EXCLUSIV Familia prim-procurorului reţinut de DNA a câştigat şi 20.000 de lei lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie din Bucureşti au descins ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare. Potrivit primelor date, în vizorul anchetatorilor este chiar prim-procurorul parchetului, Ciprian Călin Zamfirescu, care a fost reţinut. Declaraţia lui Zamfirescu arată că acesta şi soţia lui câştiga o avere întreagă din salariile de procurori.

Anchetă de amploare în judeţul Timiş, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare. Procurori din Bucureşti au venit în Banat pentru a face ordine la Parchetul condus de prim-procurorul Ciprian Călin Zamfirescu. „Este o anchetă penală în curs. Atât vă putem spune deocamdată. Nu putem să spunem nici persoanele vizate, nici infracţiunile”, a spus purtătorul de cuvânt al DNA, Lidia Săplăcan. Potrivit primelor date, vizat de anchetatori este chiar prim-procurorul Zamfirescu, acuzat de trafic de influenţă. Dacă va fi propus pentru arestare preventivă, Ciprian Zamfirescu va fi judecat la Bucureşti având grad de Înaltă Curte, după ce a fost procuror DIICOT, în Harghita. Tocmai modul în care Zamfirescu a obţinut acest grad îl face să fie un personaj controversat.


Foto: Procurorul-şef intră în maşina poliţiei (captură TVT 89, click aici pentru imagini)

Soţia, fost procuror DNA

„Era o practică printre procurorii de la Parchete inferioare de a fi avansaţi câteva luni la DIICOT sau DNA, perioadă în care obţineau grad de Înaltă Curte, iar apoi se întorceau la Parchetul Inferior, cu salariu de Înaltă Curte. Acum nu se mai poate pentru că s-a dat lege şi avansarea se face prin concurs”, a spus o sursă judiciară importantă. Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul instituţiei, şi soţia lui Zamfirescu, Liliana, este procuror la Parchetul Tribunalului Timiş, fiind în trecut şi procuror la DNA Timişoara.

Bani la bancă şi terenuri

Ultima declaraţie de avere a soţilor Zamfirescu arată că aceştia au cumpărat, în perioada 2007-2009, în plin boom imobiliar, trei terenuri intravilane la Moşniţa-Veche şi Periam, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.800 de metri pătraţi. Acelaşi document arată că soţii Zamfirescu au două apartamente în Timişoara şi Sânnicolau Mare, depozite bancare de 30.000 de euro, iar anul trecut au încasat numai din salarii 177.000 de lei, ceea ce înseamnă 15.000 de lei lunar. Potrivit declaraţiei de avere postate în 2008, soţii Zamfirescu au câştigat în 2007, numai din salariu, peste 20.000 de lei lunar.

image

Cazurile „grele”, rezolvate de Bucureşti

 Ancheta de la Sânnicolau Mare nu este prima în care procurorii DNA, structura centrală, intervin peste procurorii din Timişoara. Un exemplu este cazul escrocilor de la Radisson, care a fost rezolvat în capitală după ce procurorii DNA din Timişoara au dispus neînceperea urmăririi penale.

Fostul şef al Fiscului, judecat pentru corupţie, s-a întors „consilier superior” la Finanţe

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite