EXCLUSIV Mafia din Timişoara: noi falsuri imobiliare autentificate de notar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Kelemen, „creierul” afacerilor lui Ionelaş Cârpaci, a mai dat o lovitură. Un nou caz de terenuri luate cu acte false iese la iveală. Kelemen şi asociaţii săi au reuşit „performanţa” de a fi împuterniciţi de o bătrână moartă.

Nimic nu a stat în calea lui Kelemen pentru a falsifica acte şi a pune mâna pe terenurile care „îi făceau cu ochiul”. Francisc Kelemen a luat în vizor terenurile din apropierea apartamentului în care a crescut, iar de aici până a le prelua el sau acoliţii săi nu au mai fost decât câţiva paşi. Dacă în cele două cazuri făcute publice până acum a fost păgubită Primăria Timişoara, de această dată, victime sunt persoane fizice, chiar vecinii de pe strada Eneas, lângă care a crescut Kelemen. CLICK AICI pentru a vedea cum se folosea Kelemen de relatiile la notari in tepele cu terenuri

În zona respectivă, Girnth Bianca a avut mai multe parcele de teren. Acestea erau folosite de proprietarii din zonă. În 1986, bătrâna a murit, fără a lăsa averea vreunui moştenitor, iar cei care foloseau terenurile au început demersurile pentru a deveni proprietari. Acţiunile oamenilor au fost legale pentru că legea îi permite unei persoane, care a utilizat foarte mult timp un teren, să devină proprietar.

Falsuri autentificate
După zeci de ani de folosire a terenurilor, când erau la un pas de a deveni proprietari, oamenii au fost contactaţi de Kelemen şi somaţi să părăsească terenul pentru că este proprietatea lui. Timişorenii ameninţaţi cu evacuarea, Mircea Cotuna, Carmen Doroghi, Pavel Sabău şi Ion Leca, au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în care reclamau şmecheriile mafiei imobiliare. Falsurile făcute de Kelemen şi asociaţii săi în această „afacere” urmează metoda folosită în ţepele prin care au fost luate terenurile primăriei de pe străzile Romulus şi Ştefan cel Mare. Mai exact, în 2006, printr-o procură falsă, Girnth Bianca, moartă de 20 de ani, din 1986, îl împuterniceşte pe Junaszka Istvan să vândă terenurile. În baza acestei împuterniciri falsificate, Junaska Istvan îi vinde terenul lui Francisc Kelemen, iar tranzacţia se face la notarul de casă al lui Kelemen, fosta colegă de facultate Teodora Noţingher.

Şmecherii juridice
În urma plângerii făcute de cei patru timişoreni, Parchetul a început cercetările împotriva maghiarului Junaska. Kelemen şi asociatul său, cu care a cumpărat terenurile, s-au constituit parte civilă şi au cerut cercetarea penală a notarului Noţingher. Dosarul a ajuns la Parchetul Curţii de Apel, Kelemen a renunţat la pretenţii, iar notarul a scăpat basma curată, primind neînceperea urmăririi penale. Timişorenii au contestat decizia, iar într-un final, notarul Noţingher s-a ales cu o amendă administrativă de 1.000 de lei. Teodora Noţingher nu a fost mulţumită şi a contestat amenda, dar procurorul-general Vasile Bâc a decis că notarul merită sancţiunea din plin. „Nu am mai contestat-o în instanţă. Mă lupt cu morile de vânt”, a spus Noţingher, refuzând să comenteze falsurile pe care le-a autentificat.

image

Francisc Kelemen este în arest preventiv

Paşii în falsificarea actelor
- Se obţin informaţiile despre terenurile care urmează a fi „atacate” şi se fac demersurile pentru împroprietărire, intrând în schemă inclusiv funcţionari din Primărie sau de la Cadastru.
- Se ia un maghiar, personaj fictiv sau boschetar, care, fie este direct împroprietărit, fie este împuternicit printr-o procură falsificată să vândă terenurile proprietarului.
- Se merge la notar (în toate cele trei cazuri apare numele Teodorei Noţingher), unde, pe baza procurii falsificate, se face tranzacţia între proprietarul fabricat şi un alt intermediar, sau chiar beneficiarul, în cazul de faţă, Francisc Kelemen. După această vânzare-cumpărare autentificată de notar, viitoarele tranzacţii sunt perfect legale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite