Prim-procurorul care s-a implicat în afacerile multinaţionalei Zoppas a fost arestat preventiv la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a confirmat că prim-procuroul Judecătoriei de pe lângă Sânnicolau-Mare a fost arestat aseară pentru 29 de zile. Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu este acuzat că a intervenit pentru încheierea unui contract între o firmă de pază şi o multinaţională.

Procurorii DNA, structura centrală, au descins miercuri la Parchetul Judecătoriei din Sânnicolau Mare, principalul vizat fiind prim-procurorul Ciprian Zamfirescu. Anchetatorii au făcut percheziţii la sediul Parchetului, după care l-au reţinut pentru 24 de ore pe procurorul Zamfirescu. Potrivit avocatului care îl reprezintă pe procuror, Arcadie Anastasescu, principala acuzaţie care i se aduce lui Zamfirescu este trafic de influenţă. „Acuzaţiile nu sunt legate de activitatea profesională. Procurorii spun că ar fi intervenit pentru încheierea unui contract între o firmă de pază şi o societate comercială, în schimbul căreia ar fi primit o sumă de bani. La percheziţie domnul procuror a prezentat suma de 1.000 de euro despre care a spus că provine de la reprezentantul firmei respective, dar cu alt titlu, nicidecum ca şi plată a intervenţiei sale”, a spus avocatul Anastasescu. Potrivit acestuia, în acest caz nu a fost vorba de un denunţător. Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu.

Presiuni la Zopass 

Primele date ale anchetei arată că procurorul ar fi intervenit, în schimbul unor sume de bani, pe lângă reprezentanţi ai multinaţionalei Zoppas Industries România, cu sediul în Sânnicolau Mare, ca aceştia să încheie un contract de pază cu firma Securitech, din Bucureşti. „Nu avem nicio treabă cu Timişoara, absolut niciuna”, a spus patronul firmei Securitech, Ionescu Valentin Vasile. Managementul Zoppas nu a dorit să exprime un punct de vedere. „Înţelegem că este o anchetă în curs. Societatea noastră are încredere în profesionalismul autorităţilor române şi aşteptăm informaţiile oficiale pe care acestea le vor comunica”, arată comunicatul celor de la Zoppas.

A intrat peste fostul senator Matei

Înainte de încheierea contractului dintre Zopass şi Securitech, paza multinaţionalei din Sânnicolau era asigurată de firma soţiei fostului senator Viorel Matei. Potrivit Drăghiţei Matei, soţia fostului senator, firma sa a fost „alungată” tocmai pentru a face loc firmei Securitech. „Am avut contract pe perioadă nedeterminată. A fost reziliat pe cale amiabilă în primăvară la cererea celor de la Zoppas. Dragoste cu sila nu se poate”, a spus Drăghiţa Matei. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că cei 1.000 de euro găsiţi asupra lui Zamfirescu ar fi fost ultima tranşă dintr-o sumă mai mare primită pentru traficul de influenţă. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite