai multe detalii aici. (Ana Maria Loga)

ORADEA: Bihoreanul care a ucis patru oameni cu sânge rece

Antei Rostaș are 34 de ani, patru crime în cazier și peste 140 de tâlhării. Procurorii care l-au anchetat au spus că a comis fapte de o cruzime ieșită din comun. "Era prin anul 1991 am ajuns cu prietenii prin centrul Oradei. Am bătut la uşa unui ceasornicar şi am cerut un pahar cu apă. L-am bătut şi i-am luat banii, un inel, ceasuri. Apoi am ucis un om fără adăpost. A urmat o pensionară care locuia singură. Am lovit-o cu un par de lemn din acela cu care se băteau hainele pe vremuri şi i-am luat banii", își amintește criminalul. Antei Rostaş avea 15 ani când a comis prima crimă. "Eram cel mai mic din gaşcă. Îmi dădeau şi mie 100-200 lei şi făceam ce ziceau", a recunoscut Rostaş. În anul 1995, magistraţii l-au condamnat. "A comis fapte de o cruzime ieșită din comun la vremea respectivă", a declarat procurorul Viorel Gavra.  Antei a avut și un complice, pe Nae Rostaș. "Împreună cu Antei Rostaș am urmărit doi bărbați care băuseră la o bodegă în piață. Ne-am spus în țigănește cum să acționăm. Eu l-am lovit cu sticla în cap pe cel în vârstă, iar Antei l-a lovit cu o rangă pe tânăr. I-a luat două jachete și trei percehi de blugi", este declarația de la dosar a infractorului.

Bihoreanul Noe Rostaș, ucigaşul în serie care și-a pierdut urma în Irlanda

FOTO: Arhiva

Taximetrist împușcat în cap

Un taximetrist din Oradea a fost găsit împușcat, în urmă cu mai bine de un an. Principalul suspect este Nicolae Oros, însă anchetatorii nu au putut aduce deocamdată dovezi suficiente pentru a-l încarcera, iar Oros își susține nevinovăția. Oros (25 de ani) este trimis în judecată pentru omor cu scopul de tâlhărie, deținere de pistol și tâlhărie. Presupusul motiv al omorului taximetristului Bajkan Peter de la firma Start ar fi fost un conflict spontan, legat de plata sau neplata cursei. Dacă în prima fază Iepurilă a negat categoric că a fost în mașina taximetristului Bajkan Peter, ulterior a zis că a fost cu taxiul respectiv, cu prietenii săi.

Nicolae Oros, poreclit și „Iepurilă" a ajuns, din nou, în faţa celor care-l judecă pentru crimă

REŞIŢA: Şi-a ucis iubita

Sfârşitul lunii august, mai exact pe data de 27 august, a fost unul tragic pentru patru copii din Reşiţa. Mama lor, de 33 de ani a fost omorâtă de concubinul ei. Angelica Ludmila, de 33 de ani, din Reşiţa a fost omorâtă în sub privile copiilor cu un cuţit chiar în faţa  uşii unui apartament dintr-un bloc ANL, situat pe Valea Domanului din Reşiţa. Vecinii au fost alertaţi chiar de unul dintre copii. "L-am auzit în jurul orei trei pe fiul femeii, că a bătut la uşa unei alte vecine şi a cerut ajutorul. Nu a fost scandal. Nu s-a auzit nimic altceva. Când am coborât, trupul femeii era în faţa uşii. Fostul şot o ţinea în braţe şi spunea că a lovit-o cu un briceag şi nu a vrut să îi facă rău", a spus Teodora Ianăş, preşedinta blocului în care locuia femeia. Broască Vasile se află şi în acest moment in arestul Poliţiei Caraş-Severin, iar micuţii sunt în grija specialiştiolor de la Centrul de Urgenţă. Detalii aici!

image

Şi-a ucis mama cu toporul

Un alt caz sumbru este acela al unui tânăr de 34 de ani și-a ucis mama cu sânge rece, după care a plecat nepăsător de acasă. Deși crima a avut loc în noaptea de 7 spre 8 septembrie, trupul femeii a fost găsit de abia câteva zile, după ce au fost sesizați polițiștii de la postul de Poliție din Naidăș. Femeia de 62 de ani a fost găsită de polițiști într-o baltă de sânge, fiul acesteia lovind-o de mai multe ori cu toporul. "Autorul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, iar instanţa de judecată a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

HUNEDOARĂ : Cei mai sadici criminali din Hunedoara se visează în libertate

Doi hunedoreni aflaţi în temniţele Aiudului au oripilat o întregă comunitate prin sadismul cu care au comis asasinatele pentru care au fost trimişi după gratii. Aurel Enea, „măcelarul" din Petroşani, şi Beniamin Jian, cel mai prolific asasin hunedorean din ultimii 20 de ani, trag nădejde că ar putea obţine reducerea condamnărilor.

 „I-am pus arma la cap, iar când am tras, ţeasta femeii a zburat câţiva metri în aer şi a aterizat pe acoperişul unei clădiri", s-a confesat, într-un interviu acordat din spatele gratiilor, Beniamin Jian, unul dintre cei mai sângeroşi asasini din judeţ. Criminalul, în vârstă de 56 de ani, aflat în prezent în Penitenciarul Aiud, îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă, după ce într-o singură zi, în martie 1995, a ucis cinci oameni. Victima pe care o împuşcase în cap cu o armă de vânătoare era o angajată a unui bar din Deva, colegă de serviciu cu soţia lui pe care o bănuia de infidelitate. Alte patru persoane au sfârşit în moduri asemănătoare, împuşcate de Beniamin Jian în decurs de câteva ore.

Aurel Enea, autorul unei crime oripilante. Foto: D. G.

„Măcelarul", cel mai sadic dintre criminalii hunedoreni, a primit sentinţa finală

După ce a comis crimele, bărbatul s-a predat autorităţilor. Nu a fost, însă, mulţumit de sentinţa primită, iar la scurt timp după încarcerare, a contestat-o. De altfel, Beniamin Jian, condamnat la detenţie pe viaţă, a solicitat de mai multe ori instanţelor întreruperea executării pedepsei. În prezent, criminalul se află chiar într-un proces cu rudele sale, cărora le cere dreptul la o moştenire: un teren situat într-o zonă de munte a Ţării Haţegului, unde Jian Beniamin speră să se retragă la bătrâneţe.

"Măcelarul" din Petroşani

Aurel Enea a primit 20 de ani de detenţie pentru o crimă al cărei sadism depăşeşte aproape orice închipuire. S-a petrecut în decembrie 2007. Atunci, în apropiere de Alba Iulia, un localnic din Drâmbar a făcut o descoperire macabră. Un sac de plastic negru, adus la mal de apele tulburi ale Mureşului, conţinea partea inferioară a piciorului stâng al unui cadavru. În interiorul ambalajului, pescarul a mai găsit capul unei persoane de sex feminin, un cercel şi un lănţişor cu medalion, care au aparţinut unei adolescente în vârstă de 17 ani, din Petroşani. Câteva zile mai târziu, în aceeaşi zonă, poliţiştii au descoperit şi alte părţi din cadavru: membrele superioare şi femurul drept.

Victima a fost identificată drept Alexandra David, o elevă de liceu, a cărei dispariţie fusese anunţată de familie cu două săptămâni în urmă. La scurt timp, principalul suspect al crimei a fost şi el identificat: Aurel Enea, un hunedorean în vârstă de 40 de ani,  cu dublă cetăţenie, română şi americană, stabilit într-un apartament închiriat în Petroşani, care la primul contact cu poliţiştii li s-a prezentat acestora sub o identitate falsă. Bărbatul a fost arestat şi pus sub învinuire pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Nu şi-a recunoscut crima, dar nici nu a negat-o.

Planul crimei

Probele strânse în cursul anchetei au fost suficiente pentru a-l trimite în judecată. Între ele, un plan al unei aşa-zise crime perfecte, descoperit în calculatorul personal al lui Enea, ascuns sub un fişier denumit "petroplan.txt": despre cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să scapi de el, aşa încât toate urmele să fie şterse. Relaţia dintre criminal şi adolescentă a fost, la rândul ei, confirmată.

EXCLUSIV Infractorii devin experţi în crime la şcoala de corecţie


Arma crimei de la Medicină şi geamantanul în care a fost ascuns romul tranşat au fost confiscate de stat

Mărturii înfiorătoare

În timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara, martorii audiaţi au dezvăluit alte amănunte şocante despre Aurel Enea, cel supranumit "măcelarul". Bărbatul obişnuia să invite adolescente în apartamentul său, împreună cu care se uita la filme pornografice de un sadism înfiorător. Îşi schimba temperamentul pe neaşteptate, transformându-şi invitatele în prizoniere, care o dată scăpate din locuinţa unde erau sechestrate şi agresate fără motiv, se temeau să îl reclame la Poliţie. Alţi martori, în special tinere din Petroşani cu care Enea intrase în contact, s-au arătat înspăimântaţi la gândul că împart aceeaşi sală de judecată cu "măcelarul"  La rândul lui, Aurel Enea nu a negat înclinaţiile pentru sadism şi a declarat în faţa instanţei că pasiunile sale nu îi afectau relaţiile cu cei din jur, considerând că nu este un pericol pentru cei din jur.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite