Judecător de neclintit în dosarul mafiei imobiliare: Ionelas, Kelemen şi Barabas Pal rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a fost un nou termen în dosarul şmecherilor care au luat terenuri cu acte false. Câţiva zeci de rromi au venit să îl susţină pe Ionelaş Cârpaci. Aceştia nu au făcut scandal, dar cea mai aprigă discuţie din sala de judecată a fost taxată de judecător, care a dat afară două femei, printre care şi pe soţia lui Ionelaş Cârpaci.

UPDATE: Motivele invocate de apărătorii celor trei inculpaţi arestaţi în dosarul mafiei imobiliare nu au fost suficiente pentru a-l convinge pe judecătorul Florin Popescu că aceştia nu mai sunt un pericol social. Nici măcar moartea tatălui lui Kelemen nu l-a convins pe magistrat, care a decis că Francisc Kelemen, dar şi Ionelaş Cârpaci și Barabas Pal rămân în arest. 


Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul
Rudele lui Ionelaş Cârpaci au venit şi la procesul de astăzi să-l susţină şi să-l vadă măcar pentru câteva momente. După jumătate de zi de aşteptări, a început şi procesul, fiind ultima cauză programată. Ionelaş a făcut circ atunci când a fost fotografiat, dar s-a calmat rapid când a intrat în boxa acuzaţiilor. Ceilalţi rromi au luat loc în sală. Cei care au avut loc pe scaun. Persoanele care nu şi-au găsit un loc au fost poftite afară.

Una dintre pirdane a vrut să discute cu o altă persoană din sală, moment în care judecătorul Florin Popescu a restabilit ordinea, dând-o afară din sală. A urmat soţia lui Ionelaş, Mirela Stancu. Aceasta a încercat să-i explice avocatului Zandomeni ceva, dar nu a mai apucat să spună nimic pentru că a fost dată afară şi ea. În zadar au încercat avocaţii să o readucă în sală. Judecătorul a fost de neclintit şi nu i-a mai dat voie Mirelei Stancu să asiste la proces.
CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA PROCESUL DE ASTĂZI
S-a cerut schimbarea judecătorului

După citarea inculpaţilor, procesul a început, iar avocaţii lui Ionelaş au cerut recuzarea judecătorului. Acesta a încercat să le explice că a fost deja o cerere de abţinere, care a fost respinsă. Cu toate acestea, avocaţii au insistat, iar cererea va fi supusă judecăţii. „Domnul judecător a formulat o cerere de abţinere, considerându-se că având relaţii profesionale cu trei dintre inculpaţi, se poate crea o aparenţă de lispă de obiectivitate. Noi am susţinut că este o aparenţă a lipsei de obiectivitate. În momentul în care un judecător se autoapreciază într-o aparentă situaţie de lispă de obiectivitate, atunci ceilalţi cum îl privesc?!”, a spus avocatul lui Ionelaş, Ramiro Mancaş (foto). Cererea de recuzare se va judeca, urmând să se ia o decizie.

EXCLUSIV Judecătorul din dosarul mafiei imobiliare a vrut să iasă din proces. Colegii săi i-au respins cererea

Teodora Noţingher, prezentă la proces

La procesul de astăzi a participat şi Teodora Noţingher. La termenul de data trecută această nu şi-a făcut apariţia, cerând amânarea pentru angajarea apărătorului. Acum, Teodora Noţingher a cerut strămutarea procescului, cerere ce se va judeca la sfârşitul lunii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Funcţionarii de la Cadastru, Remus Crudu şi Petru Turpan nu s-au prezentat la proces, cerând prin avocatul lor amânarea pentru pregătirea apărării.

EXCLUSIV Culisele mafiei imobiliare: cum s-au falsificat ştampilele primăriei

Costel Măndoiu, prezent la judecată

La termenul de astăzi s-a prezentat şi Costel Măndoiu, funcţionarul Primăriei Timişoara judecat în dosarul mafiei imobiliare. Măndoiu este acuzat de încălcarea unor proceduri în procesul de emitere a certificatelor fiscale. Acesta şi-a ascuns faţa pentru a nu putea fi fotografiat.

Kelemen: libertate pentru afaceri şi înmormântare


Magistratul a pus în discuţie astăzi şi menţinerea lui Barabas Pal, Francisc Kelemen şi Ionelaş Cârpaci în arest. Francisc Kelemen a cerut eliberarea sub control judiciar, pentru a-şi continua afacerile din domeniul energiei, dar şi pentru a-şi înmormânta tatăl care a decedat şi va fi înmormântat miercuri. Procurorul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Angelina Tufariu a susţinut eliberarea lui Kelemen, pe motiv că şi-a recunoscut faptele şi a avut o atitudine sinceră.



Ionelaş se consideră discriminat


Avocaţii lui Ionelaş au cerut la rândul lor eliberarea baştanului. Unul dintre apărătorii lui Cârpaci a susţinut chiar că Ionelaş este discriminat pentru că este „ţigan, nu rrom”. Procurorul a cerut însă ca Ionelaş să fie ţinut „la răcoare” pentru că, fiind cetăţean german, poate pleca din ţară. „Doamna procuror ştie că eu nu am avut nicio atribuţie. Să dovedească că i-am pus să facă falsurile”, a tunat baştanul. Barabas Pal a cerut la rândul său eliberarea, fiind bolnav. Prin traducător, Barabas Pal a spus că are mari probleme de sănătate, având mai multe chisturi pe rinichi şi plămâni.

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara se vor pronunţa astăzi asupra eliberării celor trei din arest. Un nou termen în proces a fost fixat pe data de 7 februarie

Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea decizia judecătorilor, dar şi care sunt alte detalii interesante ale procesului de azi

image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite