EXCLUSIV STENOGRAME Procurorul-şef care a parazitat o multinaţională italiană: „Clar preiau ceva de la Zoppas"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef Ciprian Zamfirescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, a fost ascultat de SRI din aprilie 2010 până în iunie 2010. Specialiştii în interceptări i-au pus telefoanele sub ascultare şi au plantat microfoane chiar în biroul procurorului din clădirea Parchetului.

Procurorii DNA au cerut specialiştilor de la SRI să-l asculte pe Zamfirescu după ce au aflat că şeful Parchetului Sânnicolau Mare a promis viceprimarului oraşului, Manuel Farca, muşamalizarea unui dosar în care un şofer al primăriei era cercetat pentru că a bătut mai multe persoane.

Metode de parazitare a companiilor multinaţionale confirmate de o anchetă DNA

Parazit la multinaţională

Cu ajutorul microfoanelor plantate în biroul lui Zamfirescu, pentru a cerceta acest act de corupţie, procurorii au dat peste o afacere mult mai mare: parazitarea Zoppas Industries România. Stenogramele discuţiilor expun modul în care s-a derulat afacerea din care procurorul-şef încasa un comision lunar de o mie de euro. Prim-procurorul Zamfirescu a reuşit să o convingă pe Carmen Rusmir, manager Zoppas, să accepte firma de pază Securittech, al cărei reprezentant, Dragoş Trandafirescu, a acceptat să achite 1.000 de euro lunar magistratului pentru aranjarea afacerii.

VOCEA BANATULUI: Mafioţi în robe

13 mai 2010 « Şi o punem şi cu curăţenia »

Zamfirescu a fost înregistrat spunând următoarele lucruri unei persoane cu care discuta: „Am zis că mă întâlnesc şi cu Carmen astăzi, dar nu mă simt grozav (...) luni o să stabilim. Şi o punem şi cu curăţenia. Eu aş mai vrea măcar asta de preluat, deşeuri. Că, dacă punem bazele acuma, anul ăsta, astea sune afaceri care durează şi o să dureze ani de zile! Să iasă măcar o mie, două mii de euro. Păi, eu aşa o să-i spun: Mă Carmen, dă!". Acest moment al discuţiei l-a determinat pe cel care vorbea cu procurorul-şef să întrebe şi de alte afaceri similare: „Şi, în afară de curăţenie şi asta, cam ce ar mai externaliza Zoppas-ul".

Conducerea Zoppas despre cazul procurorului arestat: „Nu avem nevoie să ne spună cineva cu ce furnizori să lucrăm"

„Ceva oricum preiau de la Zoppas"

Transcrierea unei discuţii înregistrate ulterior chiar în biroul procurorului-şef, care discuta cu Dragos Trandafirescu parazitarea Zoppas cu alte activităţi.

Zamfirescu: Deci, n-are rost! Pe de altă parte, pe de altă parte, clar preiau ceva de la Zoppas

Trandafirescu: Am înţeles!

Zamfirescu: Deci, clar preiau!

Trandafirescu: Foarte bine!

Zamfirescu: Ori deşeurile, ori .... Şi asta cât mai repede, de la întâi Şi asta vreau s-o facem împreună

Trandafirescu: Păi nu, nu, nu, nu, nu! Atenţie! Îmi trebuie un pic de timp, trebuie utilaje

Zamfirescu: Deci, ceva oricum preiau. Şi atuncea ori asta, ori .... Şi mai e încă ceva aicea, pe zonă că vorba aia este. Va fi mult de lucru ...

Procuror-şef arestat pentru intervenţii la o multinaţională italiană, prins în flagrant cu şpaga în sertar

14 iunie 2010 Poate vorbiţi cu dânsa de curăţeie"

O altă discuţie telefonică interceptată confirmă poziţia de intermediar a procurorului-şef. Prim-procurorul Zamfirescu l-a contactat pe Dragoş Trandafirescu şi i-a relatat că este la sediul Zoppas Industries România, împreună cu Carmen Rusmir şi că este necesară o întâlnire.

Trandafirescu: Sigur, vin! Ce vă rog, dacă sunteţi cu dânsa, poate vorbiţi cu dânsa de chestia aia cu curăţenia

Zamfirescu: Da, aia a picat. E altceva

Trandafirescu: Am înţeles. Şi o ...

Zamfirescu: E ... e ...e dată, am vorbit. E altceva

Trandafirescu: Am înţeles. Păi haideţi că vorbim mâine atunci!

Zamfirescu: Tre ... tre să veniţi, că e altceva.

Trandafirescu: Am înţeles. Mâine sunt acolo, mâine la zece sunt acolo"


Foto: Captură TVT 89, momentul reţinerii lui Zamfirescu
CLICK AICI pentru ştirea video


16 iunie 2010, ora 14.44: „Ne vedem în faţa blocului"

image

Procurorii DNA au aflat că prim-procurorul Zamfirescu a primit comisionul de o mie de euro aferent lunii iunie chiar în faţa blocului. La dosar este discuţia în care magistratul a aranjat întâlnirea.

Trandafirescu: Să trăiţi!

Zamfirescu: Sunt pe drum, ca să zic aşa ....

Trandafirescu: Ha, ha, ha! Am înţeles!

Zamfirescu: În juma de oră îs în faţa blocului

Trandafirescu: Am înţeles, ne vedem în faţa blocului

Zamfirescu: Bun. Toată stima!

Prim-procurorul care s-a implicat în afacerile multinaţionalei Zoppas a fost arestat preventiv la Bucureşti


16 iunie 2010, ora 14.46: „Vorbeşte bă de curăţenie!"

După două minute, la ora 14.46 Trandafirescu discută cu un alt bărbat, Bogdan Bădiţă, asociat la Securittch, căruia îi spune că urmează să se vadă cu prim-procurorul, pe care l-a numit „Vasile" în discuţie.

Trandafirescu: Da. Mă duc să mă văd cu Vasile, că m-a sunat acum că ....

Bădiţă: Îi arde de bani!

Trandafirescu: Îţi dai seama!

Bădiţă: Îhîm! Bine.

Trandafirescu: Nu e ... ştii că ...

Bădiţă: Bă, vorbeşte de ... de curăţenie, mă!

Trandafirescu: Păi ... normal că vorbesc, că mă duc acum la el


Foto: Intrarea în sediul DNA Timişoara, unde au avut loc audierile

image

8 septembrie: „Dacă ne ajutaţi nu rămânem datori"

Conform procurorului DNA Claudia Roşu, care a întocmit actul de acuzare a magistratului Ciprian Zamfirescu, şeful Parchetului Sânnicolau Mare a primit comisioane de câte o mie de euro în 13 mai, 16 iunie şi 13 iulie 2010. „Pentru luna august s-a întârziat plata din cauza concediilor", se arată în actul de acuzare.  În 8 septembrie 2010 Trandafirescu s-a întâlnit cu procurorul-şef Zamfirescu pentru a discuta despre banii aferenţi lunii august. Discuţia a fost înregistrată video şi audio în biroul în care a avut loc.


STENOGRAME Prim-procurorul de la Sânnicolau îşi întreţinea amanta din şpăgi


Trandafirescu: Şi apropo de asta, deci, haideţi să ne înţelegem, noi când am ... deci ştiţi foarte bine discuţia, da ?

Zamfirescu: Da

Trandafirescu: V-am spus clar că dacă ne ajutaţi nu rămânem datori, că v-am simţit un pic cam supărat la telefon şi acuma îmi cer scuze că am întârziat ...

Zamfirescu: Nu, nu e nicio problemă! Nu ...

Trandafirescu: Da la noi cuvântul e cuvânt, să ştiţi, deci, nu ....

Zamfirescu: Nu e nicio problemă!


FOTO: Sediul Parchetului Sânnicolau Mare


image

Prins în flagrant

Ziua următoare, după ce Zamfirescu a încasat cei 1.000 de euro, banii lunii august, peste el au intrat în birou procurorii DNA care l-au anunţat că este vorba de un flagrant. Organizarea a fost ca la carte, în actul de acuzare fiind descris cum s-au marcat banii şi cum s-a identificat praful fluorescent special pe mâinile şi la buzunarul de la spatele pantalonilor procurorului-şef Zamfirescu. În aceeaşi zi s-a dispus reţinerea lui Zamfirescu pentru 24 de ore. Ziua următoare, în 10 septembrie 2010 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea lui Zamfirescu pentru 29 de zile. În 14 septembrie 2010 completul de nouă judecătrori de la Înalta Curte a decis eliberarea din arest. În 27 octombrie 2010 Zamfirescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Urmăriţi timisoara.adevarul.ro pentru a citi stenogramele discuţiilor în care Zamfirescu vorbeşte cu o persoană privată despre detaliile operaţiunii secrete prin care Poliţia încerca prinderea hoţilor care furau din fabrica Zoppas. 

Rusmir susţine că nu ştia nimic

La momentul arestării procurorului-şef Zamfirescu, managerul Zoppas România, Carmen Rusmir, a spus că nu ştia de comisionul încasat de magistrat şi că firma propusă le el a fost aleasă pentru că avea o ofertă bună. „Ei erau prieteni buni. În plus, Zamfirescu gestiona toate anchetele privind furturile din Zoppas şi Carmen Rusmir nu avea cum să-l refuze", a spus o sursă apropiată scandalului de la Sânnicolau Mare. Documentele din dosarul DNA indică faptul că cei doi se întâlneau la restaurantul Zoppas situat peste drum de fabrica de rezistenţe. Citeşte aici declaraţiile managerului Zoppas

Citeşte şi:

Fostul prim-procuror al Parchetului Sânnicolau Mare a fost trimis în judecată

Conducerea Zoppas despre cazul procurorului arestat: „Nu avem nevoie să ne spună cineva cu ce furnizori să lucrăm"

EXCLUSIV Familia prim-procurorului reţinut de DNA a câştigat şi 20.000 de lei lunar

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite