Milionarul sirian care a descoperit falsurile din reţeaua Cârpaci: „Nu am văzut o escrocherie mai bine pusă la punct”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Jabri Tabrizi, unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară din Banat, a fost la un pas să fie ţepuit cu peste 200.000 de euro de Ionelaş Cârpaci. Tabrizi, ajutat de şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, a descoperit falsurile

Reţeaua lui Ionelaş Cârpaci a pus mâna pe terenul de pe strada Romulus 42-44 cu acte false, împroprietărindu-l pe inexistentul Robert Berger. Următorul pas a fost mandatarea la notarul public Safta Criste a lui Sorin Johann Todor, care a încercat să vândă terenul mai multor oameni de afaceri. Într-un final l-a găsit pe Jabri Tabrizi, care a fost dispus să cumpere terenul, făcând chiar programare la notar pentru perfectarea actelor.

CITEŞTE:
EXCLUSIV Reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti


Înainte de a da banii şi a deveni proprietar pe teren, Jabri Tabrizi a sunat la Primăria Timişoara, a trimis documentele, iar şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ a descoperit falsul şi a spus STOP. Jabri Tabrizi şi-a anulat programarea la notar şi a făcut plângere penală. Jabri Tabrizi salută decizia judecătorilor de arestare a lui Ionelaş. „S-a făcut dreptate. Eu când am fost la Parchet şi am văzut că nu se face nimic am rămas puţin dezamăgit. Mă bucur totuşi că s-au luat măsuri. Mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Tabrizi.

Sirianul este cunoscut în Banat pentru afacerile cu terenuri şi case, fiind unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară. Jabri Tabrizi spune însă că aşa o escrocherie nu a mai văzut. „Escrocherie mai bine pusă la punct nu am văzut. Sunt convins că cineva din primărie îi ajută pentru că a ştiut că terenul este nerevendicat”, a spus omul de afaceri.


Acesta a mai spus că se aşteaptă ca Ionelaş Cârpaci să atragă în celulă şi pe alţii, dar în niciun caz nume grele. „Sută la sută vor mai cădea capete, dar nume grele e mai greu”, a spus Tabrizi.

Safta Criste: „Robert Berger mi-a dat buletinul în mână"


Numele grele care apar în dosarul de arestare a lui Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci sunt ale notarilor Safta Criste (foto sus), soţia fostului procuror general al României, şi Teodora Noţingher. Acestora li se adaugă funcţionarii de la Cadastru, Remus Crudu şi Petre Turpan, dar şi angajaţii Primăriei Timişoara, Constantin Pascu şi consilierul juridic Cristina Vasilescu. Pe lângă cei amintiţi mai apar Francisc Kelemen, Crăciun Cârpaci, Manuel Comşa, Aurelia Popescu şi Sorin Johann Todor, asociaţi ai lui Ionelaş, fiecare având câte un rol în afacere. „Se poate reţine că sunt indicii temeinice că inculpatul şi alţi făptuitori s-au constituit într-o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, fiecare având rol pe etape în acest sens", arată procurorul de caz în cererea de arestare a baştanului Ionelaş Cârpaci. Probele pe care se bazează cererea procurorului sunt coroborări ale pieselor din „puzzle": înscrisuri, documente ale martorilor şi învinuiţilor, dar şi expertize realizate în anchetă. Citeşte aici mai multe detalii despre arestare!

Coincidenţe bizare: legături între Criste, Ionelaş şi secretarul Ioan Cojocari

Notarul Safta Criste este cel care a făcut-o notar pe fiica secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a cărui semnătură s-a falsificat pe dispoziţia falsă folosită de Ionelaş în escrocherie. Ionelaş nu avea cunoştinţe de drept şi administraţie pentru a putea falsifica atât de bine acea dispoziţie. E clar că cineva din interior l-a ajutat. Paula Cojocari Aldana a făcut practica la cabinetul Safta Criste. Spaţiul în care funcţionează cabinetul provine după 1990 din fondul de spaţii al primărie", a declarat o sursă judiciară care cunoaşte toate detaliile acestui caz.

PARCHETUL CURŢII DE APEL TIMIŞOARA:
" Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals"


"La data de 04 mai 2010 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului Sandner Ionel (fost Cârpaci) zis „Ionelaş”, pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals privind identitatea şi instigare la fals intelectual.



În fapt s-a reţinut că în perioada ianuarie 2006 – februarie 2008 inculpatul împreună cu alţi făptuitori (funcţionari publici de la O.C.P.I. – Serviciul de Carte Funciară Timişoara, Primăria Municipiului Timişoara şi notari publici) s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus. Inculpatul Sandner Ionel a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile din Timişoara, emise în fals în numele primarului şi secretatului Primăriei Municipiului Timişoara. 

FOTO: Filă din Cartea Funciară


Cu privire la cea de-a doua dispoziţie de restituire falsificată privind terenurile din Timişoara, str. Romulus nr. 42-44 fapta de înşelăciune a rămas în faza de tentativă, inculpatul şi ceilalţi făptuitori fiind depistaţi urmare a sesizării formulate de partea vătămată.



Prin faptele comise s-a cauzat Primăriei Municipiului Timişoara un prejudiciu în valoare de 323.136 euro ,reprezentând contravaloarea terenurilor iar cumpărătorului de bună-credinţă S.C. ITALROM CONSTRUCŢII S.R.L. Timişoara un prejudiciu în sumă de 215.000 euro Inculpatul urmează a fi prezentat Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile
", se arată în comuinicatul oficial

image
image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite