CRĂCIUN VIENEZ Turişti ademeniţi cu prăjitura Mozart, cu tortul Sacher şi cu cremvuşti prăjiţi FOTOREPORTAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei

La târgurile de de Crăciun din Viena, pofticioşii şi flămânzii sunt "victime" sigure în faţa bunătăţilor puse la vânzare. Deşi nu sunt specialităţi rare sau greu de gătit, prezentarea şi varietatea atrag clienţi non-stop. Este încă o lecţie de turism cu care vienezii demonstrează că înfruntă criza cu succes.

Aproape toate meniurile din Viena conţin şniţelul vienez şi tortul Sacher, două produse tradiţionale pe care orice turist trebuie să le mănânce dacă ajunge în capitala Austriei şi vrea să guste din specificul local. Cu diferite ocazii, cum ar fi acum târgurile de Crăciun, prăjiturile şi mâncărurile cunoscute pot fi cumpărate din stradă. La târgul de Crăciun de la Rathaus, din faţa primăriei vieneze, sunt zeci de căsuţe care au vitrine uriaşe pline cu prăjituri, cu biscuiţi umpluţi, gogoşi uriaşe sau ştrudel cu mere.


CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE

Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei

Pentru vizitatorii de la târg, din alte ţări, ies în evidenţă prăjiturile Mozart şi Sacher, ultima fiind cunoscută şi datorită tortului Sacher, o specialitate a austriecilor. Chiar dacă preţul este piperat, 3 euro bucata, sunt foarte mulţi cumpărători. Ispita e mare având în vedere că rafturile sunt pline cu produse proaspete şi care pot fi încălzite.



Tot la târg, o atracţie specială sunt căsuţele unde se vinde turtă dulce. În forme de inimioară, de oameni de zăpadă, de moş crăciuni, de animale, glazurate cu ciocolată albă sau ciocolată neagră, presărate cu fructe confiate, pachetele cu turtă dulce sunt un alt produs pentru care tot timpul se formează coadă.



Pentru cei care nu cedează în faţa dulciurilor, ispita vine din vitrinele cu sendviciuri cu împluturi variate sau de la căsuţele unde se prăjesc cremvuşti. Pentru o gustare, turistul plăteşte de la 2,50 euro şi până la 5 euro, în funcţie de cantitate şi de produsele pe care le alege.

 

Jocuri de lumini şi muzică în aer liber la minus 10 grade Celsius
Pe lângă târguri cu căsuţe frumos colorate, vienezii au mai organizat şi party-uri în aer liber, în fiecare seară. Inedite sunt jocurile de lumini, acordate la muzica DJ-ilor, care sunt incluse pe pliantele de prezentare a oraşului ca şi atracţie turistică. Tinerii înfruntă frigul cu dans şi, evident, cu mult punch fierbinte.


CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Prăjituri şi sendviciuri savuroase, în inima Vienei
Jocuri de lumini pe muzică, în Viena

Sfaturi de călătorie
Un drum până la Viena înseamnă o călătorie de cel mult o oră şi jumătate cu avionul, dacă plecaţi din Timişoara, sau aproximativ şapte ore cu maşina. Din Ungaria drumurile sunt curăţate, astfel că nu există neplăceri din cauza vremii sau a zăpezii. În ceea ce priveşte cazarea, hotelurile din zona centrală au oferte la preţuri între 65 şi 150 de euro pentru o noapte şi mic dejun bufet suedez. În funcţie de pretenţii, fiecare poate alege costurile pe care şi le permite. Pentru o escapadă la preţ redus, cele mai bune oferte sunt la periferie. În pensiunile sau hotelurile de trei şi patru stele, care au camere spaţioase şi o servire excepţională din partea personalului, sunt camere de la 45 de euro pe noapte cu mic dejun bufet suedez. În aceste zone unde se oferă cazare sunt şi autobuze pe linii rapide care ajung în staţiile de metrou în cel mult 15 minute. Metrourile circulă din trei în trei minute şi din staţiile de la capăt şi până în Stephansplatz, ceea ce înseamnă aproximativ 10 - 12 spaţii, drumul durează 15 minute. Astfel că, din orice capăt al Vienei unde există transport rapid, ajungi în centrul istoric în jumătate de oră.

Mai citeşte şi:
EXEMPLU VIENEZ De ce o să rămânem mulţi ani de acum înainte la coada austriecilor FOTOGALERIE

CRĂCIUN VIENEZ: Ce pot face românii la târgurile de Crăciun din Viena FOTOGALERIE

Cum se transformă Viena într-un oraş de basm în fiecare seară FOTO şi VIDEO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite