Romii se îngroapă ca faraonii: cavourile ţigăneşti cât palatele cu turnuleţe sufocă cimitirele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii timişoreni îşi înalţă palate ţigăneşti ca să trăiască în lumea de apoi ca acum: în castele cu turnuleţe. Romii se îngroapă şi în casele funerare impozante ale vechilor familiilor austro-ungare din Timişoara, pe care le-au cumpărat cu bani grei

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CAVOURILE ROMILOR DIN CIMITIRUL TIMIŞOREAN

Zeci de cavouri care arată ca palatele ţigăneşti au fost înălţate pe aleea principală din cel mai vechi cimitir din Timişoara, unde au fost înmormântate sute de familii de maghiari şi de germani în perioada Imperiului Austro-Ungar. Printre criptele vechi de sute de ani şi mormintele timişorenilor obişnuiţi, în ultimii ani au apărut tot mai multe morminte cât vilele, cu coloane, acoperişuri de tablă, decorate cu statui kitch.

VIDEO Ţiganii se bat în nunţi „împărăteşti” pe internet

GALERIE FOTO/Viaţă de şatră în palate poleite cu aur

Monumente pentru romii trecuţi pe lumea cealaltă
"Piramidele" în care ţiganii se vor lăfăiesc când ajung lumea de apoi au umplut cimitirul. "Asta e aleea ţiganilor. Toate palatele astea mici sunt ale lor", spune unul dintre angajaţii cimitirului din Calea Buziaşului.

Cele mai multe dintre palate au fost construite în ultimii cinci ani, după ce ţiganii au dat mii de euro pe locurile de veci. Ei au înălţat apoi palatele acoperite cu tablă şi dotate cu uşi termopan, folosite pentru apartamente ori cu uşi sculptate în lemn. Cele mai multe morminte au coloane şi ferestre cu grilaje de metal, ca să îi ferească pe morţi de hoţi.

VIDEO Ţiganii cu maşini de lux au blocat o autostradă din Germania

Clanurile cele mai bogate vor să îşi arate bogăţia şi după moarte

Covourile-palat au fost construite de cele mai bogate familii de romi din Timişoara şi toate sunt îngrămădite pe aleea principală a cimitirului. Romii care nu reuşesc să pună mâna pe un loc central în cimitir, unde să îşi ridice un palat, încercă să pună mâna pe criptele vechi de sute de ani, unde au fost înmormântate familii bogate în timpul Imperiului Austro-Ungar. Mai mulţi romi bogaţi au reuşit să transforme criptele, pe care se află înscrisuri în limba germană, în veritabile palate ţigăneşti, lipindu-şi fotografiile pe ele.

OMUL INVIZIBIL AL MAFIEI IMOBILIARE ŢIGĂNEŞTI, CHEMAT LA BARĂ DE PRIMĂRIA TIMIŞOARA

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite