DEZVĂLUIRI Primele imagini cu soţia fostului procuror general al României după arestarea lui Ionelaş Cârpaci (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărată că a fost fotografiată pe domeniul public, Safta Criste a încercat să cheme Poliţia apoi a trimis un executor judecătoresc la redacţia Adevărul din Timişoara. Adevărul de Seară a aflat cum strâng anchetatorii laţul în jurul notarilor şi funcţionarilor care l-au ajutat pe naşul mafiei imobiliare în escrocherii.  

UPDATE: Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc, şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste, nevasta fostului procuror general.  Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. VEZI AICI detaliile întâlnirii!

Milionarul sirian care a descoperit falsurile din reţeaua Cârpaci: „Nu am văzut o escrocherie mai bine pusă la punct”

EXCLUSIV Reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

Reporterii Adevărul de Seară din Timişoara au aflat că notăriţa Safta Criste, nevasta fostului procuror general Mircea Criste, a emis o procură şi în cazul escrocheriei Italrom. Un document aflat la dosarul în care a fost arestat Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare, leagă numele notarului Safta Criste de lanţul de falsuri în urma căruia un teren de peste 200.000 de euro a fost „furat" din proprietatea statului şi vândut unui dezvoltator imobiliar.

CLICK PE POZĂ PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO CU IONELAŞ CÂRPACI

image

Procura care i-a permis lui Ionelaş să dea ţeapa Italrom

Tot Safta Criste este notarul care a emis procură moştenitorului fictiv Robert Berger, creaţie a mafiei, prin care un alt teren a fost „furat" din patrimoniul primăriei. „Interpusul Crăciun Cârpaci l-a mandatat pe Sadner Ionel, cu procura 2423/18.08.2006 a notarului Criste Safta, să vândă terenurile la SC Italrom SRL", se arată într-un document din dosar. „Ionelaş începe să vorbească, sunt surprize", a spus o sursă judiciară importantă. Criste neagă că are legătură cu escrocheriile.

CLICK PE POZĂ PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO CU DOCUMENTE

image


„Mircea, sunt domnii de la Adevărul, te rog să chemi poliţia"

Reporterii Adevărul au încercat astăzi dimineaţă să discute cu Safta Criste pentru a consemna punctul ei de vedere în legătură cu procura emisă pentru Ionelaş în escrocheria Italrom. Supărată că a fost fotografiată în faţa cabinetului notarial, pe domeniul public, Safta Criste l-a sunat pe fostul procuror general Mircea Criste.


CLICK PE POZĂ PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO CU SAFTA CRISTE


„O să discutăm în alţi termeni", a ameninţat Safta Criste, apoi şi-a sunat soţul, căruia i-a cerut să trimită poliţia.  „Mircea, sunt domnii de la Adevărul, te rog să chemi poliţia", a spus la telefon notăriţa. După câteva ore Safta Criste a trimis un executor judecătoresc la redacţia Adevărul în încercarea de a intimida. Executorul Alexandru Iliescu a prezentat o notificare cel puţin ciudată prin care Safta Criste ameninţă că va declanşa un litigiu. În trecut aceasta a mai reacţionat similar pentru articole care vizau legăturile ei cu Ionelaş Cârpaci şi a depus plângeri penale tot în încercarea de a intimida. Parchetul Judecătoriei Timişoara i-a respins însă pretenţiile şi a constatat că nu s-a încălcat legea penală.


CLICK PE POZĂ PENTRU A VEDEA GALERIA FOTO CU SAFTA CRISTE

image
image

Susţine că nu are legătură cu Ionelaş

Safta Criste a recunoscut în faţa reporterilor Adevărul de Seară că a emis procuri pentru Ionelaş Cârpaci însă susţine că nu are nicio legătură cu activitatea infracţională a acestuia. Surse judiciare importante, apropiate anchetei au însă altă părere „Din moment ce Curtea de Apel Timişoara este cea care a judecat arestarea preventivă în acest dosar, conform procedurii, este clar că soluţionarea pe fond a acestui caz este de competenţa Curţii de Apel Timişoara. Dintre făptuitorii din dosar, notarii publici menţionaţi sunt cei care atrag această competenţă. Este evident că va urma punerea sub acuzare a notarilor, altfel arestarea se judeca la o instanţă inferioară", a explicat sursa citată.

image

Activităţi infracţionale în biroul Saftei Criste

Calitatea de făptuitor a notarului Safta Criste, în escrocheriile lui Ionelaş Cârpaci, este consemnată în mai multe rânduri şi de judecătorul care a dispus arestarea preventivă a baştanului. „Cea de a treia procură judiciară  din 11 februarie 2008 a fost încheiată la notarul public Safta Criste, prin prezentarea unei persoane necunoscute care şi-a atribuit numele fals Berger Robert, activitatea infracţională desfăşurându-se în continuare", se arată în dosarul cauzei.


„Există dovezi că în aceste manopere frauduloase au fost angrenaţi şi funcţionari ai statului, notari publici (...) Sunt indicii temeinice  că inculpatul şi alţi făptuitori s-au constituit într-o asociere cu scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având un rol pe etape în acest sens (...)" se arată în dosarul cauzei. La judecarea arestării preventive, procurorul de caz a numit printre „făptuitori" pe notarii Safta Criste şi Teodora Noţingher (foto jos).


image
image
image

Poziţia oficială a anchetatorilor

Implicarea notarilor a fost prezentată oficial de Parchetul Curţii de Apel. "La data de 04 mai 2010 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului Sandner Ionel (fost Cârpaci) zis „Ionelaş", pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals privind identitatea şi instigare la fals intelectual.



În fapt s-a reţinut că în perioada ianuarie 2006 - februarie 2008 inculpatul împreună cu alţi făptuitori (funcţionari publici de la O.C.P.I. - Serviciul de Carte Funciară Timişoara, Primăria Municipiului Timişoara şi notari publici) s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus. Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals în numele primarului şi secretatului Primăriei Municipiului Timişoara. 

FOTO: Filă din Cartea Funciară


Cu privire la cea de-a doua dispoziţie de restituire falsificată privind terenurile din Timişoara, str. Romulus nr. 42-44 fapta de înşelăciune a rămas în faza de tentativă, inculpatul şi ceilalţi făptuitori fiind depistaţi urmare a sesizării formulate de partea vătămată.



Prin faptele comise s-a cauzat Primăriei Municipiului Timişoara un prejudiciu în valoare de 323.136 euro ,reprezentând contravaloarea terenurilor iar cumpărătorului de bună-credinţă S.C. ITALROM CONSTRUCŢII S.R.L. Timişoara un prejudiciu în sumă de 215.000 euro Inculpatul urmează a fi prezentat Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile
", se arată în comuinicatul oficial.

Arestat 29 de zile

image
image
image

Ionelaş Cârpaci a fost arestat preventiv 29 de zile printr-o decizie a Sceţiei Penale a Curţii de Apel Timişoara, emisă miercuri seara. Acesta a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Numele grele care apar în dosarul de arestare a lui Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci sunt ale notarilor Safta Criste (foto sus), soţia fostului procuror general al României, şi Teodora Noţingher. Acestora li se adaugă funcţionarii de la Cadastru, Remus Crudu şi Petre Turpan, dar şi angajaţii Primăriei Timişoara, Constantin Pascu şi consilierul juridic Cristina Vasilescu. Pe lângă cei amintiţi mai apar Francisc Kelemen, Crăciun Cârpaci, Manuel Comşa, Aurelia Popescu şi Sorin Johann Todor, asociaţi ai lui Ionelaş, fiecare având câte un rol în afacere. „Se poate reţine că sunt indicii temeinice că inculpatul şi alţi făptuitori s-au constituit într-o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având rol pe etape în acest sens", arată procurorul de caz în cererea de arestare a baştanului Ionelaş Cârpaci. Probele pe care se bazează cererea procurorului sunt coroborări ale pieselor din „puzzle": înscrisuri, documente ale martorilor şi învinuiţilor, dar şi expertize realizate în anchetă. Citeşte aici mai multe detalii despre arestare!

PARCHETUL CURŢII DE APEL TIMIŞOARA:

" Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals"

Baştanul mafiei ţigăneşti

Ionelaş Cârpaci este cunoscut în Timişoara ca fiind liderul mafiei imobiliare ţigăneşti din oraş. Acesta este implicat în mai multe scandaluri legate de preluări abuzive ale unor imobile din zona centrală.


image

Ionelaş (foto sus) spune că nu avea cum să falsifice dispoziţiile primarului Gheorghe Ciuhandu pentru simplul motiv că el abia poate să citească. „S-a găsit vinovatul în persoana mea, un om cu patru clase, care nu aş reuşi nici să citesc aceste dispoziţii, dar să le falsific ?", a mai spus Ionelaş.  „Eu sunt singurul din aşa zisul grup care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea. E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari", mai spune Ionelaş. Acesta mai recunoaşte că se ocupa cu afaceri imobiliare dar susţine că nu a făcut nimic ilegal. CITEŞTE AICI TOT CE SPUNE IONELAS!



VEZI MAI JOS UN REPORTAJ AL TVR DESPRE MAFIA BAŞTANILOR DIN TIMIŞOARA


"Clanurile ţigăneşti au folosit două metode pentru a intra în posesia imibilelor în valoare de milioane de euro. Una dintre metode este deschiderea unor procese în numele moştenitorilor pe care nu îi vede nimeni la instanţă, prin diverşi mandatari care susţin că îi reprezintă pe moştenitori. Metoda cea mai des folosită este însă terorizarea celor care au cumpărat de la stat apartamente în palatele vechi, în baza legii 112, pentru a-i forţa să vândă pe nimic proprietăţile.  Bagă în case câte o familie săracă de ţigani care începe să terorizeze restul proprietarilor şi oamenii pleacă de acolo pe sume de nimic", a declarat o sursă judiciară bine informată.

VEZI MAI JOS VIDEO CU TIMIŞORENI CARE POVESTESC CUM TERORIZEAZĂ MAFIA ŢIGĂNEASCĂ

CITEŞTE AICI DETALIILE CAZULUI ÎN CARE ESTE REŢINUT LIDERUL CLANULUI CÂRPACI

Boschetarul din Budapesta şi ţiganul din Timiş au fost pionii folosiţi de mafia imobiliară ţigănească, care a găsit mecanismul perfect de a fura un teren al Primăriei Timişoara şi a-l vinde cu acte false unui afacerist. Terenul se află la intersecţia străzilor Gheorghe Asachi şi Ioan Neculce din Timişoara, unde a fost ridicat un compex imobiliar. Iar datorită mafiei imobiliare, el are doi proprietari: Primăria Timişoara, cât şi firma Ital-Rom. Citeşte aici toate detaliile!

VEZI MAI JOS VIDEO CU DETALII DIN MOMENTUL ÎN CARE FALSURILE AU ÎNCEPUT SĂ FIE DESCOPERITE




VEZI MAI JOS DETALII DESPRE MAFIA IMOBILIARĂ A BAŞTANILOR DIN TIMIŞOARA, PREZENTATE ÎN EMISIUNEA NAŞUL


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ


Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite