Cum arată containerele de care fug elevii de la Liceul de Arte: clădiri moderne, noi, cu toate dotările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cladirile modulare ar putea fi ridicate in cateva zile si ar oferi o alternativa de studiu elevilor
Cladirile modulare ar putea fi ridicate in cateva zile si ar oferi o alternativa de studiu elevilor

Soarta elevilor de la Liceul de Arte a fost amânată și în această săptămână. După proteste și scandal, tinerii spun că refuză să își părăsească vechea școală, de care s-au atașat emoțional. Clădirile modulare, în timp ce sunt respinse de directorul unității, par a fi soluția cea mai agreată de autorități.

Așa-numitele "containere", respinse vehement de către conducerea Liceului de Arte presupun,  cinci corpuri, pe o suprafață totală de aproape 2.000 mp. Practic, acestea sunt construite mult mai repede decât o clădire normală şi au un interior modern, elevii beneficiind de toate condiţiile pentru studiu.

Directorul Liceului Eugenia Banciu spunea însă că tinerii nu și-ar putea desfășura activitățile vocaționale, din cauza dimensiunilor clădirilor modulare, amenajate de primărie. "Înălțimea este de 2,5 metri. La noi, numai un șevalet ajunge la înălțimea asta", susținea directorul în cadrul primului protest. Inspectorul general de Timiș, Marin Popescu a explicat însă contrariul.

Sentinţă amânată pentru micii artişti timişoreni. Mutarea elevilor de la Liceul de Artă în containere va intra în dezbatere

„Activitatea vocațională a celor de la Liceul de Arte nu va fi însă deloc afectată. Acele clădiri modulare vor fi amenajate ca și săli de clasă, cu un interior modern. Materiile care țin de artă și ateliere se vor desfășura în clădirea școlii nr.9, unde se desfășoară și acum. Nu înțeleg de ce se insistă atât de mult că acele containere ar afecta buna-desfășurare a liceului. Sunt foarte moderne. Arată foarte bine, atât că sunt din plastic", a explicat Marin Popescu.

Cladirile modulare ar putea fi ridicate in cateva zile si ar oferi o alternativa de studiu elevilor

Micii artişti de la Liceul de Arte din Timişoara refuză să se mute în containere

Ba mai mult, viceprimarul Adrian Orza spune că atât timp cât contractul cu proprietarii actualei clădiri va fi prelungit, micii artiști nu vor putea beneficia de nicio renovare din partea primăriei. „Am luat în considerare și negocierea unui nou contract cu asociația "Caritas", însă ei vor numai o soluție provizorie, pe un an, cel mult doi ani. Fără un act pe cel puțin zece ani, nu rezolvăm nimic. Acele clădiri modulare sunt foarte moderne. S-a insistat prea mult pe termenul "containere" și s-a creat o latură oarecum emoțională. Elevii normal că protestează, dacă sunt stârniți. Trebuie să ne gândim însă și la banul public. Nu cred că timișorenii sunt dispuși să plătească o chirie uriașă pentru actuala clădire a Liceului de Arte", a explicat Orza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite