Cum se transformă Viena într-un oraş de basm în fiecare seară FOTO şi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol de lumini pe străzile din Viena
Spectacol de lumini pe străzile din Viena

Cele mai faimoase străzi din Viena sunt pline ochi de turişti. Milioane de beculeţe împodobesc străzile şi redau atmosfera Crăciunului vienez. Spectacolul din centrul istoric a stârnit interesul a mii de vizitatori sosiţi în oraşul care face profit la sfârşit de an din iluminatul public special, dedicat sărbătorilor.

Vezi cum arată Clujul iarna, când se lasă noaptea (FOTO/VIDEO)

Centrul vechi din Viena este o scenă de spectacol în această perioadă. Lăsarea întunericului este cel mai aşteptat moment al zilei pentru zecile de mii de turişti care vor să guste din „Crăciunul vienez". Ghirlande uriaşe, candelabre pe care te aştepţi să le întâlneşti doar în palatele regilor şi draperii din milioane de beculeţe împodobesc străzile mărginite de vitrine la fel de frumos amenajate. Aproape că nici nu-ţi mai vine să te uiţi pe unde păşeşti doar ca să poţi profita cât mai mult de spectacolul de lumini care ţi se desfăşoară înaintea ochilor.


Candelabre uriaşe în centrul Vienei

În ultimele zile în Viena a fost foarte frig. Întunericul a adus după el şi ger, vânt şi ninsoare. În ciuda celor minus 10 grade Celsius vizitatorii îşi continuă în fiecare seară pelerinajul prin Stephansplatz sau pe străzile din apropiere, Graben sau Karntner Strasse, şi până la Palatul Imperial Hofburg. La fiecare pas vizitatorii au parte de spectacol pentru că deasupra lor sunt candelabre uriaşe, cu mii de luminiţe albe, sau globuri uriaşe din luminiţe roşi sau un cer nesfârşit din milioane de beculeţe pe care aproape că-l poţi atinge. De o parte şi de cealaltă a străzilor sunt magazinele cu vitrine împodobite, evident în aceeaşi manieră, fără excese care să atragă atenţia prin kitch sau prin jocuri de lumini agresive.


CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

Candelabre uriaşe în centrul Vienei

Clădirile vechi sunt la rândul lor împodobite în perdele de luminiţe care, de la depărtare, închipuie jocul fulgilor de nea. Şi din partea turiştilor vine un alt joc de lumini de la bliţurile aparatelor de fotografiat. Străzile sunt atât de aglomerate în centrul istoric din capitala Austriei, încât nici să vrei nu te poţi grăbi, decât dacă te furişezi pe străduţele lăturalnice.


CLICK PE POZE PENTRU ALTĂ FOTOGALERIE

Sfaturi de călătorie

Spectacol de lumini in centrul Vienei

Un drum până la Viena înseamnă o călătorie de cel mult o oră şi jumătate cu avionul, dacă plecaţi din Timişoara, sau aproximativ şapte ore cu maşina. Din Ungaria drumurile sunt curăţate, astfel că nu există neplăceri din cauza vremii sau a zăpezii. În ceea ce priveşte cazarea, hotelurile din zona centrală au oferte la preţuri între 65 şi 150 de euro pentru o noapte şi mic dejun bufet suedez. În funcţie de pretenţii, fiecare poate alege costurile pe care şi le permite. Pentru o escapadă la preţ redus, cele mai bune oferte sunt la periferie. În pensiunile sau hotelurile de trei şi patru stele, care au camere spaţioase şi o servire excepţională din partea personalului, sunt camere de la 45 de euro pe noapte cu mic dejun bufet suedez. În aceste zone unde se oferă cazare sunt şi autobuze pe linii rapide care ajung în staţiile de metrou în cel mult 15 minute. Metrourile circulă din trei în trei minute şi din staţiile de la capăt şi până în Stephansplatz, ceea ce înseamnă aproximativ 10 - 12 spaţii, drumul durează 15 minute. Astfel că, din orice capăt al Vienei unde există transport rapid, ajungi în centrul istoric în jumătate de oră.

URMĂREŞTE VIDEO CU LUMINILE DIN CENTRUL ISTORIC AL VIENEI

Spectacolul de lumini din Viena Spectacol de lumini în centrul Vienei
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite