Timişoara: Cei mai bogaţi timişoreni sunt fraţii Cristescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi oameni de afaceri bănăţeni ocupă locul 5 în Topul „Forbes 500 Miliardari”. Imobiliarele, construcţiile, industria, comerţul şi turismul le-au adus celor doi fraţi o avere de 600 de milioane de euro.

image



Topul 500 miliardari Forbes
se poate cumpăra şi în Timişoara,
începând de mâine, la preţul de 7,99 lei


Publicaţia „Forbes 500 Miliardari” a fost lansată astăzi, ora 11.00, la Hotel Intercontinental din Bucureşti. Pe piaţă, Topul va putea fi cumpărat începând de mâine. Tot mâine veţi putea citi în „Adevărul“ cum s-a schimbat ierarhia primilor zece milionari ai României şi care dintre oamenii de afaceri au pierdut cel mai mult din cauza crizei. Fraţii Marius şi Emil Cristescu au dus Banatul pe locul 5 în topul milionarilor români. Unul este jovial şi agitat, celălalt este timid şi liniştit, deşi sunt fraţi. Unul se aruncă într-o afacere cu capul înainte, celălalt calculează toate implicaţiile, dar sunt o echipă. Aceasta este caracterizarea pe care şi-o fac chiar ei, gândindu-se că tocmai faptul că sunt aşa diferiţi i-a ajutat să ajungă la o avere de peste 600 de milioane de euro în cei aproape 20 de ani de când au intrat în afaceri. Acum, fraţii Marius şi Emil Cristescu sunt proprietarii unui imperiu în continuă dezvoltare, care a înregistrat în 2008 un rulaj cumulat de peste 200 de milioane de euro.

Afacerile de succes în imobiliare, construcţii şi hoteluri îi plasează pe investitorii timişoreni în topul celor mai bogaţi milionari români.

Cei mai bogaţi 500 de milionari români identificaţi de Forbes România au pierdut în total, pe parcursul unui an de zile, aproape 10 miliarde euro, cu alte cuvinte aproape un miliard de euro pe lună.
Averea lor a totalizat 29 de miliarde de euro (cu 25% mai mică decât anul trecut), adică 21% din PIB-ul României pe 2008. În timp ce 314 au înregistrat pierderi în ultimul an, 86 dintre ei şi-au mărit averile. Alţi 88 au intrat pentru prima dată în acest clasament. Ca şi anul trecut, Bucureştiul concentrează aproape jumătate dintre milionari, respectiv 218 persoane (44% dintre poziţiile de pe listă), cu 18% mai mult decât anul trecut (204 persoane).  Cei mai bogaţi oameni de afaceri din Timiş au averi care ajung la 600 de milioane de euro, dar recesiunea le-a scăzut semnificativ profiturile, în 2009.
În timp ce o parte dintre oamenii de afaceri bănăţeni se menţin în topul celor mai bogaţi români, alţii intră pentru prima dată în clasamentul milionarilor din România. Astfel, Vasile Rotărescu a intrat în topul naţional al milionarilor direct pe poziţia 292, cu o avere estimată la 19 milioane de euro.

Josef Goschy are 113 milioane de euro


image



Josef Goschy are aproape 80 de ani, dar se simte mai tânăr ca oricând şi nici nu se gândeşte să renunţe prea curând la afacerea sa. Josef Goschy este cel mai mare proprietar de hoteluri din România, cu un portofoliu de peste 3.000 de camere în 25 de unităţi de cazare. Josef Goschy este descendent al unei familii franceze din localitatea Strasbourg, Josef Goschy s-a născut şi s-a şcolit la Timişoara.


George Cornu are 55 milioane de euro


image



La 54 de ani, Georgică Cornu are o avere de 54-55 milioane .Campion în contractele realizate cu statul român, cu un business bazat mult pe credite, Georgică Cornu, patronul grupului Izometal Confort, a început să răsufle din greu încă de la finalul anului trecut. În luna octombrie, Cornu anunţa iminenta restructurare a circa 400 de locuri de muncă din cadrul firmelor pe care le conduce.


Nicolae Petrov, 28 milioane de euro

image




În 20 de ani Nicolae Petrov, fondatorul companiei aeriene Carpatair,  a trecut de la meseria de pilot la cea de manager al unuia dintre cei mai mari operatori de pe piaţă.


Darius Jumanca, 27 milioane de euro



image



Proprietarul centrelor comerciale Euro (1 şi 2) şi Galeria 1 din Timişoara şi-a orientat încă de la început afacerea spre un segment de consumatori cu venituri medii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite