Vameşii şi poliţiştii de frontieră şpăgari din Moraviţa duceau dorul anilor 2008-2009: "Ăştia făceau la tură 30.000 de euro fiecare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Moraviţa implicaţi în contrabanda cu ţigări se considerau „fraieri" pentru că luau taxă de 50 de euro pe bax, în timp ce, potrivit lor, la sârbi preţul cerut era de 100 de euro. Mai mult decât atât, considerau că trăiesc timpuri cu adevărat grele, în condiţiile în care în 2008-2009 prin Moraviţa se „învârteau" milioane de euro.

Şeful poliţiştilor de frontieră şpăgari: „Nu ştiam că se lua mită. Sunt şocat!"

Cum a căzut brusc la pat, grav bolnav, bossul vameşilor şpăgari, după ce a aflat că e urmărit penal pentru favorizarea infractorului

Rechizitoriul de aproape 1.500 de pagini al procurorilor DNA scoate la iveală toate trăirile poliţiştilor şi vameşilor de frontieră. Potrivit discuţiilor din noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2010, aceştia îi invidiau pe omologii sârbi, că fac mai mulţi bani decât ei, şi duceau dorul anilor 2008-2009 când sumele încasate de pe urma contrabandei erau de ordinul milioanelor de euro. Invidioşi mai erau şi pe unii vameşi bănuiţi că ar fi încasat mult mai mulţi bani.

Tupeu de vameş: a vrut să-şi închirieze elicopter din Ungaria ca să vină la serviciu

Vameşi şi poliţişti filmaţi în timp ce urmăreau filme porno

„Ulterior, inculpatul DRAGOMIR VALERIAN s-a destăinuit investigatorului sub acoperire, făcându-i cunoscut faptul că în „2008 şi 2009 ... s-au învârtit aici ... milioane de euro ... Băi, frate, milioane de euro! Deci, ăştia ajunseseră să facă la tură ... 20-30 de mii de euro ... de ... fiecare ...", „Şi noi ne ţigănim pă 100 de ... pă 50 ... pă ... 20 ...", „Pe alte ture ... îs vameşii care-i ştiu eu şi cu care lucrez eu ... şi care nu te fac ... ăştia te fac, în ...! Tu nu vezi, te face cu 3 foi ... şi .... (neinteligibil) ... Şi ăştia ştii ce au zis? A fost partea lor ... că n-au venit degeaba la lucru ... Înţelegi? Asta a fost! Deci 3 foi ... fiecare câte o foaie ... că restu' , ei dimineaţa tre' să dea la şefu' de vamă ... că au din ăsta, şi au protocol ... (neinteligibil) ... Ţi-am zis ... deci oamenii ăştia nu vin niciodată degeaba la lucru, înţelegi? ... pot să aibă milioane acasă ... ei nu vin degeaba ... este defect ... ei nici nu concep aşa ceva ... că te mirai că de ce stătea ăsta pentru o bere ... pentru că ei ... îi mentalitatea de aşa natură ... la aia se ajunge ... la un moment dat ..." - se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

De asemenea, DRAGOMIR VALERIAN i-a mai relatat investigatorului: „... Da' ştii cum face Turda? Eu îţi spun ce am auzit ... şi cum se lucra aicea de erau shop-urile ... (neinteligibil) ... A venit şi-a zis ... 40% din ce faceţi!", „Stai să-ţi spun ... dacă tu faci ... 10.000 să zic, da? Vine, îţi ia 4 ... da' ăia-s ai lui, deci, nu-ţi închipui că-s mai departe, îs ai lui! Tu din ăia tre' să dai la oameni ... care lucrează în trafic, na, în funcţie de fiecare cum lucrează ... plus că mai ai şi alte obligaţii! Îînţelegi? Deci, dacă începe treaba ..."

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

Două vămi din Vestul României, blocate de mascaţi: au fost reţinuţi toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

GALERIE FOTO DE LA DESCINDERILE DIN VAMA MORAVIŢA DIN TIMIŞ

De asemenea, în contextul aceleiaşi discuţii, la afirmaţia investigatorului: „Da' şi acuma am înţeles că sârbii iau 100 la bax ...", inculpatul DRAGOMIR VALERIAN a replicat: „ Da ... numai noi suntem mai fraieri, îi lăsăm cu 50 ...", „ Şi asta de ce, că-s alte ture care lucră ... ia pune-i să pui stop, toţi ... şi gata ... 2 săptămâni, să vezi dup-aia cum vin ei şi te roagă ... Aaa, nu mai e ce era odată!" - mai este trecut în rechizitoriu.

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Mâine, la Curtea de Apel Timişoara, 69 de persoane, majoritatea vameşi şi poliţişti de frontieră, vor fi prezenţi în faţa judecătorilor. Aceştia sunt acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, luare de mită şi contrabandă. Potrivit procurorilor DNA, poliţiştii şi vameşii au primit peste 80.000 de euro pentru a înlesni introducerea în ţară de ţigări de contrabandă în valoare de 3,3 milioane de euro.

PREMIERĂ: Vameşii şi poliţiştii acuzaţi că au luat şpagă, plimbaţi prin toată ţara cu elicopterele

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite