EXCLUSIV Milionarii timişoreni din Top 500 Forbes sunt furaţi ca-n codru de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri din Vest luptă cu hoţii de motorină, beton şi bani. Romeo Dunca şi Georgică Cornu sunt cei mai furaţi milionari. Fraţii Cristescu nu au hoţi printre angajaţi, în timp ce Jabri Tabrizi îşi lasă angajaţii să fure 10 la sută din profit. „Când fură peste 10 % din profit îmi pun semne de întrebare" spune Jabri Tabrizi.  „Ce zic şoferii ? Ne face Dunca plângere, mare lucru!" spune Romeo Dunca. „Un

Pe timp de criză, afaceriştii bănăţeni au devenit mult mai atenţi la cheltuieli şi strâng şurubul. Patronii nu au însă leac pentru hoţii din firmă. Romeo Dunca (foto jos), proprietarul unui parc auto de 600 de camioane, are pierderi numai la motorină de 50.000 euro pe lună. Camioanele omului de afaceri ard lunar aproximativ două milioane de litri de motorină,  dintre care 50.000 de litri sunt „storşi” în buzunarele şoferilor.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

FOTO: Milionarul Romeo Dunca are o firma de transport cu 600 de camioane care consumă lunar 2 milioane de litri de motorină
AVERE: 45 - 47 MILIOANE DE EURO

Dunca luptă demult cu şoferii care fură motorină, fără a putea stârpi fenomenul, care pe timp de criză se resimte mult mai puternic. „Monitorizările consumurilor le facem dintodeauna, dar se fură ca la drumul mare, acum mai mult decât înaintea crizei. Parcă au înnebunit şoferii. Este foarte grav şi foarte greu de stăpânit”, a spus Dunca. Acesta a dezvăluit şi modul de operare al tiriştilor. „Nu este greu să-i prindem pentru că rezervorul are 600 de litri, iar când alimentezi într-o singură zi 1.200 de litri, e clar că de acolo se fură”, a mai spus Dunca.

Hoţii le râd în nas patronilor

Milionarul bănăţean a spus că are două pârghii împotriva angajaţilor hoţi: îi dă afară şi le face plângere penală. Niciuna din variante nu dă însă roade. „Dacă îl dau pe unul afară, el îşi anunţă acoloţii şi vin alţii care încep cu câte un tun. Am un dulap cu plângeri făcute degeaba. Unul nu am avut condamnat, sau măcar să îl sperie. Ce zic şoferii? Ne face Dunca plângere, mare lucru!”, a spus Dunca.

Acesta este revoltat împotriva procurorilor, despre care spune că în ciuda probelor evidente nu trimit niciun şofer hoţ în judecată. „Au prins curaj când au văzut că nimeni nu le face nimic. Am avut cazuri cu şoferi care au recunoscut că au furat mii de litri, dar ne-au venit soluţii de neîncepere a urmăririi penale care încurajează furtul şi şantajul. Autorităţile ar trebui să-i protejeze pe cei care plătesc taxe, nu să le dea în cap”, a spus Dunca.

Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ioan Braşoveanu (foto dreapta), a spus că nu are o situaţie exactă a hoţilor de motorină trimişi în judecată, dar judecarea lor depinde de la un caz la altul. „Depinde de prejudiciu, dar şi de alte aspecte. Simpla recunoaştere nu este probă, ea trebuie coroborată cu alte probe”, a spus Braşoveanu.

Beton furat de la „regele asfaltului”


În situaţia lui Dunca este şi milionarul Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat”. Acesta spune că este furat la drumu mare, iar estimările lui Cornu arată că în doi ani a fost furat de angajaţi cu un milion de euro. „Am multe dosare penale cu fapte recunoscute. Se fură şi până la 10 litri la suta de kilometri. E destul de greu să-i controlezi”, a spus Cornu (foto jos).

Romeo Dunca
Procurorul ioan brasoveanu şi Comisarul Săndel Palade


FOTO: Milionarul Georgică
Cornu are firme de construcţii, o televziune şi afaceri în comeţ
AVERE: 110 - 120 MILIOANE DE EURO

Cel mai greu este să fie verificaţi muncitorii şi mecanicii de pe utilaje pentru că nu poţi să stai lângă ei ca să vezi dacă turează motorul mai tare sau mai încet. „Am avut şofer care a furat peste 25.000 de litri de motorină în doi ani”, a mai mărturisit milionarul care are o avere de 120 de milioane de euro.  Acesta a spus că angajaţii fură de la bani, prin acte false până la motorină, beton, asfalt sau alte materiale de construcţii.

Georgică Cornu s-a grăbit prea tare la frizer ca să mai vadă indicatoarele rutiere care îi interziceau parcarea

Marius Cristescu spune că ţine sub control situaţia

Milionarii cei mai feriţi de furturile angajaţilor sunt fraţii Cristescu. „Am avut câteva cazuri sporadice, dar le-am rezolvat”, a arătat Marius Cristescu (foto jos), care a mai spus că angajaţii au furat fier vechi sau combustibil.


FOTO: Milionarul Marius Cristescu detine grupul de firme Bega
AVERE: 600 MILIOANE DE EURO

Marius Cristescu


Jabri Tabrizi spune că acceptă să fie furat, dar cu bun-simţ


Singurul milionar care „înghite” furturile angajaţilor este Jabri Tabrizi (foto jos), care acceptă scăpările dacă  sunt cu măsură. „Cine spune că angajaţii nu îl fură minte. Cât timp angajatul nu fură mai mult de 10 la sută din profit este în regulă. Când depăşeşte acest procent îmi pun semne de întrebare şi încerc să controlez situaţia”, a spus Jabri.


FOTO: Milionarul Jabri Tabrizi a facut avere din imobiliare
AVERE: 60-70 MILIOANE DE EURO

Jabri Ahmad Tabrizi
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite