Judecător de neclintit în dosarul Lotul 2 Moraviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 41 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA în Lotul 2 Moraviţa au parte de un judecător exigent, care nu iartă nimic. Încă de la primul termen, un bărbat s-a ales cu avertisment după ce i-a sunat telefonul celular.

Judecătorul Florin Popescu a cerut pe loc buletinul persoanei căreia i-a sunat telefonul şi i-a dat acesteia un avertisment, urmând ca la următoarea abatere să fie sancţionată contravenţional. Nu este prima dată când magistratul îi sancţionează pe cei care nu respectă sala de judecată. În procesul Mafiei Imobiliare, două femei, printre care şi soţia lui Ionelaş Cârpaci, au fost date afară din sală pentru că au fost surprinse în timp ce vorbeau cu alte persoane. De altfel, tot pe holuri au ajuns şi persoanele care au venit să asiste la procesul Mafiei Imobiliare şi nu au avut loc pe scaune.

Judecător de neclintit în dosarul mafiei imobiliare: Ionelas, Kelemen şi Barabas Pal rămân în arest

Zilele trecute, la Timişoara, a început procesul Lotului 2 Moraviţa. Dintre cei 41 de inculpaţi, şase au lipsit. Mulţi dintre cei prezenţi au cerut amânare, pentru a-şi putea angaja un avocat. Judecătorul Florin Popescu le-a acceptat cererile şi a fixat următorul termen pe 21 septembrie. Până atunci, inculpaţii trebuie să hotărască dacă vor recunoaşte sau nu faptele de care sunt acuzaţi. Unii dintre avocaţii inculpaţilor susţin că multe lucruri sunt neclare în dosar şi nu toate persoanele implicate au şi fost trimise în judecată. „Sunt serioase indicii că atitudinea investigatorilor sub acoperire se apropie de provocare. Există indicii că au fost protejaţi adevăraţii traficanţi", ne-a spus avocata Carmen Obârşanu.

Fostul şef al Poliţiei Române apără un vameş arestat pentru şpagă, cu casă în Germania

Funcționarii corupți susțin că au luat mita provocați de agenții sub acoperire

Partidă de sex cu o poliţistă, filmată de ofiţerii anticorupţie

Paranoia microfoanelor la Moraviţa: vameşii şi poliţiştii de frontieră se tem că încă sunt filmaţi şi ascultaţi

Vameş săltat pentru mită: "Sexul şi şpaga sunt reginele vămilor din România"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite