„Măcelarul”, cel mai sadic dintre criminalii hunedoreni, a primit sentinţa finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Enea, autorul unei crime oripilante. Foto: D. G.
Aurel Enea, autorul unei crime oripilante. Foto: D. G.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa în „Dosarul tinerei din Petroşani găsită tranşată pe malul râului Mureş”. Aurel Enea, bărbatul acuzat de uciderea elevei va petrece 20 de ani după gratii şi va trebui să plătească familiei victimei daune de 200.000 de lei.

CITEŞTE ŞI:

Crimele „marca” Băhăian le-au adus celebritatea celor mai sadici asasini din judeţ


În decembrie 2007, în apropiere de Alba Iulia, un localnic din Drâmbar a făcut o descoperire macabră. Un sac de plastic negru, adus la mal de apele tulburi ale Mureşului, conţinea partea inferioară a piciorului stâng al unui cadavru. În interiorul ambalajului, pescarul a mai găsit capul unei persoane de sex feminin, un cercel şi un lănţişor cu medalion, care au aparţinut unei adolescente în vârstă de 17 ani, din Petroşani. Câteva zile mai târziu, în aceeaşi zonă, poliţiştii au descoperit şi alte părţi din cadavru: membrele superioare şi femurul drept.

Acuzat de profanare
Victima a fost identificată drept Alexandra David, o elevă de liceu, a cărei dispariţie fusese anunţată de familie cu două săptămâni în urmă. La scurt timp, principalul suspect al crimei a fost şi el identificat: Aurel Enea, un hunedorean în vârstă de 40 de ani,  cu dublă cetăţenie, română şi americană, stabilit într-un apartament închiriat în Petroşani, care la primul contact cu poliţiştii li s-a prezentat acestora sub o identitate falsă. Bărbatul a fost arestat şi pus sub învinuire pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Nu şi-a recunoscut crima, dar nici nu a negat-o.

Petroplan.txt - planul crimei
Probele strânse în cursul anchetei au fost suficiente pentru a-l trimite în judecată. Între ele, un plan al unei aşa-zise crime perfecte, descoperit în calculatorul personal al lui Enea, ascuns sub un fişier denumit “petroplan.txt”: despre cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să scapi de el, aşa încât toate urmele să fie şterse. Relaţia dintre criminal şi adolescentă a fost, la rândul ei, confirmată.

Mărturii înfiorătoare
În timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara, martorii audiaţi au dezvăluit alte amănunte şocante despre Aurel Enea, cel supranumit “măcelarul”. Bărbatul obişnuia să invite adolescente în apartamentul său, împreună cu care se uita la filme pornografice de un sadism înfiorător. Îşi schimba temperamentul pe neaşteptate, transformându-şi invitatele în prizoniere, care o dată scăpate din locuinţa unde erau sechestrate şi agresate fără motiv, se temeau să îl reclame la Poliţie. Alţi martori, în special tinere din Petroşani cu care Enea intrase în contact, s-au arătat înspăimântaţi la gândul că împart aceeaşi sală de judecată cu "măcelarul"  La rândul lui, Aurel Enea nu a negat înclinaţiile pentru sadism şi a declarat în faţa instanţei că pasiunile sale nu îi afectau relaţiile cu cei din jur, el nefiind un pericol pentru societate.

20 de ani de închisoare
În urmă cu jumătate de an, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Aurel Enea la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, pedeapsă care a inclus o altă condamnare, de doi ani de închisoare, pentru profanarea cadavrului.
Astăzi, instanţa Curţii de Apel Alba Iulia s-a pronunţat în apelul formulat de Emilia David, sora adolescentei ucise, şi apelul formulat de Eneai, la decizia magistraţilor hunedoreni. „Curtea de Apel Alba Iulia a decis majorarea cuantumului daunelor morale la care a fost obligat Aurel Enea să le plătească familiei victimei, de la suma de câte 100.000 de lei, la suma de câte 200.000 lei. Totodată, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondat apelul declarat de Aurel Enea şi a menţinut condamnarea acestuia la 20 de ani de închisoare şi la 5 ani interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”.a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite