EXCLUSIV Ionelaş Cârpaci: „Pentru a salva adevăraţii vinovaţi, eu am fost arestat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Sandner, considerat naşul mafiei imobiliare ţigăneşti, arestat marţi seara de Curtea de Apel Timişoara, cere să fie judecat în stare de libertate. .Din arestul Poliţiei, Ionelaş Cârpaci, „vorbeşte" despre implicarea lui în afacerea imobiliară în urma căreia a ajuns după gratii. În încercarea de a convinge judecătorii Curţii Supreme să îl elibereze, Ionelaş Cârpaci spune lucruri extrem de interesante. „Probabil,

Curtea de Apel Timişoara l-a arestat pe Ionelaş pentru cercetarea a opt infracţiuni comise împreună cu notari şi funcţionari. Procurorii spun că grupul a falsificat dispoziţii ale primarului Timişoarei prin care s-au luat două terenuri în valoare de peste 500.000 de euro. Un teren a fost vândut şi s-a construit pe el un complex rezidenţial.

FOTO:  Ionelaş Cârpaci este în Arestul Poliţiei Timiş, de unde acuză alte persoane că au gândit escrocheria



„Am patru clase!"

image

Ionelaş (foto sus) spune că nu avea cum să falsifice dispoziţiile primarului Gheorghe Ciuhandu pentru simplul motiv că el abia poate să citească. „S-a găsit vinovatul în persoana mea, un om cu patru clase, care nu aş reuşi nici să citesc aceste dispoziţii, dar să le falsific ?", a mai spus Ionelaş.  „Eu sunt singurul din aşa zisul grup care sunt semianalfabet şi care sub nicio formă nu puteam nici falsifica dispoziţiile respective şi nici contribui la acestea. E clar că au fost falsificate de personal din Primăria Timişoara, singurii care dispun de ştampile, de terminologie şi mai ales care ştiu terenuri nerevendicate ori care nu mai au foşti proprietari", mai spune Ionelaş. Acesta mai recunoaşte că se ocupa cu afaceri imobiliare dar susţine că nu a făcut nimic ilegal.

FOTO: Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, susţine că nu are nicio legătură cu Ionelaş Cârpaci


„Filiera Safta-Cojocari-Ionelaş"


Arestarea preventivă a lui Ionelaş Cârpaci scoate la lumină informaţii importante. Reporterii Adevărul de Seară au aflat numele funcţionarilor implicaţi în escrocherii. Unul dintre notarii implicaţi, care momentan are statut de „făptuitor" este Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. „La Safta s-au făcut procuri care au favorizat totul. Safta este notarul la care şi-a făcut practica fiica secretarului Primăriei Timişoara, Paula Cojocari. Filiera Cojocari-Safta-Cârpaci este de studiat", a declarat o sursă judiciară importantă.

FOTO: Safta Criste în timp ce intră în cabinetul notarial, după ce a aflat că este "făptuitor" în dosar



"Safta a făcut procuri în ambele cazuri pentru care Ionelaş este arestat acum. Dacă în cazul terenului de pe Romulus nu s-au produs pagube, pentru că Jabri Tabrizi şi-a dat seama că e un fals, în celălalt caz terenul a fost cumpărat de o firmă de imobiliare care acum are afacerea falimentată. La cabinetul notarial Safta Criste s-au făcut procuri şi în acest caz şi Ionelaş (foto jos) le-a folosit pentru a-l înşela pe Neagoe, patronul firmei de imobiliare Italrom ", a mai spus sursa judiciară citată.



"Cea mai mare parte din vină le aparţine celor de la primărie pentru că ei mi-au dat şi autorizaţie de construcţie, ca mai apoi să mă blocheze”, a declarat Neagoe.

FOTO: Complexul imobiliar al firmei Italrom a fost construit pe un teren "furat" din proprietatea oraşului Timişoara



Secretarul Ioan Cojocari a negat categoric că are vreo implicare, la fel şi Safta Criste. La discutarea mandatului de arestare al lui Ionelaş, apărătorul acestuia a spus instanţei că baştanul nu este cel care a gândit frauda imobiliară. „Nu el este autorul faptelor, fiind cu cele mai puţine studii din întreg grupul infracţional", a spus în instanţă avocatul Constantin Dinescu. Ionelaş neagă şi el că ar avea legături „speciale" cu anumiţi notari. „Nu am plătit niciodată servicii nelegale. Este adevărat că, fiind un bun platnic nu eram niciodată refuzat. De aceea cunoşteam mulţi notari", susţine Ionelaş.

Ioan Cojocari: "Eu dorm bine noaptea"

Eu dorm bine noaptea şi nu visez urât", a spus Ioan Cojocari. Acesta susţine că nimeni din primăriei nu este implicat. „S-a dovedit că e doar un funcţionar care a fost neglijent", a declarat Cojocari, în direct la postul Realitatea TV. Astăzi Cojocari a refuzat să răspundă la telefon. Persoane din apropierea acestuia susţin că secretarul primăriei este foarte agitat. „Spune că şi-a luat concediu. Ieri şi-a lovit maşina în Calea Girocului, unde şi-a făcut vila nouă, este vorba de limuzina Audi A6 care e înregistrată pe numele fetei lui", a spus sursa citată anterior.


Ioan Cojocari: "Mă bucur că l-au reţinut pe Cârpaci!"

Cojocari susţine chiar că se bucură că Ionelaş a fost arestat şi că acesta merită să stea după gratii: „Mă bucur că l-a reţinut. Mă bucur, mi-ai dat o veste bună. Să iasă adevărul la lumină. Că toată lumea ne dă în cap că noi suntem mafioţii cu terenuri. Să se vadă cine sunt”.

image
image
image
image
Ioan Cojocari

Rămâneţi pe timisoara.adevarul.ro pentru a afla cine este celălalt notar public care are calitate de „făptuitor" în dosarul în care este arestat Ionelaş Cârpaci şi cine sunt "făptuitorii" din Primărie şi Cartea Funciară la care au ajuns momentan procurorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite