Crimele „marca” Băhăian le-au adus celebritatea celor mai sadici asasini din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Enea (în cătuşe), autorul unei crime oripilante.Foto: D. G.
Aurel Enea (în cătuşe), autorul unei crime oripilante.Foto: D. G.

Doi hunedoreni aflaţi în temniţele Aiudului au oripilat o întregă comunitate prin sadismul cu care au comis asasinatele pentru care au fost trimişi după gratii. Aurel Enea, „măcelarul” din Petroşani, şi Beniamin Jian, cel mai prolific asasin hunedorean din ultimii 20 de ani, trag nădejde că ar putea obţine reducerea condamnărilor.

CITEŞTE ŞI:

Buzoian arestat în cazul Băhăian

Jucătorii Gloriei Buzău, bulversaţi după ce au auzit că patronul lor este un mafiot periculos

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

„I-am pus arma la cap, iar când am tras, ţeasta femeii a zburat câţiva metri în aer şi a aterizat pe acoperişul unei clădiri”, s-a confesat, într-un interviu acordat din spatele gratiilor, Beniamin Jian, unul dintre cei mai sângeroşi asasini din judeţ. Criminalul, în vârstă de 55 de ani, aflat în prezent în Penitenciarul Aiud, îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă, după ce într-o singură zi, în martie 1995, a ucis cinci oameni. Victima pe care o împuşcase în cap cu o armă de vânătoare era o angajată a unui bar din Deva, colegă de serviciu cu soţia lui pe care o bănuia de infidelitate. Alte patru persoane au sfârşit în moduri asemănătoare, împuşcate de Beniamin Jian în decurs de câteva ore.

După ce a comis crimele, bărbatul s-a predat autorităţilor. Nu a fost, însă, mulţumit de sentinţa primită, iar la scurt timp după încarcerare, a contestat-o. De altfel, Beniamin Jian, condamnat la detenţie pe viaţă, a solicitat de mai multe ori instanţelor întreruperea executării pedepsei.  Peste cinci ani, el ar putea solicita chiar eliberarea condiţionată.

"Măcelarul" din Petroşani
Aurel Enea, un alt hunedorean al cărui sadism poate fi comparat cu al asasinilor din cazul Băhăian, a primit 20 de ani de detenţie după ce, în luna decembrie a anului 2007, a ucis o elevă din Petroşani. Enea a tranşat apoi cadavrul adolescentei, iar bucăţile de carne le-a pus în pungi de plastic, pe care ulterior le-a împrăştiat în Mureş şi pe malul Mureşului, în judeţul Alba. Totul după un scenariu amănunţit, pus în scenă până la cel mai mic detaliu, de imaginaţia bolnavă a unui psihopat. Planul omorului, despre „cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să ştergi urmele crimei” a funcţionat în cazul lui Enea. Dar criminalul a făcut imprudenţa de a uita documentul în calculatorul său personal.

În prezent, bărbatul încarcerat la Penitenciarul Aiud cere, în urma unui apel formulat împotriva sentinţei date de magistraţii hunedoreni, diminuarea pedepsei.

Un interlop gălăţean căutat de 12 ani a fost arestat în Germania

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite