FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Târg de Crăciun ca în poveşti la Budapesta. Sute de bănăţeni petrec feeric în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de Crăciun de la Budapesta
Târgul de Crăciun de la Budapesta

În perioada sărbătorilor de iarnă, unul din cele mai vizitate locuri din Europa este târgul din capitala Ungariei. În Piaţa Vorosmarty din Budapesta nu se vând decât produse tradiţionale, certificate de un juriu de specialitate.

Târgul de Crăciun de la Budapesta este una din principalele atracţii ale capitalei Ungariei în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe lângă nenumăratele obiective turistice de la Budapesta, târgul din Piaţa Vorosmarty este vizitat în luna decembrie de milioane de turişti sosiţi de pe toate continentele. Târgul, inaugurat la sfârşitul lunii noiembrie, a fost inclus de celebra revistă Travel & Leisure în topul cel mai importante manifestări de Crăciun din Europa.



Fără chinezisme în târg

Târgul de Crăciun de la Budapesta

Într-o perioadă în care modernismul şi-a pus amprenta pe mai toate manifestările de Crăciun din lume, Târgul de la Budapesta îşi păstrează autenticitatea şi spiritul tradiţional. În cele peste o sută de căsuţele de lemn se comercializează doar produse artizanale tradiţionale şi decoraţiuni de Crăciun, toate fiind certificate de un juriu al Uniunii Asociaţiei de Artă Populară din Ungaria. Toate produsele trebuie să fie realizate din materiale naturale şi manual.

Vezi galerie foto cu Târgul de Crăciun de la Budapesta




Iată câteva exemple: păpuşi din ceramică, căciuli confecţionate din piele de ied, genţi de piele, obiecte din lemn, decoraţiuni din fân şi multe altele.

Mâncare tradiţională şi vin viert

După orele de cutreierat piaţa, turiştii cărora li s-a făcut foame nu au de ce să îşi facă griji. Oferta culinară a târgului este poate la fel de bogată ca şi a produselor de Crăciun. Te poţi încălzi la un vin fiert cu scorţişoara şi alte arome îmbietoare, iar mâncărurile tradiţionale maghiare sunt renumite. Nu lipsesc castane prăjite, colacii Kurtos, langoşi, tocăniţe, fripturi sau sarmalele.



Spectacole în aer liber

Timp de o lună, într-una din cele mai frumoase pieţe din Budapesta, Vorosmarty Ter, s-au desfăşurat peste 150 de spectacole de toate genurile şi gusturile. Nu au lipsit concertele de muzică clasică, muzică populară, spectacole pentru copii, dans sau teatru.

Una din clădirile impozante din Piaţa Vorosmarty, cafeneaua Gerbeaud găzduieşte în acest an un impozant calendar de Advent, unde apar în faţa turiştilor zilnic operele unor artişti maghiari.


Târgul de Crăciun de la Budapesta
Târgul de Crăciun de la Budapesta
Târgul de Crăciun de la Budapesta

Mai citeşte şi:

EXEMPLU VIENEZ De ce o să rămânem mulţi ani de acum înainte la coada austriecilor FOTOGALERIE

CRĂCIUN VIENEZ: Ce pot face românii la târgurile de Crăciun din Viena FOTOGALERIE

Cum se transformă Viena într-un oraş de basm în fiecare seară FOTO şi VIDEO

Ungurii ne mai dau o lecţie usturătoare de turism în timp ce noi ne zgârcim cu oferte meschine

CRĂCIUN VIENEZ Turişti ademeniţi cu prăjitura Mozart, cu tortul Sacher şi cu cremvuşti prăjiţi FOTOREPORTAJ


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite