EXCLUSIV Regele asfaltului din Banat îşi vinde imperiul de 55 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat de situaţia economică din ţară, omul de afaceri Georgică Cornu este decis să caute un cumpărător. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Timişoara spune că o firmă din Ungaria a fost interesată să-i cumpere afacerile din Banat.

Primele zvonuri despre renunţarea lui Georgică Cornu la imperiului Izometal-Confort au apărut în 2008. când Atunci a apărut zvonul că Dorin Cocoş a vrut să cumpere imperiul  lui Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat”. “Nu a fost real, probabil că acel zvon a fost lansat de concurenţă. Nu am discutat niciodată cu Cocoş. Anul trecut am avut o discuţie cu o firmă din Ungaria, dar nu s-a realizat nimic. Dar toate au un preţ”, a declarat Georgică Cornu. Acum spune că nu ar refuza o ofertă tentantă. “Aş vinde toate afacerile, pentru că m-am săturat de această economie de piaţă. E atât de greu şi obositor. Sunt foarte multe renunţări pe plan personal şi familial. Este extraordinar de mare sacrificiul”, a spus Cornu. 

Omul de afaceri a pus bazele firmei Izometal în 1994, iar în 2002 a înfiinţat societatea Confort. Acesta are în subordine peste 2.500 de angajaţi. Conform Top 500 Forbes Miliardari, Cornu avea, în 2009, o avere de 55 de milioane de euro.

Soluţiile lui Cornu


Georgică Cornu spune că a găsit mai multe soluţii pentru ca România să iasă din criza economică. “Singura şansă este Descentralizarea. Regionalizarea, funcţionarea regiunilor la nivel administrativ-teritorial şi desfiinţarea judeţelor. Trebuie stabilită legislaţia, apoi reorganizate regiunile. Nu putem accepta ca cei de la Bucureşti să îşi bată joc de noi şi să stăm la mila lor”, a mai declarat Cornu. Acesta mai propune desfiinţarea comunelor care nu se justifică. “Comunele au fost înfiinţate politic. Sunt judeţe care nu sunt în stare să plătească nici salariul primarului. Trebuie găsite soluţii ca să se poată declara falimentul unei comune şi atragerea răspunderii penale a primarilor care falimentează primării”, e de părere Cornu.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie susţine că Timişoara a avut mult de pierdut din cauza lipsei reprezentanţilor în Guvern. “Timişoara a fost pe locul doi, acum e undeva pe patru-cinci. Locul nostru a fost luat de Cluj, care a devenit o forţă politică”, a mai spus Cornu.

Gonit de mafia pariurilor

Georgică Cornu, fostul patron la echipei de fotbal CFR Timişoara şi al echipei de handbal “Poli”, susţine că a ieşit din sport din cauza mafiei pariurilor. “Am fost primul patron din România care a spus că se joacă la pariuri. CFR a ajuns pe primul loc, iar apoi au intervenit meciurile suspecte. Toate meciurile care aveau cota de 1/7 se terminau cu rezultatul favorabil. Multe coincid cu cotele de la pariuri”, a mai spus Cornu.

Mai citiţi:

Cei mai bogaţi timişoreni sunt fraţii Cristescu

Milionarii timişoreni din Top 500 Forbes sunt furaţi ca-n codru de angajaţi

“Nu credeam să fim aşa sus în topul milionarilor”

Regele asfaltului din Banat, milionar în top 300, nu poate să smulgă divorţul de la nevastă

Regele asfaltului din Banat scoate milioane de euro din aderarea la spaţiul Schengen

Regele asfaltului din Banat este dat în judecată de şoferii care şi-au rupt maşinile în gropi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite