Schizofrenie la Bacalaureat: elevii de la Arte sau de la muzică dau examenul de profil din geografie sau filosofie. Vezi cum au învins sistemul! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții de liceu susțin vineri, ultima probă a examenului maturității - proba la alegere a profilului. De doi ani însă, elevii de la liceele vocaționale nu mai au posibilitatea să își susțină Bac-ul din specializarea lor, fiind nevoiți să învețe la filosofie, estetică sau geografie. Tinerii au dat însă toate resursele pentru atestat.

Muncesc pe brânci pentru a-și exploata talentul, însă la examenele naționale sunt nevoiți să tocească din materii pe care probabil nu le vor folosi în meseria pe care și-au ales-o. Tinerii de la Liceul de Artă din Timișoara au realizat însă o serie de lucrări din proprie inițiativă - o parte le-au prezentat în cadrul lucrărilor de Atestat, iar cu ceea ce a rămas, și-au deschis propria expoziție, care a fost lăsată școlii.

Toţi profesorii care au supravegheat BAC-ul la liceul din Geoagiu sunt cercetaţi de Poliţie

BAC 2011 la Geoagiu: Părinţii şi elevii au renunţat la revoltă şi au instituit legea tăcerii

20 de supraveghetori din Geoagiu sunt anchetaţi după ce 111 elevi au fost prinşi cu fiţuici xerox la bacalaureat

image

Click pe POZE pentru a vedea lucrarile artistilor!

Decanul de la Drept se implică în scandalul de la Liceul de Arte. Vezi care este motivul!

Timișorenii le pot vedea lucrările artiștilor chiar pe holurile din clădirea Liceului de Artă din Timișoara. Cea care i-a susținut pe tineri a fost directorul liceului, Eugenia Banciu. „Inițiativa mi-a aparținut, după ce am aflat că elevii mei nu mai pot susține nicio probă din examenul maturității din specialitate, le-am propus să dea tot ce este mai bun din ei pentru lucrările de atestat. Cum toți aveau de prezentat câte un afiș la Atestat, le-am propus să își deschidă propria expoziție, pe care să o promoveze cu câte un afiș. Ceea ce a ieșit este spectaculos", povestește Eugenia Banciu, directorul Licelui de Artă din Timișoara.

Fără containere şi fără vechea clădire. Micii artişti de la Liceul de Artă ar putea fi mutaţi într-o clădire din zona centrală

image

Click pe POZE pentru a vedea lucrarile artistilor!

„Am lucrat aproximativ jumătate an la concepția lucrării, după care mi-a luat două săptămâni lucrul efectiv. Am făcut asta nu numai pentru atestat, ci și pentru mine și pentru viitorul meu. Cel mai mult îmi pare rău că nu pot da Bacalaureatul din desen. Așa, trebuie să îmi dedic timpul geografiei, în loc să îmi văd de ale mele", a delcarat Alexandru Săvescu, absolvent al Liceului de Artă din Timișoara.

image

Click pe POZE pentru a vedea lucrarile artistilor!

Cum arată containerele de care fug elevii de la Liceul de Arte: clădiri moderne, noi, cu toate dotările

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite